Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли такива каски в България!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Има ли такива каски в България!

Дааа,интересна идея да развием темата по принцип за каските,иначе тая на Айрокс ми хареса,а и цената не и е кои знае каква,а тази на снимката някои може ли да ми каже каква марка е!?

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
      И се поти веднага като е студено....
      Ааа... ей това съм се чудил как да го отстраня като проблем, щото малко като захладнее и започва да се поти визьора от дишането. А каската си има иначе отпред отвор за тази цел ама пак се поти.

Ако някои има вече решение на проблема и го сподели, ще му бъда много благодарен. Като изключвам лекото открехване на визьора понеже започва да шуми от вятъра и духа на очите.
      Някакви спрейове ... може би?

А каската е:
      Последно редактирано от К.Наков; 26-08-09, 15:08.

Коментар

Първоначално публикуван от nakovk Преглед на мнение
        Ааа... ей това съм се чудил как да го отстраня като проблем, щото малко като захладнее и започва да се поти визьора от дишането. А каската си има иначе отпред отвор за тази цел ама пак се поти.

Ако някои има вече решение на проблема и го сподели, ще му бъда много благодарен. Като изключвам лекото открехване на визьора понеже започва да шуми от вятъра и духа на очите.
        Някакви спрейове ... може би?
        Хе-хе!
        Питай кьоравия да ти каже.
        Универсални решения:
        -намажи стъклото с лимонов сок
        -ако не те е гнус го наплюй и хубаво размажи
        -сапунче за противогаз
        Гадното и при трите метода е , че се замъглява картината.
        Най-доброто решение е да не падаш под 40км/ч или леко открехване на визьора(но както сам си открил последното е гадно при висока скорост).
        ПП.Гледай да не дишаш много през носа.
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от georgi86 Преглед на мнение
          Дааа,интересна идея да развием темата по принцип за каските,иначе тая на Айрокс ми хареса,а и цената не и е кои знае каква,а тази на снимката някои може ли да ми каже каква марка е!?
          SCHUBERT произвеждат каските на BMW.

Против запотяването истинския лек е отварянето на визьора - иначе и сапунче, и плюнка вършат работа, но наистина се размазва образа.

MARUSHIN също имат доста атрактивен модел от този клас - Х-МОТО
          Прикачени файлове

Коментар

Искам да ви обърна сериозно внимание върху някои неща свързани с този модел каски.
            Писал съм ги и в други теми , но може би тук е точното място.
            Каските от този тип са изключително подходящи за турър,но за ендуро и мотокрос са жива мъка.
            От две години карам с такава каска(модела на Айрох).Причината да я купя е , че нося очила с диоптър и ми е невъзможно върху тях да сложа кросови.
            Големите проблеми които срещам са:
            -при влажно и студено време (Април , Май , Ноември)стъклото се поти отвратително
            -при яко изсилване и запъхтяване не ми стига въздух-направо започвам да се задушавам
            -стъклото се праши лесно , а се чисти трудно-обикновено се размазва и през него не се вижда нищо(иска се яко търкане и много старание за да стане прозрачно , а остава такова 10-15мин особено в прашно или кално време)
            -визьор за такава каска е значително по-скъп от слюда за кросови очила-т.е. надраска ли се(а това в гората не е никакъв проблем) смяната му излиза доста по-солено
            -по скъпи са от кросови каски със същия клас на протекция(когато купих моята кросовия Айрох беше 150-200лв)
            -по-тежки са от кросовите каски
            -козирката им е по-малка от тази на кросовите и не пази от слънце(на асфалт скоростта е значително по-висока и козирката става като парашут-точно заради това са намалили размера И )
            За да се справя с част от проблемите просто свалих визьора и каската си стана кросова.Още ме е яд че се набутах със сто кинта повече.
            Като цяло каската е страхотна-много удобна,сваля се хастара,с удобна закопчалка,сравнително лека , НО Е ПОДХОДЯЩА ЗА ТУРЪР , А НЕ ЗА ХАРД ЕНДУРО
            За ендуро много по-добра работа върши обикновената кросова каска!!!
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Интересно,това малко ме разколебва! Но все пак като дизайн е супер!

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                Гледай да не дишаш много през носа.
                Не само през носа, ами в стремежа ми да не си замъгля визьора се усещам по някое време, че не дишам.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                  Като цяло каската е страхотна-много удобна,сваля се хастара,с удобна закопчалка,сравнително лека , НО Е ПОДХОДЯЩА ЗА ТУРЪР , А НЕ ЗА ХАРД ЕНДУРО
                  За ендуро много по-добра работа върши обикновената кросова каска!!!
                  Евала, Емо, винаги съм казвал, не питай старило, а патило! Тъкмо бях пред дилемата, тези каски аджеба, дали не а по удачни от кросовите, и ти ми помогна точно в най-важния момент. Между другото днес ходих в Едимото, за проучване на пазара при закупуването на цялостен екип.......и се просълзих най-накрая, офертата надмина финансовият ресурс, който бях предвидил
                  Поздрави: Николай Георгиев
                  KTM 400 EXC

Коментар

Тъй като темата е развита доста добре ще ти кажа само ,че в България вече може да намериш всичко ,но цената може да е доста над реалната.Разбирасе всичко идва от доставки мита и тн. итн.
                    П.П Ако някой приятел ти донесе нещо от САЩ примерно, ще струва поне двапъти по-евтино от тук.
                    Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

От: Има ли такива каски в България!

А това на какво ви мяза колега http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...dit-Ghost-0001
                      !

Коментар

Каска от типа Star Wars... Като извънземен ще си с такава!
                        Поздрави: Николай Георгиев
                        KTM 400 EXC

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:UVEX.jpg
Прегледи:1
Размер:6.8 КБ
ID:5322244Подобна в http://www.louis.de/_ 600евро
                          Последно редактирано от Иво Томов; 29-11-11, 23:27. Причина: Редакция
                          Honda CRF 250 X
                          Touareg 3.0 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X