Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Меки чанти за багаж за ендуро моторетки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Меки чанти за багаж за ендуро моторетки

Намерих тук една алтернатива за меки чанти и за малки моторетки....нали се чудя как да си посъбера багаж за едно по дълго пътуване))) и попаднах на това

http://www.wolfmanluggage.com/03Tank/05index.html

има и ревю на страницата на 4strokes за който чете ревюта

http://www.4strokes.com/reviews/wolfman/

Струва ми се интересен вариант...нямам никакъв опит с подобни аксесоари...как мислите...за малки преходи например може да е доста удобно да си носиш гумите например...щото с тия раници на мен не ми е много удобно....
    споделете мнение
    [img]http://ftp.domainbg.com/stanislav_7140/cooltext88212992.jpg[/img]

Какво да ти кажа!? Багажът не ми е такъв проблем-гориво от къде да набавям е въпроса. В Западна Стара Планина бензиностанциите се броят на пръстите на едната ръка,а още по големият проблем е че нямаме книжки: даже годините нямам за моя мотор. Май се връщаме на темата шишенцата в чантичката и атака...............
    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
    А+
    LZ1DRZ

Коментар

plakatista, идеята като цяло не е лоша, отностно меките чантички! Наистина са много полезни Обаче, моето впечатление е, че всичко живо си слага тази чантичка на задния калник...Не разбирам защо?! Мисля че предния калник би бил по-добрия избор между двата Познавам хора, които са карали с такива чантички, които са били на задния калник. Единия понякога от скороста и увличането без да иска седне за нея, друг пък я скъса... Според мен най-ултимативния варянт е както аз правя- в твърда чантичка и от вътрешната страна на калника- чисто, бързо и интелигенто

Коментар

Тая 4анта с мъгнит ли е

Коментар

Дявол Коледа

Аз да ви кажа нито от ендуро нито от атж разбирам ама се загледах в сайта http://www.4strokes.com/reviews/wolfman/и най-от долу където се дава инфото за фирмата погледнете името на улицата Chukar Drive тематично а
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Re: Меки чанти за багаж за ендуро моторетки

Ползвам от доста време такава чанта, много е удобна за дълъг път, виждал съм модели с направени специални легла в най-горният прозрачен джоб за GPS... и др. подобни, повечето имат и чохли за дъжд. Най важното е да си намериш подходящият модел за твоят мотор, има модели за ендура ушити по формата на резервоара и не са магнитни, Магнитните са за мотори със спойлери и равни резервоари, достатъчно надежни са независимо от първото впечатление като си я лепнеш :-) моята съм я пробвал с 200+ км./ч. и нямаше проблем...

http://www.louis.de/
            в търсачката пишеш "tankrucksacke"
            LZ1RED

Коментар

Решил съм да си правя багажник който да свалям и качвам лесно лек не повече от 0.5кг. за 10-15 кг.багаж.Тъй като карам по доста стръмни места мисля да го сложа пред фара над калника за да е тежеста отпред и да не позволява мотора да се изправя лесно.Дайте мнения кажете според вас дали ще е удачно,защото най много ми разваля удоволствието от карането тежката раница и ми се иска да намеря някакво удачно решение на проблема.

Коментар

За шосейките има едни мрежи и в тях си пъхаш багажа, но за офроуд мотори нищо не ми идва на ум
                Това което си казал ти по принцип е добре, но ....не мислиш ли, че ако кормилото ти натежи с 15-тина кг.... няма да стане доста трудно за управление... ?
                [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                [/FONT]________________________________________
                [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

Голям проблем е този багаж при дългите преходи. Правя си екселски фаил с нещата които ми се иска да взема с тежестта на всяко от тях и гледам раницата да не надхвърля 8кг без водата, защото съм стигнал до извода че над 8кг става много гадно. Задната чантичка по малко пречи на окачването и там слагам най тежките неща. На предницата избягвам да слагам багаж защото много пречи на окачването и мотора става съвсем различен. Ако все пак сложа нещо, гледам да е възможно най леко, обикновенно якето ми. На резервуара съм слагал неща но е неудобно ако караш прав. Имам за план да си направя тава с отделение за багаж като тези на париш-дакар, ама не ми е останало време. Би трябвало да е много добре с подобна тава, защото не виждам по добо място да сложиш килограми на мотора. Отделно се стегнах и свалих 5кг от собственото си тегло, защото това е най лесният начин за олекотяване на мотора - от карача

Коментар

Мм да явно че в спора се ражда истината.Сега като се замисля наистина за терена който карам този вариант няма да е много подходящ но все трябва да има начин да се качи повечко багаж и да е управляем мотора ще трябва да се мисли пак,едно време слагахме багажници отстрани на задната гума но то пък и едни мотори бяха тогава ижове и емзети на ижетата се качваха по каса бира отляво и каса отдясно и задължително с по двама човека но сега трябва да сме по мобилни.Чакам още мнения.

Коментар

Явно докато съм съчинявал Събин е писал ,и съм съгласен за раницата то ако аз имам 8кг. в раницата все едно мотора ми е качил 30 кг.Предпочитам да се боря с тежък мотор отколкото с тежка раница.

Коментар

Що го мислите толкова.... аз със 2 раници от по 15 кг.. = 30кг. + още един фен = 75 кг. + мене 62 кг. = (30+75+62=167 кг. товар) и това всичкото върху МЗ-та.... верно зор си беше да стигнеме от Карлово до чевира особено когато ми се скъса едната презрамка на раницата и се наложи да слагаме разни сезали... но пък си беше шоу не заради друго, а защото бях с приятели и си прекарах готино
                        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                        [/CENTER]
                        [/CENTER]

Коментар

Е аз на тенерето едно време му бях качил и палатка и спален човал и куп други неща. Ама сега сме с спортни мотори а не тористически! На едно туратешко БМВ може да качиш повече багаж от колкото в багажник на лада ако е за въпрос.

Коментар

Разбирам те Събине, просто исках да отбележа че щом 60 килограмов плъх си кара толкова товар и се кефи с такъв мотор на макс.. вие можете да отпуснете още 1-2 килограма за раница на гърба...
                            Дека вика дедо ми бог да го прОсти.. епа я се виж ков голем добитък си я ....
                            Та идеята е, че сте големи мъже ... би трябвало да не ви е толкова зор със 10-15 кг. на гърба
                            [/CENTER]
                            [/CENTER]

Коментар

Говоря за преходи по цяла седмица, прав на мотора, каране по цял ден с леко присвити колена и яко ръчка. Над 8кг за мен удоволствието е чао. Отделно ме заболяват колената и стапълата. Отделно аз дори и с този багаж карам сравнително бързо и минавам между 250 и 300км офроуд при дълък ден.

Ако ще се правиме на големи мъже и 20кг ще издържим на гръб, но не е това идеята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X