Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Airoh Runner Nero Black vs. G-Mac Spectra

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Airoh Runner Nero Black vs. G-Mac Spectra

Незнам къде да пусна темата за това тука
    Та въпроса ми е коя според вас е по добрата каска.
    Тва е Airoh-a
    Каската е изработена от термопластичен материал.Характеристиките, които притежава са: анатомичен дизайн;COOLMAX вътрешности, като предлагания модел в момента е от колекция 2007 и вътрешността е още по - вентилирана; боя защитена от UV-лъчите.

а тва G-Mac
    Материал:
    Каската е изработена от Термопластичен материал.
    Материя:
    Анатомичнен вътрешен дизайн;
    вътрешна мрежова материя;
    Лесно сменяеми елементи от вътрешността за лесно почистване;
    Система за бързо разкопчаване;
    Специална боя с UV защита;
    Вентилация
    Фронтални отвори за поемане на въздух;
    Други
    Страничен спойлер и система за отвеждане на въздуха;
    Предпазител за брадичката;
    Козерка, махаща се
    • Графика
    Сертификати
    • ECE 22.05
    • DOT
    • AS 1698

Тегло
    1350 гр. ± 50 гр.

[FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

До: Airoh Runner Nero Black vs. G-Mac Spectra

Имам Nero runner-а. Много съм си доволен от нея - не се потя, каската пое няколко средни по сила удара и е във форма! Доколкото разбирам се разглабя, но аз нещо съм затрил инструкцията за ползване. Отначало е по-стегната, но после се сляга леко, така че си вземи размер, който прилепва възможно по-плътно (гледай да не се удушиш, все пак де )! Като цяло единственото което не видях е DOT/SNELL (fixed) сертификат, който по същество е най-важното в една каска, но след тези удари... е какво да кажа - ако не беше каската, най-вероятно щях да гледам от стълбовете. За мен е предимство е и закопчалката, която е на автомат, а не на катарама. Малко трудно се отваря с ръкавица, но все пак е по-лесно от катарамата! Въобще ако трябва да обобщя - евтина и сравнително удобна каска, а след няколкото удара (камъни, клони и на асвалт), мога да кажа и че е здрава!

За другата не мога да кажа нищо, но изглежда добре...

Естествено пропуснах най-важното - G-mac-а ИМА DOT! Nero runner-а е с 300 грама по-лек!
    Последно редактирано от господин никой; 21-05-08, 11:15. Причина: Добавка... typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      ... Като цяло единственото което не видях е DOT/SNAIL сертификат, който по същество е най-важното в една каска, но след тези удари......

Естествено пропуснах най-важното - G-mac-а ИМА DOT! Nero runner-а е с 300 грама по-лек!
      Мистър ноуан - имаш доста разумни постове за мотори, но явно трябва да почетеш малко за екипировката и каските.

Първо DOT и SNELL сертификатите са за американския пазар, като ДОТ-а е много стар като стандарт и е почти отхвърлен. Освен това ДОТ се изкарва много лесно и дори няма институция (освен може би в САЩ) която да следи дали дадена каска има ДОТ или не.

СНЕЛЛ е по-съвременен стандарт, но отново за САЩ (за да продаваш канската за употреба по пътищата там трябва да има този сертификат) и не се изисква за каските в Евросъюза.

Тук актуалния стандрт за безопасност (не е за якост) на каските е ЕСЕ 22.05, като каска покриваща този стандарт със сигурност е много по-висок клас на безопасност от ДОТ...

Каската не пази с твърдата си черупка - тя спомага за предпазването, но също толкова важен е материала отвътре - онова дето прилича на стиропор. Този материал абсорбира енергията на удара, като се деформира (много често безвъзвратно). Обикновено една каска ударена в твърд предмет (камък, асфалт и т.н.) би следвало да се замени. При следващия удар не може да се разчита на това, че ще си свърши работата според спецификацията.

Ето малко четиво, а сигурно има и още много:
      http://www.allsetcyclegear.com/dot-vs-snell/

Иначе по темата - първо е хубаво каската да е от някаква по-истинска марка. Дори да е правена в Китай или Сингапур - да е минала през нормален качествен контрол.
      В случая Айрох вече от доста време е на българския пазар и е познат (че дори има и тестове из интернет), а другата каска поне аз не съм я чувал.
      Когато аз си избирам каска - търся за ревюта в интернет. Ако няма на конкретния модел чета какво пишат за останалите. Ако фирмата си е изградила добро име за качество и сигурност - нямам какво повече да му мисля...

