Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Доминатор пуши при връщане на газта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда Доминатор пуши при връщане на газта

Здравейте, на по-стария ми доминатор 91 се появи едно неприятно пушене ( синкаво и мирише на масло) за което се чудя от какво може да е...При каране с постоянна скорост, не пуши, при подаване на газ понякога изпушва леко, понякога не...Симптоматиката е най-проявена при отнемане на газта, и при връщане на предавките както и при спускане на наклон на втора примерно...пуши здраво,ама наистина много...Компресията е супер и се чудя и не намирам обяснение как при отнемане на газта отзад прави облак от пушек, а при даване на газ, или каране с постоянни обороти не, или много слабо видимо. Моля за жокер къде да търся проблема!

От: Хонда Доминатор пуши при връщане на газта

Питай p-pleven,той има същия мотор със същия проблем,макар че едва ли е проблем кой знае какъв
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от bomber888 Преглед на мнение
      ...Компресията е супер и се чудя и не намирам обяснение как при отнемане на газта отзад прави облак от пушек, а при даване на газ, или каране с постоянни обороти не, или много слабо видимо. Моля за жокер къде да търся проблема!
      Обикновено (при прост бензинов двигател) така се случва при износени/втвърдени/неправилни гумички на клапаните - като затвориш дроселовата клапа на високи обороти, разреждането в колектора е доста голямо и започва да си дърпа осезаемо от вложките.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Питай p-pleven,той има същия мотор със същия проблем,макар че едва ли е проблем кой знае какъв
        Аз съм само потребител...
        Иначе темите с "пушене" ги чета с внимание, а и автора е доста грамотен за да се ориентира от жокерите...

При мене като върна газта (от място) не пуши.. за сега..
        Публикувайте отговор

Коментар

Гумичките съм сменил...не е от тях...замислям се за пружините на клапаните ако са поомекнали...дали може да са те причината...За мен е проблем това пушене,защото е много...а и не е нормално Доминатора ми от снимката грам не пуши...

Коментар

Гумичките съм сменил...не е от тях...замислям се за пружините на клапаните ако са поомекнали...дали може да са те причината...За мен е проблем това пушене,защото е много...а и не е нормално Доминатора ми от снимката грам не пуши...
            Сегментите от които зависи компресията са едни , а сегмента от който зависи да не харчи масло е друг , та е напълно възможно да има компресия и да харчи масло. Гумичките на клапаните може да са сменени , но ако водачите са износени пак ще пуши. Това са двете места през които може да се просмуче масло , маслен сегмент и водачи на клапаните. Има вариант и да се е нарушила сглобката между водачите и отворите в главата , тогава маслото минава от външната страна на водачите. Обикновено се случва когато някой сменя водачи без да знае как се прави.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Проблема идва от бутало-цилиндровата група. Мотора трябва да се отвори поне за сегменти, а може би и за шлайф.
              Силата е нищо без контрол.

Коментар

Правено е това преди половин година... ако е там проблема трябва да пуши постоянно.

Коментар

Правено е това преди половин година... ако е там проблема трябва да пуши постоянно.
                  Не четеш какво ти казват колегите , само при затворени дросели се образува голям вакум в цилиндъра , затова само тогава пуши. Само сегменти ли смени , или направи и шлайф?
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

И шлайф...ще умувам, ако има резултат ще пиша.

Коментар

Аз не знаех предисторията, че двигателя е отварян, шлайфан, обслужван - затова започнах от гумичките... щях да продължа с въпрос за сегментите, но сега ще прескоча направо към какви вложки са сложени (все още ми се струват най-вероятни, а и съм патил от нови неоригинални, или с неточен размер - минимални разлики от -/+0,1мм - уж пасващи добре); как е направен шлайфа и хонинга; какви са сегментите (от тях мисля е по-малко вероятно да пуши на масло толкова изразено само при върната газ, иначе е нормално да има висока компресия - даже по-висока от спецификациите, при пропускащи масло сегменти); че и маслото какво е?!? Щото не е редно да се считат за нормални такива симптоми, още повече след такъв ремонт...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X