Здравйте имам ендуро Риежу МРТ 50, наложи ми се смяна на гуми следователно махнах и спирачния апарат. Гумите вече са оправени но си нямам на представа как се освобождават накладките за да мога да ги сложа на диска. Най-вероятно нищо не можах да ви обясня та ще кача 2 3 снимки за да видите за какво става на въпрос. СЪЖАЛЯВАМ за тъпотията си и за тъпия си въпрос но си нямам на представа как трябва да стане пробвах да махна пробката за обезвъздушаване за да не държи налягане в самия спирачен апарат не стана все така няма помръдване !?!?!?!?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПОМОЩ за дискови спирачки !
Свий
X
-
От: ПОМОЩ за дискови спирачки !
А кой е стискал лоста на спирачката при демонтиран апарат? Сваляш накладките , взимаш подходяща стяга , неподвижната част да е върху буталцето на апарата , а подвижната/винтовата/ част на стягата да е от външната част на апарата. И почваш да навиваш/стягаш/ докато се прибаре достатачно буталцето в апарата.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
-
колегата е прав, мога да добавя да пробваш да развиеш един от двата водача на апарата това се черните "пръчки" перпендикулярни на накладките. Така ще може да завъртиш апарата спрямо основата и да извадиш наклатките и да си видиш цилиндрите в какво състояние са
Коментар
-
Като цял от скоро се занимавам с мотори, горе долу 4 години. Почнах от Симсон ...и сега за първи път си имам работа с дискови спирачки справих се с ''проблема'' все пак мерси за бързите отговори
П.С
Не съм стискал просто не ми дойде на акъла, не че го имам да отвия пробката за обезвъздушаване за да не остане налягане в апарата. Ако това не е от значение, братовчедка ми която е на 7 и е много любопитна не знам тя дали е ходила при мотора. Преди да почнете разбира се предупредих я че ако 100 килограмовия мотор я затисне ще и изкочи ДЖИГЕРЯ хахахаа поздрави!
Коментар
-
Можеше и да спестиш този коментар, споменах че от скоро се занимавам с мотори а с дискови спирачки НИКОГА. Ти научен ли си се родил? Мисля, че щом за теб въпроса е глупав можеш да ми отговориш и занапред ще знам и по вече няма да задавам глупави въпроси.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар