Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на мотор Suzuki DRZ или Yamaha WR

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на мотор Suzuki DRZ или Yamaha WR

Искам да попитам коя моторетка е по-добра Yamaha wr 426,450 или Suzuki drz.Интересува ме как са за поддръжка ще го карам само в гората.
    [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

От: Избор на мотор Suzuki или Yamaha

Drz е малко по тежък ако го караш на екстремни участъци няма да може да се справяш, по добре ямахата. Между 2та мотора има много голяма разлика. Аз съм за Вр450 то

Коментар

Най-вече ме интересъва за поддръжка как е кой е по-издържлив.
      Поздрави

Коментар

Въобще не го мисли Ямахата естествено А относно издръжливоста съм сигурен че няма по здрав мотор,аз съм се убедил.

Коментар

Първоначално публикуван от alexey Преглед на мнение
          Drz е малко по тежък ако го караш на екстремни участъци няма да може да се справяш, по добре ямахата. Между 2та мотора има много голяма разлика. Аз съм за Вр450 то
          Сега уточни за коя модефикация ДРЗ говориш-има по леки от ВРа
          на сушата и град помага

Коментар

Значи говора за модефикацията която е 49 коня и е с пласмасовият резероар.
            Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от endur0 Преглед на мнение
              Значи говора за модефикацията която е 49 коня и е с пласмасовият резероар.
              Поздрави
              Зависи и Ямахата
              на сушата и град помага

Коментар

За Ямаха вр 426 или 450

Коментар

Правилното сравнвние е между ДРЗ 400 К и ВР 400. Тук Сузукито е безапелационен победител във всяко едно отношение(окачване ,двигател.....).За издръжливост и поддръжка -отново.Да не забравяме, че всички модели от синия отбор имат остра хронична недостатъчност от : скорости,вилки,ангренажна верига,биелен лагер.За здравината на задното окачване и склонност към внезапна липса на желание за палене да не говорим.....

Коментар

Явно ще бъде ВР.
                    Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                      Правилното сравнвние е между ДРЗ 400 К и ВР 400. Тук Сузукито е безапелационен победител във всяко едно отношение(окачване ,двигател.....).За издръжливост и поддръжка -отново.Да не забравяме, че всички модели от синия отбор имат остра хронична недостатъчност от : скорости,вилки,ангренажна верига,биелен лагер.За здравината на задното окачване и склонност към внезапна липса на желание за палене да не говорим.....
                      Да, ама колегата иска да е WR 426 или WR 450, като и двата са далече от скопеният WR 400, a Suzuki DRZ 400 K трудно може да се намери. Така, че ако сравняваме тези трите изброени от колегата ендур0, трябва ситуацията да е следната:

1. ВР 450
                      2. ДРЗ 400 Е
                      3. ВР 426

Обаче ако сравняваме по отношение на нормалните разходи за обслужване (без да смятаме разходи за резервни части, които могат да варират от никакви до цяло състояние), то класацията е следната:

1. ДРЗ 400 (маслото се сменя на 3000 км )
                      2. ВР 450 (маслото се сменя на 1000 км - сервизните интервали са 3 пъти по-чести от на ДРЗ 400)
                      3. ВР 426 (нямам си на идея)

В крайна сметка всичко много зависи и от конкретния мотор - аз бих избрал добре поддържан ДРЗ Е, наместо ВР 450 с изпита душица. Също така е много важен терена - ако е разходкаджийски Сузукито е невероятно - с еднаква лекота ще те вози по асфалта и със същата тази лекота ще те прекара през доста терени, но наложи ли ти се да го буташ някъде из джендема - свитки ще ти излязат ДРЗ за мен е един наистина страхотен мотор, но направен за това, за което са го предвидили японците - dual sport - хем да те направи кеф докато пътуваш към Родопите, хем като стъпиш на черно да не те изостава. WR 450 си е типично спортно ендуро - перфектен на черно, но надали ще е комфортен ако трябва да минеш 200км по асфалт преди това

Пример:
                      Вчера бях с ДРЗ-а на разходка близо до вкъщи, но знаех, че акумулатора ми е дал фира, запалих с кабели от колата, разходих се до едни поляни в Люлин планина, покарах и мотора почна да си пали с копче, защото акумулатора се беше позаредил от карането. Хубаво де, ама точно на свечеряване реших да хвана една пътека дето не я знам, тръгнах по едно нанадолнище и по средата му мотора изгасна и няма палене без кабели. Засилих го надолу на два пъти, ама и на засилка не запали - и така се озовах в дере, без ток, толкова кално и от двете страни, че не мога да ходя по пътеката, а какво остава за бутане. Извадих късмет, че дойдоха една група с АТВ и мотористи, та ми помогнаха да избутам мотора до някъде, че иначе още да съм там и да се чудя как да се оправя. Побутахме и той запали сам с копчето, без бутане. Какъв извод съм си направил:

Следващия ми мотор задължително с копче и манивела - в офф роуда не се знае къде и как може да ти изгасне мотора и каква може да е ситуацията, терена, обстоятелствата. Единственото, коието можем да направим е да сме крайно подготвени за онова, за което в последствие се оказваме неподготвени.
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Вр ще бъде мотора кажете колко масло събира и още нещо за подражката му кой вр е по добре 426 или 450?

Коментар

Според мен ако ще търсиш ВР,да е 450. А по добре ДРЗ-К пред 426цата
                          на сушата и град помага

Коментар

Зависи може да е и 450 и 426

Коментар

Колега,един бърз отговор и от мен- първо не съм подвластен на марки.Ако ще ти е първи мотор-каквото и да купиш ще сгрешиш.Аз съм с дрз 400,след 4 мотора преди него и мисля ,че съм се спрял на подходящия мотор.Вслушай се и в съветите на утвърдените участници,които се опитват да те напътят в правилната посока-мисля ,че всеки един от тях е повече от наясно коя машина е подходяща за теб.И сега малко пресилено и в кръга на шегата:ДРЗ- ти го купуваш-той те притежава Успех на тебе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X