28.05.2006г. Публикувана е програмата за 3-тия кръг от БЕШ , начина на записване и информация за легловата база! От днес сайта и клуба разполагат с собствен форум да изказвате мнения препоръки и каквото ви дойде на ум !!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
И тук да се похваля !!!
Свий
X
-
Здравейте,
на мене пък в секцията "Галерия" никакви стрелки не ми се появяват за слайдване на картинките.
С Mozilla Firefox 1.5.0.3 съм, обаче и на Internet Explorer не ми се появяват стрелкиИзключено е блокирането на Поп-ъп прозорци.
Дали повредата е в моя телевизор, или?
Примерно една добра навигация за снимки е:
http://www.motorcycle-usa.com/Galler...Back=1&Media=1
има си и линк да се върнеш към малък изглед на снимките, има си и за голяма резолюция на текущата снимка, има си и бутон напред/назад.
Освен това хич не е удачно, че сте задали 2 твърди резолюции, под които да се вижда сайта (долу в дясно - 1024х768 и 1280х800) - аз примерно съм на 1152х864 и при това положение или банерите в дянсно ми идват върху текста, или като го направя сайта на максималната резолюция, ми се появява скрол отдолу на екрана, т.е. сайта става прекалено "широк". Не знам как сте изградили страницата, предполагам сте задали някъде твърди размери на самата страница (за ширина), не е ли по-добре да я дадете в проценти и всичко ще бъде ОК?
Освен това е хубаво всеки един сайт да е оптимизиран и за резолюция 800х600 - ще кажете "Тази резолюция пък кой я ползва още?", и принципно ще сте прави, ама не е точно така. Dir.bg защо тогава е оптимизиран и за 800х600? Не се знае кой къде с каква резолюция е, така че е по-добре да се подсигури човек.
Освен това можеш да спечелиш още място, като направиш основните навигационни бутони "новини", "основен тим" и т.н. по-малки (по-ниски и по-къси) - според мен биха били изглеждали по-добре, а и ще се освободи малко място за нещо друго примерно.
А какъв софтуер сте ползвали за изграждането на сайта? Предполагам едва ли сте писали на ръка сорса в Notepad- повечето от пробемите са именно заради това, ползват се разни HTML редактори, които не винаги се оказват добър избор, и оттам идват повечето проблеми с положението на всеки един обект, изграждащ сайта.
Аз не мога да кажа, че съм добър уеб дизайнер, но съм се занимавал доста, но само на любителско ниво - общо взето ползвам Microsoft FrontPage, Macromedia Dreamweaver, Adobe Photoshop и съответно и на ръка преглеждам сорса, някъде където нещо не ми харесва, го правя на ръка.
Другото, което забелязах е енкодинга на страниците -
горе още на третия ред от сорс кода:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
някои браузъри може да имат проблеми с визуализацията на кирилицата, затова е хубаво да е content="text/html; charset=windows-1251"> - защото 1251 си е стандартния енкодинг за кирилица.
НО КАТО ЦЯЛО сайта е добър, поздравления - информацията в него е добре структурирана и е доста подробна - просто според мен може още малко да се поработи върху оптимизацията на сайта (за различни резолюции и за почти всички браузъри), малко козметични промени по визията и общо взето това е. Освен това виждам, че на места ми се застъпват текстове, това може би зависи от оптимизацията за отделните браузъри, не знам. Навигацията в сайта също е добра според мен, лесна и опростена, всичко е там където трябва да бъде (имам предвид като "секции" с информация), ако се оптимизира по-добре, не би трябвало никой да има проблеми.
Идеята за форума е много добра - поздравления и за това!
Това е от мен.
Дано някои от забележките не са прозлучали прекалено критични, просто си казвам мнението, защото сайтчето ако се барне още малко, може да стане почти перфектно!!! (казвам "почти", защото то винаги ще има какво да се желае)
Добавено:
Другото, което забелязах е, че примерно като отворя сайта - той е за резолюция 1024х768, когато избера да е 1280х800 после как мога да се върна отново на 1024х768? При мен поне тези две хипервръзки изчезват след щракване на "голямата" резолюция и сайта си остава на 1280х800 - наистина ли е така, или само при мен е така?
