Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шибър за карбуратор на WR 400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шибър за карбуратор на WR 400

Здравейте колеги,на ниски обороти се чува едно специфично дрънчене,проблема се оказа в шибъра.Нов оригинален е 800лв в Yamaha,та въпроса ми е някой да е намерил малко по тънко решение на проблема?
    Последно редактирано от Grigoroff; 05-03-14, 20:58.

От: Шибър за карбуратор на WR 400

Цената е оптимистична ....ей тука ти го намерих за 1000 и кусур лева...

http://www.cmsnl.com/yamaha-wr400fl-1999_model10737/partslist/B-05.html#results

На картинката гледам че се води на колелца,та в тая посока би могло да се подменят/изработят по-плътни.
    Макар че какъв зор виждат че да се износят....и да се чуват чак? Направи някоя снимка ако можеш.

Коментар

Проблема най-вероятно е в блендата и уплътнрнието.
      Позиция 11 и 12 ама като гледам че и те струват много.
      Преди години аз правих такава.Съветвам да не се кара.
      Трябва добър майстор със добри машини.
      И внимавай, че ако се счупи заминава в клапаните и от там в цилиндъра и става мазало.

Коментар

Какво толкова има в тоз шибър, че струва колкото половин мотор ! По спомен и на катмите беше някаква интересна цифра.
        На една 525-ца след добра настройка на карба, дрънченето изчезна (а си го имаше това тракане от шибъра). Ама какво му правиха не знам (малко съм скаран с карбовете).
        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
          Какво толкова има в тоз шибър, че струва колкото половин мотор ! По спомен и на катмите беше някаква интересна цифра.
          На една 525-ца след добра настройка на карба, дрънченето изчезна (а си го имаше това тракане от шибъра). Ама какво му правиха не знам (малко съм скаран с карбовете).
          Kарбуратора е еднакъв "Кейхин".
          Нали знаеш,по евтин е Шахмата !

Коментар

Да бе Джарта знам за шахмата
            Просто ми е чудно как целия карб го продават за 1700 лв, а само шибъра е 700лв !
            А иначе към колега, освен да си намери цял по-читав карб (не знам от кои модели може ).
            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

остана ми един карбуратор за вр400 от предишния ми мотор , при интерес на лично ...
              Поздрави

Коментар

АЗ съм насаждал и от 450 вр на 400 и от 426 на 400 стават но е игра докато го настроиш да работи добре.Не си заслужава да взимаш нов втора ръка може и за 200лв да намериш и си готов.
                0878424143
                0887424150

Коментар

Взех втора ръка,смених само проблемната част от другия,сега няма проблем.Ще разгледам стария обстойно и дали може да се изработи.При успех ще споделя.Поздрави и благодаря на колегата по горе,от когото го взех.

Коментар

радвам се че съм ти бил полезен
                    Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X