Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко коня е WR250f ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко коня е WR250f ?

Никаде не мога да открия колко коня са тез моторетки и при какви обороти.Също много ми е интересно дали обслужването им е същото като на CRF250X и някъкви съществени разлики дали има?
    EXTREME

Re: Колко коня е WR250f ?

И двата мотора са приблизително с еднаква мощност и тя е във фабрично състояние около 28 к.с.
    CRF-ът има повече превъзходство в тегленето от ниски обороти, но то не е чак толкова значително.
    С подходящ тунинг и двата мотора могат да се докарат до към 35 к.с, но това е все още много спорен момент сред специалистите относно тяхното основно предназначение - ендурото
    И двата мотора имат както плюсове, така и минуси, но на този етап си остават най-популярните и купувани леки ендура в клас Е1 без да се тунинговат особено.
    Като издържливост на двигателя, този на WR-a превъзхожда хондения.
    Хондата от своя страна има други предимства в окачването и стабилността, но това е обект на дълги анализи и съпоставки.
    --------------------
    Информация за всичко това имаше в американското списание Dirt rider.
    Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 15-03-07, 21:53.
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
      И двата мотора са приблизително с еднаква мощност и тя е във фабрично състояние около 28 к.с.
      Адаш, за измерена мощност на задното колело ли става въпрос или на коляновия вал?

Коментар

и тя е във фабрично състояние около 28 к.с.
        -това е измерена на задното колело

иначе са около 38-40 коня..по стандартните измервания

Коментар

а някой случайно да знае откъде мога да си намеря wr250 и за колко пари ..........
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А кое е повече би вървяло KLX300R-2007 или WR250f -07 много се чудя какво да избера, или можеби 450 нещо аз съм 70 кила.
            Сегашният мотор ми е 250 но е стар и ми е слабичък, а искам мотор с по твърдо окачване да мога да скачам малко с него!
            EXTREME

Коментар

А кое е повече би вървяло KLX300R-2007 или WR250f -07 много се чудя какво да избера, или можеби 450 нещо аз съм 70 кила.
              Сегашният мотор ми е 250 но е стар и ми е слабичък, а искам мотор с по твърдо окачване да мога да скачам малко с него!

..много сте ми интересни..ти със минков двамата

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                ..много сте ми интересни..ти със минков двамата
                Така трябва! Винаги имай по-високи цели! Не се задоволявай с постигнатото!

WR или YZ? Кое е по-доброто? Ако има тема вече за посочените модели нека бъда извинен!
                Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от iozi Преглед на мнение
                  И аз съм навитак за KLX300R или YZ450 но за сега ще си трая, че парите са кът!
                  Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov
                    И аз съм навитак за KLX300R или YZ450
                    Много ми е интересно как така се навивате едновременно на два толкова различни мотора.
                    Това е все едно да кажеш, че си навитак на магаре или на кон без значение. Или ще ти се иска магаре или кон. Толкова са различни. Неможе да искаш кон, а в същото време да кажеш, че може и магаре за същото. Къде е КЛХ 300, а къде е кросова 4т 450-ка
                    Нещо не го разбирам Ама може да си е и до човек де, де да знам. Винаги съм казвал, че - свят голям, хора всякакви.

Коментар

за пореден път се се казва във форума че подобни въпроси от сорта на "кое е по добро" са абсолютно безсмислени !!!

както и Димитър каза в темата какво мислите yamaha yz 250 2T
                      "Иначе на всички им е омръзнало да обясняват и сме останали само аз и митков, но скоро спирам да отговарям и ще трия яко въпроси от сорта "мишелин хубави гуми ли са?" "
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

KLX300R е супер мотор за хора които могат да си го позволят.
                        WR450 е още по-хубав мотор за хора с още повече пари

И понеже стана въпрос за здравина и поддръжка - както каза Жоро:

- WR250 е малко по-здрава откъм клапани по простата причина че при Ямахата клапаните са пет, и съответно по-малки, по-леки и с по-малко инерция. Обратната страна на медала е че когато все пак дойде време за смяна са в пъти по-скъпи, и се сменят пет а не четири. Горе долу са по около 100 евро парчето (плюс-минус десет евро).

- CRF250 си има различни болежки според годините, които ще публикувам в другата тема (за CRF-ите) до ден-два. Основно клапани. Там обаче има алтернативи и евтини варианти (които не са винаги по-добри, но поне има избор)

За Хондата не знам, но Ямахата когато идва в щатско изпълнение идва скопена, трябва да се извършат някои процедурки за да се приведе в максимално вървящ вид. За машини купени от Европа или Япония не знам как седи въпросът.

YZ250F е сходен с WR250, но не е същата машина и не е предвиден за същата експлоатация. Това което важи за клапаните на WR важи и за YZF. По принцип са много здрави, НО при модел 2006 има проблеми с клапаните поради заводски дефекти в производството им и просто се късат. Ямаха направи "заводско привикване" (factory recall) за 2006 модел, за машините продадени в Щатите, не знам как седи въпросът с другите, предполагам и те са сменени. Не знам дали има начин да се провери с коя партида клапани даден YZ250F e излязъл от магазина, но всички клапани на склад в мрежата на Ямаха са изтеглени от продажба и заменени с подобрения модел. С две думи - ако се купят нови оригинални клапани, проблемът ще е отстранен.

При предишните години проблеми с клапаните няма.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

WR250F и на мен ми харесва много..повече от CRF250X
                          ..като се попипне малко става страхотен..иначе от магазина директно излиза много зле..с ограничена наполовина газ запушен ауспух..и ограничени обороти ..но с една дрелка и една ножовка ..и малко инфо..става друг мотор..
                          най готиния такъв който съм имал удоволствието да карам бе на Борката ..от шампионата по ендуро..с ауспух акрапович..демпфер скотт на кормилото..предпазители цикра за ръцете ..предпазители на радиаторите ..и още няколко дребни подобрения..много готино моторче ..
                          кофтито е че всичките тези подобрения по груби сметки..излизат малко над 2000лв

..црф х са се нуждае от един ауспух -един нов вал от Р модела и няколко по големи жигльора ..и става и той шампион ..а да не забравиме и предпазителите за радиатора..а бе пак 2 то бона май ..ще идат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X