EДИТ:
      Сега като погледнах тук-там - GMac е подразделение на Нитро за по-евтини стоки (както е Грекс за Нолан) ... При равни цени все пак бих избрал Айрох-а...
      Последно редактирано от tatkobarba; 21-05-08, 09:47.
      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
        ...
        Офтопик!
        Замързя ме да пиша всичко, което за мен е плюс или минус и заради това поста май не изглежда както трябва. Естествено, всичко което казва колегата е така... Втория шлем (G-Mac Spectra) има и ECE 22.05, за да не е половинчато - знам, че всъщност това което те пази при удар е вътрешността на каската - другото е само за да те спаси от шока при съприкосновението с повърхност. Точно за това, каска на старо не купувам! След време (четири, пет години) порестата вътрешност се степва и става като бетон, а тя трябва да поеме кинетичната енергия на удара!
        Онтопик
        Причината да избера Airoh-а е много тривиялна - пост в "Да се оплача". Става въпрос за удар с ATV и как каската се е сцепила, но пострадалия няма наранявания... За мен това е доста сходно с идеята за кинетиката при авто шаситата - новите шасита се деформират и чупят по определен начин за да "убият" кинетичната енергия.

Поредния роман...

П.С Извинявам се за typo-то - наистина подвежда - SNELL е вярното име на стандарта... Мислех, че е британски стандарт...
        Последно редактирано от господин никой; 21-05-08, 11:12. Причина: Добавка...

Коментар

Благодаря ви много за инфото доста прочетох и в други сайтове се рових и накрая си поръчах Айроха Утре я очаквам
          [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

G-Mac-a ми по-харесва по това че е със сертификат на DOT :-)
            [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

1-во. Лесно и бързо можеш да си поръчаш резервни части за Airoh от БобиМХ. (Козирка, болчета и всичко друго по нея дето се сваля), а за G-maс няма нищо.
              2-ро. Растоянието, което е оставено за очила при airoh е по малко от G-mac и когато имаш очила мухичките не те бият по носа, докато при G-mac носа ти е открит!!!
              3-то. Airoh си е AiroH !

Една черна Airoh ще ти пасне добре с едни жълти Ariete очила, в тен с мотора ти
              KTM Fen

Коментар

От къде е най-евтино да се поръча runner-a на AIROH?

Коментар

От bobimx.com
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Или ето от тука :
                    http://www.moto-zone.net/store/index...0cfbc320ffa3c4
                    LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Здравейте,

темата е много интересна, но няма да дам лично мнение, защото ще кажете, че съм престрастен към Айроха но все пак искам да кажа, че този модел на Айрох има и предимства и недостатъци, но като цяло предимствата са много повече. Важното е да се отбележи, че за последните 3 години това е най-продаваната каска в България. Мисля, че фактите говорят сами
                      Ето малко информация.

От догодина черният Айрох няма да го има, защото италианците му сложиха един голям надпис AIROH отзад, който не че го загрузява, но го прави 30% по скъп, което обезмисля цената на черният базов модел. Жалко, че така става но няма как просто не зависят нещата от нас. По радостната новина е, че модела Runner ще бъде заместен от нов модел, който ще е малко по скъп но пък значително по пипнат като дизайн, нова анатомична структура, нов по-висок комфорт и т.н.
                      За черният Айрох имам останали много малко бройки, така че който иска да звъни защото ще свършат преди края на годината.

За догодина ще имаме еквивалент на тази каска като цена и качество, което се надяваме, че ще запълни тази нисша

Ако имате други въпроси go on

Поздрави,

Стефан

Коментар

Аз карам с Airoh Runner Flower със синички цветенца и съм много доволен.Вярно е, че ми е първа и единствена каска за мотор, но ми харесва.Купих си я от Боби МХ, мислех си следващата ми каска да е пак Аирох и след написаното от Боби МХ с нетърпение очаквам да видя новия модел и да се сдобия и с него по някое време.
                        Иван Маринов
                        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

каската с цветята беше наистина хубав дезайн и даже оня ден имах запитване за такава ама уви няма вече Всичко е в ръцете на дезайнерите на Айрох и каквото те драснат това е. И на мен ми се ще да направят черен мат ама няма

Поздрави,

Стефан

Коментар

Можеш ли да кажеш колко ти струваше изпращането до Варна?
                            Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Някъде в рамките на 6-7лв предполагам е било.Беше преди повече от година и половина.Според мен не повече от 10-15лв ще е куриерската услуга.От всички каски който мерих из Варна нито една не ми хареса и си взех Аироха на доверие и еи така по снимка.Паснахме си.Понякога чувствам лек дискомфорт в скулите под очите, но това се случва рядко.
                              Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X