Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XLR 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda XLR 250

Здравейте, от скоро съм във форума и за пръв път пиша. От доста време ме влекът корсовите и ендуро мотори, и сега имам възможност да си купя такъв. Изчетах доста мнения и теми тук, и горе долу съм се ориентирал какво трябва да си купя. Но ме претиснява факта че нямам голям опит в карането на мотор/начинаещ съм/, а дугото лошо нещо е че бюджета е ограничен /около 2200лв./. По-принцип искам да си купя 250сс 4Т ендуро мотор, но за съжаление не се намират много такива мотори на тази цена. Харесъл съм една Honda XLR 250, но доколкото успях да видя няма много впечатления за нея тук. Ако можете да ми кажете нещо повече за нея и дали няма да ми е слабичка, аз съм 108кг/180см. Другия моторо който съм харесал е Kawazaki KLR600 , за него има написани доста хубави неща, но се претеснявам дали не е много силна за начинаещ? Мотора ще го използвам главно за разходки из планината, но искам да е с регистрация.

Re: Honda XLR 250

Колега,най-добре ще е ако можеш да направиш директна съпоставка между двата мотора-т.е. да караш и двата.Мисля,че по принцип в твоя случай хондата е по-добрия вариант,но както много пъти е ставало въпрос във форума-важно е състоянието,в което се намира мотора.Ако ХЛР-а е читав,дори да е без дискови спирачки,като за първи мотор ще ти е добре.
    ОФБ 2.2 ДТИ,YAMAHA XT,Дaihatsu Feroza SX 93

Коментар

Благодаря ти и аз съм се насочил към Хондата. Такова Кавазаки неможах да карам, но огледах други два мотора - Ямаха ХТ600 и Сузуки ДР 650 и определено не са моите мотори. Ямахата ми се стори много силен за мен а Сузукито не го карах, но ми беше много тежко, иначе беше в перфектно състояние. Хондата е усезаемо по-лека и от двата и е с дискови спирачки и помпащи се предни амортисиори, има забележки по външния вид но двигатела е добре, за сега ще започна с нея а когато ми умалее ще му мисля

Коментар

Първоначално публикуван от IvanLS Преглед на мнение
        ....дали няма да ми е слабичка, аз съм 108кг/180см. Другия моторо който съм харесал е Kawazaki KLR600 , за него има написани доста хубави неща, но се претеснявам дали не е много силна за начинаещ? Мотора ще го използвам главно за разходки из планината, но искам да е с регистрация.
        Въобще не се притеснявай Хондата има достатъчно мощност за начинаещ , кара се много лесно (карал съм такава епизодично) и има приятно окачване. Много е важно ако си решил да караш по баирите да
        вземеш мотор който тежи до (около) 130 кг. зареден с гориво, от там нагоре нестават за offroad.
        born to be wild
        Кольо Ковачев

Коментар

До: Honda XLR 250

Поизрових тази тема от праха... Аз също се оглеждам за този мотор, но ми се иска да си купя някой който няма толкова бързо да ми омалее... Дават го 29 конски сили, с "L" двигателя и БЕЗ акумолатор... Текущия ми мотор е едва 14 конски сили. Цената е по-висока от тази която бих дал нормално, но чух добри неща за модела като цяло. Въпроса ми е кои са слабите страни (прави ми впечатление, че доста често го виждам с два фара) и отличителните белези за този модел? Като цяло ще го ползвам като "коза" т.е. пресечен терен с изкачвания! Подходящ ли е за това?

Благодаря предварително!

Коментар

Е хайде де хора - няма ли никой който да каже нещо по-конкретно за мотора? Хайде, че Събота отивам да гледам един такъв!

П.С. Ето един, който е същия като модел/година

Последно редактирано от господин никой; 28-11-07, 09:49. Причина: П.С.

Коментар

XLR версията е малко по-тежка заради металния резервуар за разлика от "чистия" ХР 250!
              Мощност има да излезне на невероятни места само да можеш да го караш!
              Окачването е доста меко за скоци, но от такива скоци каквито правих аз на мотокрос пистата с моя ХР 250 Р по-големи в ендурото едва ли ще ти се наложи да правиш, така че ако наистина го ползваш за коза аз лично бих ти препоръчал модела ХР, защото е с пластмасов резервуар..Този модел който си си харесал е 89-90-та година.
              Моя ХР се усеща на практика с малко висок център на тежестта. но на практика наистина е много лек ... аз съм 63 кг. и смея да кажа, че си се справям отлично дори и в по-трудни моменти..
              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
              [/FONT]________________________________________
              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
              [/CENTER]
              [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                Е хайде де хора - няма ли никой който да каже нещо по-конкретно за мотора? Хайде, че Събота отивам да гледам един такъв!

П.С. Ето един, който е същия като модел/година

Две години карах точно същия като този на снимката и бях много доволен много е здрав и дуракоустойчив .Сега имам XR 250 със стартер 96г разликата е огромна въпреки ,че ги дават с еднаква мощност.Ти казваш ще го караш по криви места но за такива карания много е важно да можеш да тръгнеш плавно ,също така когато ти се изпречи нещо на пътя и върнеш газта като подадеш пак той да си влиза в оборот без да превърта гумата и да продължиш.При стария XL 250 това трудно се получава не е така електрически както казва Жоро Хаджиев. Пробвах го със всякакви комбинации на зъбаците но все нещо му куцаше. Просто скоростите са му много къси и не се развърта така плавно като по новия модел,а за трудни места това е много важно.Но въпреки това е много хубаво моторче все пак е Honda
                Стефан Дянков

Коментар

Стефчо това е наи готиния мотор на света.

Коментар

Джарта ти да мълчиш Кво разбираш от електрически мотори . На пролет ще те заведа с твоя луд кросак на Синаница да си скубеш косата.....
                    Стефан Дянков

Коментар

Ако намеря някои да купи куцата ми ямаха ще си купя XR или XL или там някоя от вашите там ще ми кажете какво куцо магаре.

Коментар

Нямаш проблеми ще ти отворя очите нали си ми приятел.Надявам се помниш когато ходихме на Тъжа ,аз как си лежах на поляната когато вие всички спортисти в индианска нишка тръгнахте към бензиностанцията.Тя все тая дали ще чакам да зареждаш или щото съм те изпреварил като нищо ще пропуша цигари
                        Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                          Джарта ти да мълчиш Кво разбираш от електрически мотори . На пролет ще те заведа с твоя луд кросак на Синаница да си скубеш косата.....
                          Заведи го на всяка цена !

mr_n00n3, моторчето не е лошо за начинаещ, но много скоро ще разбереш сам, че ти трябва друг от по-ново поколение !
                          Тези машини са много издържливи, но са доста тежки за кубиците си (250).
                          От друга страна, колкото и да са нечупливи, моторите от този клас са доста стари (15-20 годишни) и повечето са позакрепени да вървят. Доста е рискована такава покупка, макар и евтина
                          Аз бих потърсил ХR 250. Вече се намират и по-евтино.
                          Ендурото и сексът не са шега работа !
                          -------------
                          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                          http://crazy-job.com

Коментар

Не мисля, че 3500 е ефтино... както искате го разбирайте... Даже мисля, че е скъпо за мотор ~90 година... За това питам!

Коментар

3500 ??? Забрави !
                              За тези пари ще си намериш XR 250, а няма база за сравнение между двата мотора
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X