Здравейте, на по-стария ми доминатор 91 се появи едно неприятно пушене ( синкаво и мирише на масло) за което се чудя от какво може да е...При каране с постоянна скорост, не пуши, при подаване на газ понякога изпушва леко, понякога не...Симптоматиката е най-проявена при отнемане на газта, и при връщане на предавките както и при спускане на наклон на втора примерно...пуши здраво,ама наистина много...Компресията е супер и се чудя и не намирам обяснение как при отнемане на газта отзад прави облак от пушек, а при даване на газ, или каране с постоянни обороти не, или много слабо видимо. Моля за жокер къде да търся проблема!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Хонда Доминатор пуши при връщане на газта
Свий
X
-
От: Хонда Доминатор пуши при връщане на газта
Питай p-pleven,той има същия мотор със същия проблем,макар че едва ли е проблем кой знае какъвGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
-
Първоначално публикуван от bomber888 Преглед на мнение...Компресията е супер и се чудя и не намирам обяснение как при отнемане на газта отзад прави облак от пушек, а при даване на газ, или каране с постоянни обороти не, или много слабо видимо. Моля за жокер къде да търся проблема!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеПитай p-pleven,той има същия мотор със същия проблем,макар че едва ли е проблем кой знае какъв
Иначе темите с "пушене" ги чета с внимание, а и автора е доста грамотен за да се ориентира от жокерите...
При мене като върна газта (от място) не пуши.. за сега..Публикувайте отговор
Коментар
-
Гумичките съм сменил...не е от тях...замислям се за пружините на клапаните ако са поомекнали...дали може да са те причината...За мен е проблем това пушене,защото е много...а и не е нормалноДоминатора ми от снимката грам не пуши...
Коментар
-
Първоначално публикуван от bomber888 Преглед на мнениеГумичките съм сменил...не е от тях...замислям се за пружините на клапаните ако са поомекнали...дали може да са те причината...За мен е проблем това пушене,защото е много...а и не е нормалноДоминатора ми от снимката грам не пуши...
В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Първоначално публикуван от bomber888 Преглед на мнениеПравено е това преди половин година...ако е там проблема трябва да пуши постоянно.
В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Аз не знаех предисторията, че двигателя е отварян, шлайфан, обслужван - затова започнах от гумичките... щях да продължа с въпрос за сегментите, но сега ще прескоча направо към какви вложки са сложени (все още ми се струват най-вероятни, а и съм патил от нови неоригинални, или с неточен размер - минимални разлики от -/+0,1мм - уж пасващи добре); как е направен шлайфа и хонинга; какви са сегментите (от тях мисля е по-малко вероятно да пуши на масло толкова изразено само при върната газ, иначе е нормално да има висока компресия - даже по-висока от спецификациите, при пропускащи масло сегменти); че и маслото какво е?!? Щото не е редно да се считат за нормални такива симптоми, още повече след такъв ремонт...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар