Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Eurobiker Luxemburg 2008

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Eurobiker Luxemburg 2008

Eurobiker Luxemburg 2008 - “Crossing borders and linking cultures”

Големият благотворителен мотоциклетен тур Евробайкър Люксембург 2008 гостува за два дни в столицата. Основна мисия на тура е пресичането на границите между различните Европейски култури. Именно тази идея подтиква господин Мишел Турк да стартира инициативата.
    Участници в тура са предимно представители на Европейската бизнес и политическа общност, които демонстрират своите уникални мотоциклети, рядко срещани по градските улици на Балканите.

Евробайкър Люксембург е престижно мотоциклетно рали. Участниците в него имат за цел да се запознаят с културите и традициите на страните, през които пътуват. Друга основна цел е благотворителността, която бе насочена към дома за деца без родители Сердика в София.
    Тази година мотоциклетната обиколка премина през страната ни под патронажа на Софийска Община, която оказа пълно съдействие в организацията и посрещна 100-те участници от цяла Европа пред храм-паметника „Александър Невски”.
    Гостите бяха приветствани от заместник кмета на София, г-жа Фъндъкова, която получи, в знак на благодарност за топлото посрещане, вино от град Шенген в Люксембург и книга за историята на този мотоциклетен тур.

Освен дарението на дома за деца без родители, мотоциклетистите организираха и специално събитие за малчуганите, на което присъства и кмета на София, г-н Бойко Борисов. Всички те закусиха с много лакомства и се повозиха на мотоциклетите – шедьоври, което върна поне за кратко усмивките на техните лица.

Следващата спирка на тура е Македония, след което, минавайки през Гърция и Италия, той финишира обратно в Люксембург. Тази година ралито измина трасето Люксембург – Италия – Гърция – България – Македония – Гърция – Италия. Това е 6-тото издание на Евробайкър Люксембург (7 – 17 Май). Сред мотоциклетите, които можеха да се видят по нашите улици бяха истински произведения на изкуството, като ярко се открояваше кралицата на туристическия мотоциклетизъм, Хонда Голдуинг (Goldwing). Можем да споменем и почти всички модели на БМВ, няколко рядко срещани модела на Харли Дейвидсън, Триумф ретро и много други.

Пълната информация за самото рали можете получите на официалния сайт на организаторите: www.eurobiker.lu

До: Eurobiker Luxemburg 2008

На връщане от Севлиево в посока Хасково срещнах цялата колона разделена на 4-5 групи. Чудех се тия хора от къде идват и накъде отиват, то виж каква била работата
    Иво Георгиев
    Gworkshop

Коментар

Мда, и аз се разминах с тея мотористи и щях да питам някой ако знае нещо по въпроса, ама съм забравил Верно имаше мноооого БМВ-та Имаше и медицински екипи, също на мотори
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Тези по новините ги представиха като 'рокери' пък аз освен пистарки не видях нищо друго.

Коментар

Аз пък май само туристи видях като се замисля
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Ето и от мен малко снимки. Отбиха се и в Гоце Делчев. Подариха вино и книжка с историята на клуба. Аз и един приятел се снимахме на едно БМВ 1200 кубика. Бяхме избягали от час, но си заслужаваше. Имаше и доста Мото Гуци-та. Имаше един мотор с В6 двигател(тоя на първата снимка).Ето малко снимки:
            Прикачени файлове
            '05 Suzuki RM 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X