Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pit Bike

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pit Bike

Здравейте.
    Нов съм тука ама искам да ви питам няколко въпроса относно така наречените Dirtbike моторчета
    Става дума за такова

Представлява умалено 125сс кросово моторче, 5 ръчни скорости и е с размерите на байк, демек по дребничко от крос ама не е минибаикче, много са разпространени из Германия.
    Струват около 600 евро.
    Значи първото ми въпросче е, някой знае ли дали се внасят такива у нас и ако се внасят, къде им е магазина, защото аз до сега тука съм виждал само едно Чин Чи такова и човека си го беше внесъл сам, та ако можете да ми кажете ще съм ви много благодарен .

Другият ми въпрос е, дали знаете, тоя тип моторчета дали подлежат на регистрация и дали въобще могат да бъдат регистрирани, тъй като нямат светлини кат чистия крос, та да мога да си пърпоря из София, без полицията да се заяжда с мене?

х10 За всякакво инфо което споделите

П.П. Ако както си мисля, никой не ги внася, дали познавате и бихте ли ме насочили към някой който ще се навие срещу определена разумна комисионна да ми внесе такова.
    Последно редактирано от grizi; 23-03-07, 10:38.

Re: DirtBike

това е детски мотор.......Dirt bike значи за крос.....В ЕДИ МОТО ЦЕНТЪР има ВЕТА,те са представители......
    IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

http://vaneda.hit.bg/

Не може да се регистрират...
      [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Ми така им викат

Тва е по голямшко от това в линка на Vaneda, високо е към метър и нещо и е дълго къ 1 и 60см., има ги и по 250сс.

Не съм виждал такова на ВЕТА, ама те по принцип са доста скъпи.
        Ще се разходя до околовръсното да видя де.
        х10 за инфото

Първоначално публикуван от Vaneda
        Забележка:предлаганите модели не са предназначени за движение по обществени пътища.Без регистрация в КАТ

Мислите ли че много ще се заяждат с мене полицаите ако си пърпоря с такова, все пак не е крос, а си е запъртък направо

Цялата ми идея е, че искам нещо по дребничко, което да карам из задъстванията в града, ама и да мога да си побръмча и по чукарите.
        За съжаление ендурата са много големи за в града, поне според мене де. Оглеждах се и за някое Супер мото, че са по-дребни ама те пък втора ръка под 3000лв. няма а аз я събера 2000 я не, кат си продам тротинетката

Дайте някаква идея за някое по дребно ендуро че съм новак и не ги знам много много.

Благодаря за отговорите

Коментар

това по скоро е Pit bike

http://images.google.bg/images?q=pit...n&start=0&sa=N
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Според мен няма да стане тази работа, освен ако производителя не дава сертификат, че моторчето е "стрийт легал", а по снимката виждам, че не е. Ако го приспособиш за такова, което никак не е лесна работа и е свързана с доста гласвоболия (демек слагаш му фар с габарити, стоп и огледала...мигачите не са задължителни все още по закон май) ще трябва да си вземеш сертификат от технотест. Но след влизането ни в Евросъюза ако не се лъжа нашият технотест скоро няма да важи пред КАТ за регистрация, а само ТЮФ (немския) или италиянския, не се сещам как се казваше. Което ще рече, че моторчето трябвя да мине за преглед там. И смисъла се губи, разходите са много. Най - добре си вземи едно 125 градско ендуро, за да си нямаш главоболия. Недай си боже да стане нещо по улицата, да те засекат или блъснат, автоматично ти ставаш виновен ако нямаш легални документи за мотора.
            Последно редактирано от iva_kx; 23-03-07, 11:24.
            DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
              това по скоро е Pit bike
              Да и така им викат
              Смених заглавието щом така ще е по-ясно.

Градско ендуро
              Извинявам се за невежеството си, ама какво е това ?
              По дребно ли е от обикновенното ендуро.
              Били ми казал някой модел да го погледна?
              Едно приятелче има Suzuki DR, ама много голямо тва чудо.
              По задръстванията не може да мине между колоните без да събере някое огледало. Бих си запазил тротинетката и да си купя някое такова за чукарите да се кефя, ама няма стотинки
              За това търся нещо по-дребничко

Коментар

Re: Pit Bike

Тъй като съм съгласен с всички мнения по-горе ...
                Може да започнеш оттук:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7960
                Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

има едни ямяшки ДТ 80

точно това което търсиш, даже мисля че има и 50

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Колега ние внасяме такива моторчета 125 куб. не са подходящ за в града, но все пак можеш да го видиш в София в автоцентър GOLDY или да си харесаш такъв градски мотор от тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=10353 Представители сме на немската маракa SACHS има много добри модели за градско движение.

