Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Адвенчър екипировка...Кое става и кое не!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Понеже дойде после да кажа.
    Панталона ROAD PRO GTX на алпинките.
    Каската COMMANDER AIROH сива.
    За якето...не ми се даваха още пари,а и бях останал с впечетлението,че моето ще може да се свързва с панталона.
    Което впечатление се оказа грешно поради различна големина на циповете.
    А забравих да си взема и тиранти.
    Ама ще си взема.
    За якето ще го мисля до понеделник...и ако не го измисля ще го напазарувам.
    Тоя панталон обаче не знам дали ще мога да го комбинирам с претекторите дето имам за колената,а не ми се кара само с тия в панталона.
    Нямах време,а и не съм гледал от истинските за мотокрос...ама може и да трябва.
    Иначе е така изглежам... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo 14.12.24, 18 56 23.jpg
Прегледи:221
Размер:290.5 КБ
ID:6982696
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Владич мисля получи такавова канче от дедо мрас
      НЗ, аз определено НЕ харесвам такъв тип шлем.
      Този е първият и ПОСЛЕДЕН от този тип, който купувам евър!
      Моят тип каска е модулната.
      Враг усраине

Коментар

Аз модуларка си имам на Скорпион същият цвят даже.
        Нея няма да продавам.
        Ще си ги ползвам и двете.
        Виж обаче за якето...съм в размисли.
        Може би ще се въздържа и ще взема наколенки...
        Сега пробвах и да кажа...с този панталон наколенки тип Icon Field Armor 3™ Knees BK
        не са OK.В смисъл стават,но на мен не са ми удобни.Тясно ми е някак и освен това панталона седи издут като балон.
        Може и да е до ползване де.Предполагам панталона си иска наколенка като за ендуро.
        Но там нито са ми ясни нито ми се дават толкова много пари в момента,а е желателно/наложително,че колената не са ми от най-здравите.
        Боса ги разбира и ще каже като види.
        Та така.

Коментар

Аз от Алпайнстарс които имат Европейска кройка съм минал на КЛИМ,че те са доста по-широки като ктойка,и панталона и якето. Якето как да е ма в панталона трябва да набутам Мобиус Х8 наколенки което са си чисто кросови и в тесни гащи не влизат. Е изглеждам като насран еле с бронята над бедрата ма това ми е баш през оная работа.

Главния фактор при мен е колко добре,лесно и удобно се проветряват и гащи и яке,като тръгна от 20 градуса до морето след час сме на 5-6 градуса форе в планината и след още 2 часа сме на 40 в пустинята. Тоя номер с подплати които се свалят и слагат не ме влече,2-3 ципчета за обдухване на макарите и там така,аз обичам в движение да се за и-я да не ми вее или пак в движение или за под минута да отворя 4-5 ципа и да вее на воля,че на 40 градуса макарите врът.

Аз тия дни директно прескачам средна хубост панталони,от Клим Мохаве което е реално мрежа се минава директно на Бадландс Про А3 което е троен Гортекс. Мохаве то няма как да го спра да не пуска вятър та директно обувам дъждобрана вурху него,6-8 часа мога да карам на температури около нулата с магистрална скорост. Е не е като да ми е жега ма няма да умра,мога да ходя след такова кара е и събират наколенките. Бадлъндса е ясен - под 15 градуса стартова температура ли е съм с него,там 6 ципа веят ли веят ако ти стане жега.

С якето и там така - за жега съм с КЛИМ пълна мрежа и дъждобран с пухено яке, пак часове около нулата съм ОК,но сега ако трябва да карам до около 4-5 резервоара от нас си слагам дебелия гортекс,там съм с 12 ципа ако не се лъжа,става и за жега ма играта му е дъжд,сняг,кал,мъгла или студ.

Е горе на снимката съм със старата екипировка за късо каране на малкия трактор,ако трябва да ходя някъде ммммммм трябва много да съм сигурен,че температурата не скача за да се изтипосам с тия гащи и яке - подплатите и на двете са си в нас,това на път няма слагане.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

https://www.motolegends.com/reviews/...-jacket-review

Е тия ги има;е на намаление тия дни,по около 260 долара панталона бяха,съвсем нормална цена даже за 2021 модел панталони. Троен Гортекс с добра вентилация,джобове,доживотна гаранция,ципове,Антигуа абразив зони……..Тия не познават парите,оригиналните им цени не са за гледане ма имат намаления от време на време еле миналогодишни модели.

КЛИМ по принцип не вярва в 3-1,подплати и глупости,плащаш през носа за яке,после през гъзъ за пухена и на финала ти свалят малко кожа и бъбрек за клинове,фанелки и чорапки……..обаче аз се кълна в тия ако да съм як новобранец
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              "доживотна гаранция" за чий живот става дума?

