Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМОЩ за дискови спирачки !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОМОЩ за дискови спирачки !

Здравйте имам ендуро Риежу МРТ 50, наложи ми се смяна на гуми следователно махнах и спирачния апарат. Гумите вече са оправени но си нямам на представа как се освобождават накладките за да мога да ги сложа на диска. Най-вероятно нищо не можах да ви обясня та ще кача 2 3 снимки за да видите за какво става на въпрос. СЪЖАЛЯВАМ за тъпотията си и за тъпия си въпрос но си нямам на представа как трябва да стане пробвах да махна пробката за обезвъздушаване за да не държи налягане в самия спирачен апарат не стана все така няма помръдване !?!?!?!?!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150325_154609.jpg
Прегледи:1
Размер:73.3 КБ
ID:6084312 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150325_154629.jpg
Прегледи:1
Размер:85.6 КБ
ID:6084313

От: ПОМОЩ за дискови спирачки !

А кой е стискал лоста на спирачката при демонтиран апарат? Сваляш накладките , взимаш подходяща стяга , неподвижната част да е върху буталцето на апарата , а подвижната/винтовата/ част на стягата да е от външната част на апарата. И почваш да навиваш/стягаш/ докато се прибаре достатачно буталцето в апарата.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

колегата е прав, мога да добавя да пробваш да развиеш един от двата водача на апарата това се черните "пръчки" перпендикулярни на накладките. Така ще може да завъртиш апарата спрямо основата и да извадиш наклатките и да си видиш цилиндрите в какво състояние са

Коментар

Стискано и то многократно . Апаратът няма нужда да се сваля за да демонтираш каплата . Сега трябва да прибереш буталцето в изходното му положение .

Коментар

Като цял от скоро се занимавам с мотори, горе долу 4 години. Почнах от Симсон ... и сега за първи път си имам работа с дискови спирачки справих се с ''проблема'' все пак мерси за бързите отговори
          П.С
          Не съм стискал просто не ми дойде на акъла, не че го имам да отвия пробката за обезвъздушаване за да не остане налягане в апарата. Ако това не е от значение, братовчедка ми която е на 7 и е много любопитна не знам тя дали е ходила при мотора. Преди да почнете разбира се предупредих я че ако 100 килограмовия мотор я затисне ще и изкочи ДЖИГЕРЯ хахахаа поздрави!

Коментар

Сега пък друго изникна някой може ли да ми каже защо след обезвъздушаване спирачката ми е прекалено твърда. Преди не беше така ама явно в системата е имало въздух ???

Коментар

На къде върви този свят,не знам!Но хич не е на добре!

Вече за елементарни неща се иска помощ от нета!
              HONDA DOMINATOR 650
              ОРЕЛ ASTRA
              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Можеше и да спестиш този коментар, споменах че от скоро се занимавам с мотори а с дискови спирачки НИКОГА. Ти научен ли си се родил? Мисля, че щом за теб въпроса е глупав можеш да ми отговориш и занапред ще знам и по вече няма да задавам глупави въпроси.

Коментар

То дисковата спирачка по-сложност е като совалката!Седни и помисли първо,опитай това онова върху нея,елементарни неща са!
                  HONDA DOMINATOR 650
                  ОРЕЛ ASTRA
                  РСПБЗН-Приморско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X