Коментар

Благодаря за многото нова информация която научих

След като прилежно, кат ученичка, изчетох целият наличен научен труд по темата "Какво ендуро да избера ?"

И бърза справка с mobileto.bg май се насочих към
                      Kawasaki Kmx около 94-96г.
                      Май само то влиза в парите и тва за което го искам
                      Дали съм се ориентирал правилно

@Явор благодаря. Къде се намира въпросния авто център?
                      За съжаление нещо му има на линка който си дал и ми излиза -

"grizi, вие нямате право да достъпите тази страница. Причините за това са няколко и те са:...."

Ако става дума за такова моторче http://www.sachs-bikes.de/prod_detai...d_id=9&modus=t

Верно е готино, ама май е и скъпо, аз търся нещо до 2000лв. и за това се бях огледал в питбайкчетата
                      Ако не те затруднява прати ми на ЛС офертите с моделите де, да се ориентирам
                      х10 предварително

Коментар

Слушай какво ти говори Явор. Ако ще караш из града, трябва да си вземеш машина която подлежи на регистрация. Забрави за пит байк. И не задавай въпроси от рода на "какво ще кажат ченгетата" - това си го знаят само те, а и това какво ще кажат сега може да е различно от това какво ще кажат след 6 месеца. Законите по-отпуснати няма да станат, можеш да си сигурен в това.

Пит байковете са хоби, което като всяко хоби може да струва от Х до 10Х.

99% от производството е китайско, като имат хубави модели, но има и пълни боклуци.

Ако си взимаш от китайските трябва да гледаш все пак да са маркови - Falcon например, или SDG - най-лесният начин е да видиш има ли марката сайт в Щатите, и ако има - каква гаранция дават и колко струват там. По принцип читав пит байк в Щатите почва от 1200-1400$ нагоре, за 2000 са си съвсем читави.

След това вече идват марки като Red Baron и BBR, които са по-скъпи от обикновен японски кросов мотор, и с всички екстри безпроблемно гонят 7-8 бона зелено че и повече.

Другото което трябва да знаеш е че почти всички китайски пит байкове са копие на Хонда, но са достатъчно променени та да не можеш като се счупят да ги поправиш с оригинални части на Хонда. Тъй че не можеш да разчиташ на "каквото се счупи ще го заменя с хубави части"

С две думи - ако не е за хоби за каране на вилата - вземи си нещо подлежащо на регистрация.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Благодаря за всички отговори
                          Явно ще търся нещо което да може да се регистрира.
                          Изчетох си кат примерна ученичка всичко в темата какво ендуро да си избера и след бърза справка с mobile.bg се поориентирах малко.
                          За съжаление с парито (към 2хил.лв.) които имам май само Kawasaki Kmx 94-96г. влиза във възможностите ми и общо взето отговаря на това което искам.
                          Дали съм се ориентирал правилно

@Явор благодаря за информацията, но нещо нямам достъп до линка който си пуснал
                          grizi, вие нямате право да достъпите тази страница. Причините за това са няколко и те са:

Но ако имаш предвид моторчетата от линка от подписа ти и по точно Супермотото на SACHS, точно такова искам ама нямам толкова пари да си го купя (май 6хил. лв. струва ако се не лъжа).
                          Все пак кажи ми къде се намира автоцентър GOLDY да мина да позяпам, дали имат оферти които да се вместват в моите пари?
                          х10 отново на всички

П.П. Писах още 2 мнения ама нито едно от тях не излезе ако се появят от някъде моля модераторите да ги изтрият а пък ако и това не излезе се отказвам

Коментар

Ето изтегли си каталога от ТУК
                            А за 2 500лв. можеш да станеш горд собственик на ето това:

SACHS MadAss 50cc характеристиките са в каталога.

Ако пак имаш трудности посети нашия сайт www.VROMOS.com

Коментар

Я мненията ми се появили

Благодаря @Явор

Аз карам една подобна тротинетка, двуместна Ямахичка за из града в момента, ама едно момче я капарира и сега си търся нещо по проходимо.

Много е красив тоя X-Road еййй , ама май за мойте стинки ще ми дадър само кръгче с нег
                              Познах ли му цената от 6хил.

Няма ли по евтина разновидност, или по стара година модел, или втора ръка, някакъв технически брак

А този OFFROAD-125 http://www.vromos.com/products_show....4&ProductID=71 колко струва ?

х10 че се занимавате с непросветената ми личност

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X