ВСЪЩНОСТ установих, че като дам рефреш на страницата, и тези две хипервръзчици пак се появяват, но сайта се отваря отново в 1024х768 - според мен тези две "опции" за избор на резолюция трябва да си ги има винаги там, а ако се направи всичко в проценти, то въобще пък няма да има нужда оттях, и работите ще са много по-лесни.
Другото, което забелязах е в секция "ГАЛЕРИЯ" - абе сякаш не ми много харесват така разположените отделни връзки ОКОЛО кулажа със снимки в средата - имам предвид линковете "БЕФ Стара Загора", "Галерия сборно 2005" и т.н. Сякаш няма заложена стилна линия, която да се следва, а изглеждат сякаш са хаотично сложени.
Също така е добре да следват в хронологичен ред, т.е. по дати, защото виждам, че май сега не са така.
Няма ли да е по-добре, ако тези линкове се разположат или само отляво, или само отдолу, другия вариант е с едно падащо меню - тогава пък ще се спести и доста място.Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
галерията беше от тип Slide Show ,но след няколко недоволни изкасвания си я направихме в стандартния вид на Montage Layout ...за улеснения ако търсиш конкретна снимка!Това със срелкичките отпадна! Колкото до разделителната способност .. ще бъде оправена ..
Не приемаме мненията като критики ,а като един добър съвет от приатели за което ви благодарим ...знаем че по страницата има още доста работа .. но всичко с времето си !
Коментар
-
Еееееееееееееееееее, как така ще отпадне работата със стрелкичките ?! Това е супер удобно и улесняващо - просто според мен вижте добре линка който пратих в предния пост, на моторсайкъл-уса как е направено - вземете идеята оттам ако щете, няма да е кражба, защото това си е стандартна навигация, почти всички сайтове с повечко снимки са така - другия вариант е да използване някой специализиран софт само за правене на албуми да кажем (примерно Album Creator, има и много други), и просто да вградите създадените с него страници във вашия сайт.
СПОРЕД МЕНЕ:
галерията трябва да бъде със стрелки за предишна/следваща картинка, картинката да не се визуализира много голяма, а да си има бутон за хай резолюшън на ТЕКУЩАТА снимка, също така да има бутонче и за изглед thumbnails, т.е. отново потребителя да се връща в първоначалния "малък" вид на снимките, като те да се виждат всички в един прозорец (както е и сега всъщност).
С какъв софтуер казвате е изграден сайта?Hristo Draganov
Коментар
-
Front Page 2003 ... а за галерията има доста варианти но гледаме да е най-лекия и най-удобния .. защото след няколко отваряния си си харесал някоя снимчица .. искаш да я покажеш а докато я намерис из слайдването е гадна работа .. ще мислим варианти ! Засега остава този вариант поне докато мине състезанието че и по него има работа бол !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ambarevзащото след няколко отваряния си си харесал някоя снимчица .. искаш да я покажеш а докато я намерис из слайдването е гадна работа ..- ПРОСТО СЛАГАШ ЕДНО БУТОНЧЕ THUMBNAILS И СИ ГОТОВ
Е, във вашия случай ще носи друго име.
Чрез него само с едно щракване потребителя ще има възможност да види отново всички снимки мънички (положението, от където е тръгнал дефакто - изглед THUMBNAILS), и оттам ще може да види снимката, която си е харесал, и да щракне само на нея после
Аз от това по-удобна навигация просто не се сещам, че и не съм виждал май май
Гледайте да организирате сега едно перфектно състезание, пък той сайта няма да избяга, после ще го мислим - както обичам да казвам "работата е най-добрия приятел на човека - както я оставиш, така я и намираш, че даже се и увеличила"
Успех в организацията на състезанието!Hristo Draganov
Коментар
-
А!!! Това вече е друго нещо! Браво!
Нямам време в момента да разгледам сайта по-подробно (виждам, че изцяло е променена визията му - така е още по-добре!), тъй че друг път ще го гледам.
Остава сега да оправите и разделя със снимките (предишна, следваща и т.н.).
Абе тъй като гледам след време (може и много скоро) сайта ще стане перфект!Hristo Draganov
Коментар
-
Ами аз точно това ти предлагах де
Вместо Thumbnails при тебе е "INDEX" сега, което в случая няма никакво значение и не нарушава функционалността на сайта
Сега вече съм доволенHristo Draganov
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар