Здравейте колеги предстои ми смяна гуми на тежко ендуро. Карам повече на асфалт , но ходя и на леки офф-роуд разходки. В момента съм със стоковите гуми Dunlop от които не съм твърде доволен. Силно ми препоръчаха Аnakee-3, но те са предимно за шосе. Metzer karoo-3 са тези за които си мисля. Споделете вашите мнения, кое според вас е премерения избор за моя случай ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помогнете за избор на ендуро гуми
Свий
X
-
От: Помогнете за избор на ендуро гуми
Много е важно да кажеш какъв е мотора , колко леки ще са разходките извън пътя , колко опит имаш в това упражнение. Ако е на сухо и твърдо , става със всяка гума , но гума която става за асфалт + кал + трева , няма . Комбинацията която върши работа за 200кг. мотор и съм я пробвал е : предна Митас Е-07 , задна Митас Е-09 , но задната бързо свършва на асфалта , предната се предава в калта , на трева и с двете има проблеми. Много е важно задната да е с по-голям грайфер , защото когато е с по-малък , при каране по черни пътища редовно се пука . И в двата раздела има теми за гуми , и доста мнения , може да ги прегледаш.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
-
Успешно карам хард разходки, леки разходки, всякакви разходки, дори и каране без разходки и много асфалт със следната комбинация: предна Пирели МТ21, задна Митас Е09. На асфалт вият ужасно, на мокро и в завои митаса не е от най-добрите гуми и изкарват наполовина на чисто асфалтовите гуми.
Иначе за леки разходки, Хайденау К60 се справят перфектно. При мен свършват по-бързо и от митаса, други карат по 20х.
Коментар
-
Мотора е Кавазаки КЛР 650сс. 220кг . Разходките са предимно по черен планински път. Опита ми е малък. Преди 2 месеца ходихме на язовир Калин, пътя беше доста стръмен поне за мен и доста зор видях с гуми 50/50, за мен като начинаещ си беше тежка разходка, но по принцип ходя на по леки от описаната.
Коментар
-
Този мотор нито развива високи скорости , нито двигателя е толкова мощен и бързооборотен , нито чак толкова тежък. Митас Е09 или К60 ти вършат идеална работа и за асфалт и за черно.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Аз карам с Metzeler Каroo 3. Гумата я взех чисто нова. Намеренията ми бяха да съм сигурен на черно ...и така се получи, гумата много добре държи на черно. Но вероятно ще я сменя , защото карам повече по асфалт. На асфалт гумата е шумна / някъде между 60-80 все едно караш Нива/ Вибрациите на асфалт също не са за подценяване. Мисля, че този шум ще се избегне ако гумата е например Хиденау Скаут ...там няма прекъсване на грайферите!
''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
-
По скоро пълен с бенин е 240кг +аз 120+половинката 50кг, смятайКЛР е 2009г от тази година се правят само за американския пазар. Митас никъде няма в наличност,където търся явно ще е Хайденау скаут 60.
Коментар
-
Според техническите данни, празен е 175кг, с пълен резервоар - малко под 200. Все си е прасе. Като му се накичат всякакви куфари и шукарийки, може и да ги докара 240, но тогава съвсем няма да ти трябват гуми за извън пътя, а повече коне под резервоара.
Коментар
-
И аз съм с KLR 650 C, 2004 г. Карам с Metzeler Tourance и съм много доволен. На сух и мокър асфалт сцеплението е идеално, само дето са шумни. На черен път също не съм имал проблеми. За кал и трева много-много не стават, но като внимаваш и там се минава.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнениеСпоред техническите данни, празен е 175кг, с пълен резервоар - малко под 200. Все си е прасе. Като му се накичат всякакви куфари и шукарийки, може и да ги докара 240, но тогава съвсем няма да ти трябват гуми за извън пътя, а повече коне под резервоара.
Коментар
-
Аз от скоро имам ктм 450 ехс и ми препоръчаха митас ... По шосе имам бая навътяни километри и съм доволен... Ако не въртиш ще искарат бая време... По-твърди ми се струват.Но все пак нека някой който има тежко ендуро да си каже мнението.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар