Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светлоотразителни жилетки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светлоотразителни жилетки

Искам да събудя една вече разисквана тема но в друг раздел. Та за какво става въпрос? Ами денят вече е все по къс а ние не искаме да се разделяме с моторите което е супер и тук възникна идеята ми четеики репортажите от пътешествия и разходки с ендуро. Все повече от нас се увличат да карат до по късно и изведнъж се стъмнило и независимо с ФАР или БЕЗ за по бързо решаваме да се прибереме по асвалт ами да и аз съм го правил . Ок нарушаваме закона но поне да намалим шанса до маскималния минимум да пострадаме. Веднага ще кажете аз имам стоп отзад или каквато и да е светлина ОК пак добре. Но винаги може още и то е жилетката която се събира в джоб на яке дори. Тук очаквам мнения, че като караме с нея тя се раздува и т.н.. Пак добре но прибирайки се по тъмно не караш с 200 а с разумна скорост която позволява да ползваш такава жилетка без да ти пречи на карането. Тук искам да спомена, че има 2 вида жилетки такива на които светлоотразителната лента е СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНА и такива на които НЕ Е . Изберете първата
    Със сигурност има и якета с такава лента или раници или каквото и да било но ЖИЛЕТКАТА е най-достъпна за всички от нас.
    Последно редактирано от Chinela; 01-11-07, 16:15.

До: Светлоотразителни жилетки

Подкрепям те напълно, въпреки, че аз нямам книжка и гледам да избягвам асвалта за да не си имам проблеми с КАТ от време на време ми се налага... Това с въздуха дето се пълни жилетката е пълна лигъвщина! На който му е мил живота да я слага, повечето от вас НЕ сте малки и можете сами да преценявате нещата, аз също имам такава жилетка и мисля от сега да си я сложа в чантата да си ми седи там. Никога не се знае от къде ще ти се наложи да минеш. Без това като гледам как не зачитат за нищо мотористите на пътя, жилетката само ще е един допълнителен + ! Вчера се возих в такси, и какво ми направи впечатление, тъпия млад таксиметров шофиор не пусна нито един мигач, размина 2ма мотористи, единият с MZ, долепи се на 1 метър буквално до него и като че ли нарочно, а от другата страна имаше място сза още 2 коли! Аз разбира се му направих веднага забележка.... втория път засече едно момче със скутер с голяма скорост. Незнам защо вместо да ни пазят най-много, понеже сме най-неуязвими на пътя, повечето не ни бръснат за сливи въобще, тогава защо плащаме данъци?! Моя съвет е: карайте си в гората и избягвайте асвалта, ако ви е мил живота. Chinela, евала за темата, дано идеята ти да стане реалност!
    KTM Fen

Коментар

Момчета въпрос на лична безопасност е да сте с хубави жилетки и да ги слагате когато карате.Аз на моя малкия му разправям ,че жилетката го пази, а той защо. Защото повече те виждат когато си с нея.Хубавите жилетки не прозират когато погледнеш през плата.

Коментар

Аз съм си решил проблема, като на каската имам 5-6 хубави светлоотрзителни лепенки и се забелязвам от доста разстояние
        Иво Георгиев
        Gworkshop

Коментар

В друг форм бяха разисквали темата... Там също препоръчаха да се облепя каската с светлоотразителни ленти по ред причини - най-малкото защото е по-високо и се вижда по-лесно!!! А и също го има момента със свободата на движение при слагането на жилетката... но както съм казвал и преди на цвят и на вкус другари няма! До колкото знам за сега не са задължителни!
          Офтопик - за мотоциклети задължително ли е да се движат с пуснати къси през деня?

П.С. ето едно предложение за жилетка - изпитано в боя!

http://www.motorcycle-superstore.com...Mesh-Vest.aspx
          Последно редактирано от господин никой; 05-11-07, 08:48. Причина: П.С.

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
            Офтопик - за мотоциклети задължително ли е да се движат с пуснати къси през деня?
            Цитат от:

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 70.
            (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
            1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;
            2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

Предполагам мотора ти се категоризира като МПС , съответно ще трябва да караш с включени светлини

И аз съм много ЗА светлоотразителните жилетки, въпреки че нямам мотор. Имам само велосипед за момента, преди като живеех в Габрово го карах основно по пътища с много слабо движение, и то само през деня и не съм си слагал никакви светлоотразителни истории, но сега в Стара Загора като си го докарам колелото, определено мисля да си закупя жилетка + фар (преден и заден) и още нещо ако е необходимо Въпреки, че избягвам да карам вечер, но тя жилетката според мене се вижда по-отдалеко и през деня, не само по тъмно
            Последно редактирано от HD; 05-11-07, 15:18.
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

За мотоциклетите и мотопедите е задължително през цялата година да се карат с включени къси светлини! И помага, изпитал съм го!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                За мотоциклетите и мотопедите е задължително през цялата година да се карат с включени къси светлини!
                Абсолютно вярно.

И едно ЗА жилетките от мен. Въобще, доказано е, че колкото по ярки са цветовете на каската и екипа на мотористите, толкова по отдалеч ги забелязват другите участници в движението. Дори и на светло.

Коментар

За мотоциклетите и мотопедите е задължително през цялата година да се карат с включени къси светлини! И помага, изпитал съм го!
                  Да, сега погледнах Закона за движение по пътищата, и там няколко реда по-надолу от цитираните от мен си пише и за мотоциклетите. Е, не пише изрично ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но пише, че се движат с включени светлини и т.н.
                  Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                    Да, сега погледнах Закона за движение по пътищата, и там няколко реда по-надолу от цитираните от мен си пише и за мотоциклетите. Е, не пише изрично ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но пише, че се движат с включени светлини и т.н.
                    Не искам някой да го разбира погрешно - то това за светлините си е един вид гаранция и си има смисъл! Та мисълта ми беше по-скоро дали е задължително, иначе аз си карам на къси, когато съм на асвалт!

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                      Не искам някой да го разбира погрешно - то това за светлините си е един вид гаранция и си има смисъл! Та мисълта ми беше по-скоро дали е задължително, иначе аз си карам на къси, когато съм на асвалт!
                      Ми е това пише в Закона:

"Чл. 75. През деня мотоциклетите се движат с включена къса светлина отпред и с включена габаритна светлина отзад."

Гаранция гаранция, ама има някои идиоти, дето и това не ги спира ...
                      Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                        Гаранция гаранция, ама има някои идиоти, дето и това не ги спира ...
                        Аз имам една жилетка дето ги спира, че и много внимателни стават даже, ама не мога да я нося винаги !
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Аз имам една жилетка дето ги спира, че и много внимателни стават даже, ама не мога да я нося винаги !
                          Аааааааа, това е друг въпрос вече
                          Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X