Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Royal Enfield Himalayan - има ли някой с впечатления от първа ръка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Esper напълно съм съгласен с теб . но днес звънях в 2 други представителства на други марки , и ми казаха че ако се докаже че мотора е продаден с крива гума ще бъде заменена .
    Относно фактурата за покупка я снимах и я прикачвам към поста си , скрил съм имената и адреса си, като цяло мисля че не е и много редно да прикачвам документи . Скрил съми някои други неща защото не знам до колко е позволено да се споделят публично.
    Днес ще пусна и до защита на потребителя .
    Прикачени файлове

Коментар

Така е по-различно!

Офтопик но наскоро натролих търговец заради една слюда.
      Сайта беше европейски, слюдата обаче дойде от Турция, забави се към месец и платих към 14лв допълнително.
      Мито, такси все ми е тая.
      Платих през револют директно от сайта им.
      Няма пейпал, няма ибей - диспути към арменският поп.

Човека ми върна отговор с линк към артикула в който при цък пише всичко това.
      А именно че се шипва от Турция и евентуалните митнически такси са за сметка на купувача.
      Но за "кастъмер сатисфекшън" ми каза, че ще ми възстанови таксите, които съм платил допълнително.
      И го направи въпреки, че му казах да не го прави.

Та с дори такива дребни компромиси се печелят клиенти.
      Дори и с такива, каквито не са длъжни да правят щото клиента е овен.
      Нещо от което БГ търгашите в повечето случаи са много далеч.

И пак си мисля, че тук случай с рекламация на гума е само на хартия.
      Последно редактирано от Esper; 15-07-22, 15:17.
      Враг усраине

Коментар

Как само на хартия ? Все пак гумата трябва да си имам някаква гаранция от този от който продавача на мотори я е купил ако е фабрично крива ,
        Иначе за слюдата те разбирам . Това много рядко ми се е случвало , но е яко да си купиш нещо от читав търговец .

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ами базира се на това, че гума с пробег винаги може да се покриви от дупка.
          А това не е фабричен дефект и ако нещо следва да го покрива е застраховка.
          Не казвам, че случаят е такъв, просто това е съвсем реална вероятност.

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        Аз съм всичко друго но не и фен на... Това нещо.
        Обаче я дай пример къде очакваш да ти уважат гаранция за гума?

Освен това ако прикачиш някакъв документ по въпроса ще има малко повече тежест.
        Така хвърлено мнение срещу фирма и марка от човек с няколко поста само по тази тема е без стойност.
        Даже за трол като мен
        По принцип вероятно не влиза в гаранцията. Но ако търговецът държи на доброто си име ще поеме смяната, защото е продал чисто нов мотоциклет заедно с дефектната гума.

Аз нарпимер наскоро си купих часовник Casio - най обикновен кварцов със стрелки. И въпреки, че струва само 60 лв ми дадоха гаранция 2 години. Продавачката сама уточни, че смяна батерията не влиза в гаранцията. Но ако батерията падне през тези 2 години, ще ми я сменят за тяхна сметка, защото часовникът е стоял на витрината.
        А аз всъщност, за една година, за 3-ти път взимам часовник от тях, като предните бяха за 200 и 300 лв. И утре ако някой ме пита - с чиста съвест ще препоръчам магазина.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Именно, затова дадох примера със слюдата.
          Тия 15лв от него са някаква дреболия както за мен така и за търговеца но пък промениха изцяло контекста.

И не ми се рови отново по моите книжки но преди време имаше подобен казус - какво покрива гаранцията на нов мотор.
          Даже вероятно да е било в този раздел.
          Не помня как беше формулирано но гуми и акумулатори например съм почти сигурен не бяха в скоупа на гаранцията.
          Това за Бултрако.

Та колегата ако не го е направил до сега е добре да провери какво точно пише в книжката за поддръжка.
          Накрая да не стане като с моята тролня за слюдата "Да се таковаме у артистите"
          Враг усраине

Коментар

Гаранциите по принцип не покриват пластмасите, гуми/джанти, съединител, всякакви стърчащи неща (светлини, ръчки, огледала, гардове и т.н.) и остава един двигател, рама и окачване с много уговорки.

Един офтопик: всичкия афремаркет, купен НОВ и МАРКОВО за моя мотор даде фира по някаква причина и не изкара и половин сезон. И почва едни обяснения: ама как, защо, верно ли и тъ нъ... в ИДЕАЛНИЯ случай - подмяна+мрънкяне, в общия случай - вадиш електрожена и заваряваш.
            ... с което искам да те успокоя и да се успокоя, че сме здраво с двата крака в "тенденцията".

Мене ако питаш - сменяй я таа гума и им я занеси да си я търкалят, а ти си карай жив и здрав. Нито ще си първия, нито последния с гума "кривак". За първи път чувам гума да се деформира от седене и да почне да мята, ама явно има какво още да уча (пиша го, понеже моторите ми седят по цяла зима на пачи крак и до сега не съм имал "деформация")
            Последно редактирано от p-pleven; 15-07-22, 15:52.
            Публикувайте отговор

Коментар

Както казах по-лесно ми беше да намеря PDF-а отколкото другата тема.
              Оказа се, че не пише в пряк текст "гуми".
              Прикачени файлове
              Враг усраине

Коментар

Гаранцията е тънка работа, но най-много зависи от фирмата, която трябва да я обслужва. Тя (гаранцията) е като застраховката. Когато трябва да ти вземат парите са много бързи и щедри на обещания, но когато се наложи да ти изплащат застраховка ще съберат от 99 дерета вода, за да не ти я изплатят. Големите фирми с имидж са доста по-вниматели и отзичиви в подобни ситуации от разни местни нашенски фирми.
                Ще споделя малко опит в това отношение.
                На един приятел БМВ-то R1200GS губи 5-та скорост, когато се прибира от Италия. Нашият се прибира спокойно на 4-та и 6-та. От там отива в представителството на БМВ в България и им казва, какво е станало. Проблемът е бил, че гаранцията на машината му е изтекла, около месец преди това. Моторът в момента е бил на, около 20 000 км. От представителството му казали, че ще трябва цяла нова скоростна кутия, която струвала 5000 лева. Нашият човек, пък им казал- Аз такива пари няма да ви дам. Измислете нещо друго.
                Оставил мотора в представителството и си тръгнал. След близо месец му се обадили и му казали. Добре. Няма да сменяме цялата скоростна кутия. Ще поръчаме само частите и валът, на който е и 5-та скорост, а това с монтажа ще струва, около 2000 лева.
                Няма да стане! Много пари са това! Казал нашият човек.
                След още близо месец пак му се обадили. Били говорили с германците от БМВ и им обяснили, за какво става въпрос и че гаранцията е изтекла. Германеца казал. - Изпращам нова цяла скоростна кутия, за наша сметка...
                И така нашият човек се сдоби с чисто нова скоростна кутия на БМВ-то си. Плати само, около 200 лева там за самата смяна на сервиза на фирмата. После 1000 км разработва мотора отново, като чисто нов.
                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X