• Пламен Атанасов
              Пламен Атанасов коментира
              Редактиране на коментар
              Производствен дефект , протичане и т.н. на продукта. Аз от 2015 карам с екип на Клим. Нямам абсолютно никакви забележки.Едниствено с времето на старото ми яке жълтия цвят леко избеля , но до последно си остана непропускливо. Ползвал съм ги от температури 0 / 1 градус , до летните жеги в Бг юли / август.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              За живота на якето,то да протече пък да ги видя тогава,аз като купя нещо и го ползвам до откат.

С Алпайнстара съм бил в няколко пороя,средна хубост яке ме държа сух на мотор без нищо пред мене та и тия не лъжат,КЛИМ обаче като материали,изработка и гаранция няма кой да го бие.

На Клим само цената е кофти.Всичко друго е на ниво.
            Ама на мен първо са ми скъпи и второ тук въобще не съм виждал някой да ги продава.
            А без да пробвам нещо трябва да са на 50% отстъпка,че да ги поръчам от майната си.
            За сега съм избрал каквото ми трябва.
            Едни ръкавици най-много да взема още и това ще е.
            Остава мотора...пък ще видим днес какво ще стане.

Коментар

Добре де, вие сериозно ли?
              Яккета по 1000-1500 паунда, това 2-3К в лева за некакво скапано яке?
              Това са мотори бе хора, не е екип за в космоса или за слизане до Титаник...
              Сигурно на намаление излизат и "изгодни" ама спрамо какво?
              С тая екипировка понякога си мисля, че хората живеем в различни галактики
              Между другото рука например е същият апокалоиптичен ценови абсурд.

Враг усраине

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Сериозно ми,еле като линейка ти е 15 бона, ден болница като е 10 и яке намалено на 700 кинта от 1300 ти се връзва идеално еле като го похвалят 5-6 човека които са обиколили света с такова.

Кодиака дето го гледаш до преди няколко дни беше 260 долара,а не 1000 евро,не им гледай цените така

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Е тука даже да дойде наверме линейката не струва 15К, освен ако не решиш да я купуваш.
                За такъв случай не съм чул, джорефците максимум да се напъват да бият персонала и до там

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                А така,и това е фактор та според тоя фактор аз не признавам никаква друга броня освен Алпайнстарс 2 ниво,тия Д3О се цепят без причина ако да са в яке за 1000 кинта,на боклука и сменям с Алпайн. Е за това не ме интересува дали якето идва с броня или не,аз и без това я изхвърлям та това не накланя везните за мен. Някои якета идват с допълнително пухено яке комплект,за чий ми е като имам 3……..и така,ревеш,стискаш бузките на задника и пляс на оферта каквото трябва пък колко е все тая,линейките само поскъпват

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              Това са мотори бе хора, не е екип за в космоса или за слизане до Титаник...
              Няма как да не се съглася. Прекалява се. И това се използва от производители и търговци.

Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Съгласен ма за всяка крава си има бик,единия които познавам с пълен екип на Клим си има лодчица за 3 милиона,купи си нов баварец за 25 и ходи да кара от Оман през Дубай,Ирак и Турция до Германия с жена си и приятели,въобще не му мига окото дали е 800 или 1800 якето,а бедняци като мен ги дебнат на намаление.

То с всичко става,аз пиша кое е доброто,а вече кое те пази като се лизнеш………М да

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                То ако спорта е да похарчим максимум пари граници няма.
                Голяма част от света обаче има стремеж да похарчи минимум пари.
                И ако хобито изисква такива суми по-скоро се сменя с нещо по-нормално.

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                А не,просто при мен е малко по-друго - трябва ми да покрива температури от около нулата до около 30,да го ползвам 10 години поне и да ме пази,дали е 300 или 600 кинта е все тая разхвърляно на 500 дни каране примерно.

Всеки си решава за него,спорта е с трици максимално маймуни даже ако триците са мааааалко в повече

Крайно несериозни са тия цени.Аз на алпинките плаках при 32% намаление...та Клим.
              Иначе се сгодихме днес най-накрая.Ама е за другата тема..
              Отидох да гледам едно,че второ...а всъщност капарирах това дето си бях решил преди това.
              Ама в другата тема...

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                То и аз плача като гледам цените на моторите там - моя е 6500 гол втора ръка, тия дни нормални цени на якето 1300,панталон 850,каска 700,ботуши 700,клин 90,ръкавици 200,Кардо 350,пухена 250………и отиде над половината мотор,ако се отплесна и с нещата за топло,че само каската ми е за целогодишна,сложа и багажа колко кинта е и мотора губи по мангизи и то с доста,не намесвам нещата за крос даже

Аз така ако ги смятам и ще си карам колелото,сметката излиза като имам 20 дни ваканция,вали на звяр,карам 400 мили днес и утре съм сълзица да продължавам с карането,не да суша гащи или да ходя до аптеката.

Нямам опит с много неща и гледам да не съм опитното зайче,стрелям ревейки на сигурното
                Последно редактирано от BENZBOSS; 15-12-24, 15:56.

https://snowbigdeal.com/brand/klim/klim-clearance/

е тук пускат намалени по някой път,повечето неща са за снежни шейни,но има попадения и за мотори

Kodiak или Бадландс Про панталони за 350 много ли е при положение,че са правени за 400 мили преходи на ден / 2 пъти България / при валежи и студ?

Това за студа,за жега имаха мрежесто яке на което едно време вързаха КТМ от големите и го вдигнаха във въздуха да покажат колко е здрава мрежата, 150 кинта без бронята.

Е как да не ги дебна тия

Я да уточня - КЛИМ преди да почне да прави екипировка за мотори са правили якета и панталони,костюми и оборудване за моторни шейни,смахнати материали ползват,от скъпите та и от там изработката,качеството и гаранцията такава.
              Последно редактирано от BENZBOSS; 15-12-24, 17:02.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Мрежестия модел,това за 40 градуса жега,на намаление ги имаше за 150 кинта,7 пъти по яко от брезента като ги лизнеш на асфалта,вдига КТМ от дебелите у въздуха,а да видим кога ще го скъсам моето и дали ше му ползвам гаранцията,не е избеляло даже

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3495.png
Прегледи:163
Размер:1.21 МБ
ID:6982754 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3494.png
Прегледи:160
Размер:898.7 КБ
ID:6982755
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Е и тия правят якета и панталони,аз имам клин,най-доброто което съм слагал на задника си някога,става за ски

Тия са най-добрите при дисаги и чанти/сакове разни,не са за бедняци като мен обаче,аз съм Giant Loop

https://moskomoto.com
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

• Пламен Атанасов
                    Пламен Атанасов коментира
                    Редактиране на коментар
                    Моско мото са топ , ама и техните цени са сиромашки . На предния мотор чантите ми бяха техни , супер изработка и материали . За новия си взех една тяхна чанта 50л. , това ще е новия ми вариант за багаж . Всичко в тази чанта , която ще е на задна седалка и багажник. Една малка раница на гърба и това е.

Евтин вариант на дисаги,топ сака може да е всякакъв,там лесно.

https://rhinowalk.com/en-mx/products...-side-bag-pair

2 Х 9 литра за 65 кинта с доставката,вода няма да пусне,лесно се монтира,колко е здраво тепърва предстои да тествам.
                  Това си седи на мотора постоянно,за по-сериозни разходки го сменям с Giant Loop
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Някой за раница нещо?

Аз не съм ползвал мотораска, специална.
                    Все компотаджийски, че цел живот само такива "изпадат" пък нямам някакви супер специфически изисквания.
                    Не се впрягам и по водоустойчивост, не пия докато карам...

Окончателно отказа ципа на последната и взех да се оглеждам за нова.
                    Знам, че е обидно но нещата вървят към купуване тоя път.

Писах на Дедо Коледа ама нанайси феродо и предполагам к'во е направил с писмото ми.
                    Догодина ше пиша на дъртия пергиш върху шкурка!

Враг усраине

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
                      Стоян Боюков-Sariones коментира
                      Редактиране на коментар
                      Твърда? Май карбонова уж?

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Раницата ли?
                      Не, нямам мераци да ми е твърда баш тя.
                      Като гледам колко са перверзни цените на мото раници за които не се споменава карбон...
                      Не мисля, че искам такава. Дори не знам има ли нужда да е такава.

Зависи какво ще носи човек в тази раница.
                    Ако е лаптоп за 5бона е едно.
                    Ако са гащи,чорапи и документи друго.
                    Преди малко бях при представителите на Криега за България.
                    Между другото много готини хора.
                    Та освен всичко друго имат не малък избор на раници.
                    Тип "водоноска" и такива за лаптоп и т.н.
                    Цените не са народни,но качеството е много добро.
                    Аз отидох за багажна система за тенджерето,но накрай най-вероятно ще си тръгна с една чанта за отзад тип топкейс,но мека и раница на гърба на този етап.
                    Разбрахме се като дойде от хеед страничното раклес нещо си там да отида с вече монтирано и да го мислим на място.
                    Но хубави работи имат.
                    Там видях и на живо системата на китайските носорози...че собственика взима и тества всичко наред...еми китайски са си.Протъркали се бяха вече на някакви места.Но за тия пари толкова.
                    И те така.
                    Сега сядам да си избирам аусПУФ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X