Намислил съм да си купувам ново яке. Кои фирми са добри според вас ?........може би трябва да споменем и кои не са
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Яке за ендуро !?
Свий
X
-
До: Яке за ендуро !?
Моя съвет е да не гледаш фирми, а да гледаш модели когато избираш! Също така не си харесвай нищо само по картинка в каталог, защото може да останеш много неприятно изненадан като го видиш наживо!Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнениеНамислил съм да си купувам ново яке. Кои фирми са добри според вас ?........може би трябва да споменем и кои не са
Аз имам два екипа, т.е. 2 панталона и 2 якета. Единия екип е Дайнезе и може би това е най-евтиния екип на Дайнезе. От панталона съм доволен общо взето, има доста добри протекции вградени, но след няколко пранета започна да пуска вода като обикновенни дънки в същото време спарва! Якето обаче е трагедия пълна и единствения му + е че изобщо не пуска вода.
Втория ми екип е куча марка - панталона е някакъв бразилски, а якето е шито в България някъде (поръчката за якето си я дадох в един магазин в Благоевград, но иначе ги шият някъде в Плевен). Много съм доволен от този екип и като материали и като изработка, само протекторите на панталона са по калпави от на дайнезето, но пък съм газил във вода до колене без да се намокря а в същото време не спарва. Като му сложа подплатата карам и при минусуви температури без да усетя студ! Якето пък е супер, нося го целогодишно даже и когато не съм с мотора вече 3 години почти и не е мръднало.
Та не гледай фирми, а гледай качество на материали и изработка когато избираш. Защото е по-добре да си купиш най-висококачествения продукт на някоя съвсем безизвестна фирма, отколкото да си купиш най-долнокачествения продукт на някоя световноизвестна фирма и то за повече пари!"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Ето най-добрия отговорПървоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеМоя съвет е да не гледаш фирми, а да гледаш модели когато избираш! Също така не си харесвай нищо само по картинка в каталог, защото може да останеш много неприятно изненадан като го видиш наживо!
Аз имам два екипа, т.е. 2 панталона и 2 якета. Единия екип е Дайнезе и може би това е най-евтиния екип на Дайнезе. От панталона съм доволен общо взето, има доста добри протекции вградени, но след няколко пранета започна да пуска вода като обикновенни дънки в същото време спарва! Якето обаче е трагедия пълна и единствения му + е че изобщо не пуска вода.
Втория ми екип е куча марка - панталона е някакъв бразилски, а якето е шито в България някъде (поръчката за якето си я дадох в един магазин в Благоевград, но иначе ги шият някъде в Плевен). Много съм доволен от този екип и като материали и като изработка, само протекторите на панталона са по калпави от на дайнезето, но пък съм газил във вода до колене без да се намокря а в същото време не спарва. Като му сложа подплатата карам и при минусуви температури без да усетя студ! Якето пък е супер, нося го целогодишно даже и когато не съм с мотора вече 3 години почти и не е мръднало.
Та не гледай фирми, а гледай качество на материали и изработка когато избираш. Защото е по-добре да си купиш най-висококачествения продукт на някоя съвсем безизвестна фирма, отколкото да си купиш най-долнокачествения продукт на някоя световноизвестна фирма и то за повече пари!
Коментар
-
Аз карам с яке Дайнезе(българската реплика-шият ги някъде в северна България-не си спомням точно къде).Интересно , но имам точно противоположно мнение от това на слави-не спарва, пази от вятър(доста добре при това),но тече като лейка-достатъчно е да караш 5мин в дъжд и си мокър до кости.Прах го с какви ли не препарати , но си тече.На дъжд държи само ако си пеш!Заводските протектори са от дунапрен.Аз си сложих пласмасови(купуват се допълнително).Като цяло не са добри , но са една сравнително прилична алтернатива на скъпите маркови якета(180лв яке+40лв протектори-едно хубаво яке не пада под 500лв)Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
Виж аз говоря за оригинално, италианско Дайнезе! Колкото до твоята "реплика", предполагам че е шито на същото място като моето българското, само че аз си го поръчах с надписи и емблеми на Yamaha! Можех да си го поръчам и с други надписи! За съжаление поисках и отпред на гърдите да има емблемата на Ямаха избродирана и при каране на дъжд за около 3-4 км. бродерията е единственото място откъдето пуска вода! За по-дълги разстояния на дъжд обличам отгоре шушляк, който винаги нося със себе си! Протекторите ми са от нещо като микропореста гума, а не са от дунапрен и има и на гърба.Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнениеАз карам с яке Дайнезе(българската реплика-шият ги някъде в северна България-не си спомням точно къде).Интересно , но имам точно противоположно мнение от това на слави-не спарва, пази от вятър(доста добре при това),но тече като лейка-достатъчно е да караш 5мин в дъжд и си мокър до кости.Прах го с какви ли не препарати , но си тече.На дъжд държи само ако си пеш!Заводските протектори са от дунапрен.Аз си сложих пласмасови(купуват се допълнително).Като цяло не са добри , но са една сравнително прилична алтернатива на скъпите маркови якета(180лв яке+40лв протектори-едно хубаво яке не пада под 500лв)
С Дайнезето нужда от шушляк нямам, но пък така запарва че ставам вир-вода под якето ако е топло времето. Няма протектор на гърба предвиден, а да не говорим че в магазина ми го продадоха и без протекторите на лактите и раменете, които би трябвало да са пластмасови (на панталона Дайнезе са такива, ама той е купен от Германия а не от Дупница, иначе е комплект с якето, просто в Германия беше останал само панталона, а в Дупница само якето от комплекта). И накрая, Дайнезето ми струваше с 60лв. повече от българското и то на промоция (за якетата става дума), ама първо ендуро яке ми беше и пусти мерак за марково! Сега вече бих предпочел качествено пред марково! Иначе за каране по гората ползвам предимно Дайнезето, не за друго ами и да го скъсам няма да ме е яд! А по асфалта за всекидневно каране (щото мотора ми е основен и предпочитан транспорт) си ползвам българското, по-удобно е и по-практично!
Ето това червеното е комплекта Дайнезе, за който говоря:
"Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
-
www.bobimx.com имам якета на добро качество и на добра цена. ако искаш се обади.
Поздрави,
Стефан
Коментар
-
а можете ли дами кажете некои саит за облекла като този
www.bobimx.com или подобен
10х
Коментар
-
Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение............Има импрегниращи спрейове. Защо не пробвате да ги импрегнирате?Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение..........
Те са именно за такива дрехи, също туристически екипи, обувки, палатки и др.подобни. Разбира се при продължително каране на дъжд по-качествена защита от дъждобрана няма, но за кратки предвижвания, за 5-10-15 мин. е досадно да се навличаш после да се събличаш и пак на ново да обличаш дъждобран и екипировка. При такива моменти мисля, че импрегнирането ще задържи капките...
Коментар
-
Ми те моите якета, червеното си е гумирано от вътре и въобще не пуска, ама пък запарва, а другото си има някаква импрегнация и издържа доволно дълго време! А дъждобрана ми е някакъв германски шушляк за колоездачи, който навличам направо върху якето, а иначе се събира в джоб!Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеИма импрегниращи спрейове. Защо не пробвате да ги импрегнирате?
Те са именно за такива дрехи, също туристически екипи, обувки, палатки и др.подобни. Разбира се при продължително каране на дъжд по-качествена защита от дъждобрана няма, но за кратки предвижвания, за 5-10-15 мин. е досадно да се навличаш после да се събличаш и пак на ново да обличаш дъждобран и екипировка. При такива моменти мисля, че импрегнирането ще задържи капките..."Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
-
Аз карам с яке на UFO. Доволен съм - здраво е, има много джобове и доста отвори за проветрение-за по-топло време ти пречи за се чувстваш като "варен кремвирш". Последното за мен също е много важно - все пак се предполага че като караш мотора, го правиш за кеф а не за самонаказване и експеримент доколко остискваш на жега
Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар