куздов,а може ли да кажеш дали по тези събори има неща които ги няма в българските
мото събори.ако си бил на някой събор в европа дай някакъв паралел .или как е там и
как е тука.нпр. колко струва входният билет?колко дена е събора?колко струва бирата?
за палатки плаща ли се?има ли екстремисти и дали е опасно за чужденец там?нали се
сещаш какво имам в предвид?има ли групи на живо?
Преди години съм бил на мотосъбор в БГ, но този тук май няма много общо с него освен, че има мотори. Пак има разни изпълнения, състезания, лее се бира и дъни музика, но всичко спира в полунощ и продължава на другия ден. Това място в случая е едно вилно селище, в което може да се къмпингува с каравани и палатки, но има и хотел и къщички. Цените са поносими-нощувката започва от 52 Е за каравана, като има и частни каравани, в които може да се нощува и срещу 20 Е, но не са толкова добри. Всички са със санитарни възли с канализация и кухня и в тях спокойно се събират 4 възрастни, като може и 6 с известно неудобство. В къщичките положението е същото-напълно оборудвани с всичко необходимо и цената започва от 62 Е за цялата къщурка и събират до 6 човека. И в двата случая зависи от сезона, делничен или празничен ден и разни такива, но разликата не е значителна. Колкото до цени за участие, идея си нямам, защото това беше сбирка на някакъв клуб Харлей Дейвидсън и имаше рокери от цяла Европа имаше и лайв изпълнения на няколко групи, но ние не можахме да влезем, защото се изля един як дъжд и преместиха концерта в салона на хотела и ограничиха достъпа само за членове на клуба поради липсата на място вътре. Цената на бирата в магазина е нормална-40-50 цента, но в кръчмите е доста "кисела"-около 5 Еза 500 мл, кафе или безалкохолно 2,5 Е, ястията започват от от 7-8 Е, най-евтините цигари са 3,5 Е .... Колкото до сигурността, съмнявам се, че има по-сигурна държава в Европа. Спокойно можеш да си държиш колата отключена. Моята кола е единствената, която има аларма със сирена , а има доста чужденци тука и не съм чул някой някъде да е пострадал от кражба или насилие. За друго не се сещам, но ако има нещо конкретно, което те интересува и мога да проверя, пиши
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар