Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане , предложение до БЕФ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане , предложение до БЕФ

Колеги тези дни мои приятели ме питаха дали през сезона у нас има състезания тип рали с по-дълги преходи, по малко траял и навигация по роуд-бук. Погледнах календара и останах с впечатлиние, че точно такъв тип ендуро нямаме. Мисля , че това е част от същината на ендуро - спорта и ме осени идеята дали не може хората от клубовете да се организират и да се направи многодневно състезание, с по-дълъг маршрут и подобна навигация. То би могло да минава през територията ако не на всички клубове, поне на част от тях ,като за целта всеки клуб ще има възможността да подготви маршрута и местата за биваци. Може да не е част от календара за сезона , а де си имо самостоятелно класиране... Въобще това е само идея и я пускам с намерението да видя какво е отношението и реакцията на хората по въпроса.
    Живей за всеки дъх!

Това май си е баш шестдневка....

Коментар

Не мисля че някой от нас има сили за нещо такова тази година.Ще пробваме роудбук навигация на Бузлуджа-Емине вероятно,пък за догодина ще видим!
      offroad фен
      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин
        Не мисля че някой от нас има сили за нещо такова тази година.Ще пробваме роудбук навигация на Бузлуджа-Емине вероятно,пък за догодина ще видим!
        Така е. Едно такова състезание изисква голяма подготовка и ресурс, както много пари и предварителни уговорки със спонсори, организатори, специални етапи, друг тип времеизмерване и много подготвени състезатели!
        Преходът организиран от Offroad-bulgaria.com е своего рода увертюра към едно такова истинско състезание и равносметка кой колко е подготвен.
        Иначе идеята никак не е лоша, но всичко с времето си.
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин
          Eи това е нещо . Колко километра ще е Буздлуджа - Емине
          Живей за всеки дъх!

Коментар

Колко километра ще е Буздлуджа - Емине
            ами от бузлуджа до емине
            вече сериозно
            това състезание точно за това е предвидено за такива хора
            макар че Жоро спомена че трасето не е прекалено леко тип разходка
            така че ще гледам и аз да участвам
            със австрийците като карахме край влас жоро каза че това са крайните етапи на ралито тогава бе много кално и тежко но като исъхне ми се струва че няма да е никак трудно поне в последната си част по нататък не зная как е

Коментар

Както споменах в друга тема преди малко, в момента билото е буквално затрупано от паднали дървета
              Трудно се минава дори в лесната му част от Бузлуджа до Кръстец, а нататък се досещам какъв х.. ще е.
              Ако не почистят до юли, направо не ми се мисли, че в два дни ще е възможно да приключим състезанието.
              Така или иначе аз след 22-ри май ще го минавам и ще ми стане ясно всичко.
              Етапът Дъскотна - Емине е песен в сравнение с някои участъци между Кръстец - Карандила и Котел - Дъскотна.
              Очертава се цялото състезание да е около 400 км, но ако не се объркаш и не се заобикаля много на зиг-заг. Иначе може би ще докара 500 км, което си е направо маратон за два дни и при тези условия

Най-вероятно ще го направим на Специални етапи, че иначе рискът от злополуки става много голям.
              Предстои обсъждане в БЕФ на това трудно състезание и в началото на юни ще запознаем всички подробно с условията за участие
              -------------

Коментар

Сигурно е трудно, но може би някаква помощ междувремено няма да е излишна. Доколкото имам впечатления общините в Сливен и Котел са много отворени , когато нещо подобно преминава през територията им и мисля , че по тази линия също може да се направи нещо.
                Живей за всеки дъх!

Коментар

Така е, предстоят и разговори с тях.
                  Въобще подготовката ще е дълга и трябва да се започне още от сега, така че много работа ни чака

Като се замисля, аз май вече работя друго ...
                  -------------

Коментар

Re: Питане , предложение до БЕФ

Първоначално публикуван от roumen5
                    Колеги тези дни мои приятели ме питаха дали през сезона у нас има състезания тип рали с по-дълги преходи, по малко траял и навигация по роуд-бук.
                    Такъв тип състезание е прехода на "Трофи Клуб България" който е за 4х4 и едндуро "Ком-Емине".Кара се в отбори по двама или трима и ако има заявки за повече от три отбора ,Доктора каза ,че ще направи и класиране с купи за мотористите.Дължината е около 1000 км. и се кара за 7дни.Не е трудно и смятам , че средно подготвен моторист може да издържи без проблеми. Всики отбор трябва да разполага с род-букхолдер поне на един от моторите и трип-мастер защото навигацията е сложна.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
                      ...но като исъхне ми се струва че няма да е никак трудно поне в последната си част по нататък не зная как е
                      Еее, бива да е поне малко калничко, иначе няма да е интересно
                      А пък и като има кал се уравновесяват възможностите на спортните и работните АТВ-та.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X