Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крос или Ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крос или Ендуро

За разходки по равното се върни на скутерчетата.Ако искаш екстремни изживявания си вземи чист крос стига да може да го ползваш като крос,ако не ендурото е за теб.

Коментар

Ми вече доста години карам скутерче и ми писна.Искам нещо което да върви повече.Не ме бърка бензина и маслото,а ремонтите които ще се правят ако взема чист крос.Колко често се сменят буталото,биелата и цилиндъра.Каква е цената?.Както казах не съм карал такъв мотор и ще го ползвам 2-3 пъти в месеца за разходки.Предполагам,че въобще няма да мога да раздавам много газ на този мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
        Това за ендуро или кросов мотор ми се вижда силно преувеличено. Или пък за тази една година каране карането е било 2-3 пъти. Или на края на годината се изваждат пари.

Да не се заблуждават желаещите - карането на такива мотори 2т или 4т, малък или по-голям, нов или стар, струва пари и колкото повече се кара толкова повече са парите.
        При покупката на мотора всичко беше много добре-нямаше течове на масло,гумите,веригата с пиньоните бяха сменени скоро,коловете бяха сухи-нямаше течове,нямаше луфтове на лагерите на гумите и кормилото,пали лесно и държи ниски....и т.н. и т.н.Мотора,въпреки че е 92 набор,беше поддържан и се продаваше във вид наистина СЯДАШ И КАРАШ !
        За тази една година момчето да е направило около 1500км (със сигурност не по малко от 1200 ! ) само черно,НО НАЙ-ЛЮБИТЕЛСКО ЧЕРНО.И който иска да вярва,който не иска-да не вярва-досега момчето е сменило гумите и маслото и си сипва бензиенец и си се разкарва из поляните и деренцата.

Знам много добре,че от каране до каране има ВСЕЛЕНА РАЗЛИКА.Няма как да се вреш яката из балкана,да мъчиш мотора,да го изтърваш и т.н и т.н. и да искаш да не ремонтираш,да е винаги здрав и всичко да е ОК.Аз също имам мотор,който при предния собственик не беше ремонтиран 3 000км и си беше идеален,а аз за 1 сезон смених сума ти неща,но не казвам,че проблема е в мотора.Просто няма как като издевателстваш над машината да не скъсиш ремонтните интервали значително.Всеки кара различно,забавлява се различно,ползва мотора за различни неща .....но не е невъзможно при нормално каране и читава машина да се изкарат 2 сезона без сериозен ремонт !

Мотора е скъпо хоби,а ако искаш всичко по мотора да е наред-много скъпо хоби.Но голяма част от разходите зависят от нас.
        И всичко това се разбира когато започнеш да караш,да понатрупваш опит.Само на думи и на теория няма как да стане.

Моето мнение за 1-ви мотор-харесваш нещо,което ДА ТЕ КЕФИ,вземи някой с теб с опит да го огледаи ако е читав-затваряй очите и скачай в гьола.Не му мисли прекалено много......и от тогава започваш да прохождаш в моторджийството.С времето,километрите и преживяното ще дойдат отговорите на всички въпрости....ОПИТ МУ Е МАЙКАТА,ОПИТ

Успех и приятен сезон на всички.

Коментар

Благодаря много за мнението.Интересува ме като цяло по-сериозните ремонти като цяло за ендурото и кроса.Доста голяма ли е разликата в цените на частите защото не съм запознат.Благодаря отново

Коментар

Не е голяма, дори при повечето модели цените са много близки, но специално за Ямаха ДТ 125, мога да ти потвърдя, че цените на частите в ибей са доста ниски, направо все едно купуваш за китаец
            Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

А като цяло за КДХ-совете и ЦР-ките?Има ли голяма разлика?КДХ-са съм чувал,че издържа повече километри.

Коментар

Пич,що не вземеш да прочетеш малко за марките и моделите,и най вече за какво се използва кросовия мотор,и за какво ендурото.И също да направиш разлика между мотокроса и ендуро карането.От нямане на какво да правя ти чета темата и общо взето задаваш едни и същи въпроси.Има много писано в този форум за това което те интересува.
                п.с.КДХ-а е двутактово ендуро,като има модели с различна кубатура,ЦР-а е чист крос,двутактов с двигатели 125,250 и 500 кубика,обърни внимание на по-горе написаното от мен и много неща ще ти се изяснят.
                Yamaha Yz450F
                Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Според мен щом няма да се юрка мотора и ще се кара по равно и така натаък, а и не ти се правят ремонти:
                  1. Задължително да е ендуро! Причините са страшно много.
                  -наличие на фар стоп мигачи т.н.
                  -по-приятна возия
                  -легално си се движи по пътищата
                  -сякаш по лесно се препродава
                  -и др.
                  2.Какъв да е двигателят:
                  От личен опит ти казвам, че за равното 125 цц, например Ямаха ДТ няма как да ти умалее, особено пък за 1 сезон. 4Т е много по-спокоен, лесен за каране, и с по-дълъг ресурс двигател от 2Т.
                  За мен най-добрият вариант е да си намериш някоя потдържана машинка, по- стар набо от следните:
                  -Сузуки ДР 250/350- идеалният мотоциклет за начинаещ. Страшно спокойна машина, а всъщото време отива там където и кажеш (или поне така съм чувал хахахахха шегувам се имам такъв и наистина не ме е предавала, не че съм някакъв екстремист :Д)
                  -Хонда ХР 250/ХЛР250-същото като за сузукито.
                  И двата мотора са мноого здрави. Частите не са от най-евтините... всъщно съпоставени с другите не са по-скъпи, въпрос на свикване е като ти кажат цена за гарнитура на главата 60 лв. да ти се вижда нормална. Не се мръщят на по-евтино масло. Сузукито си го карам с такова от 20 лв/л. и вече 5та година се надявам да нямам проблем, е сменя се всяка година, де спокойно
                  -Останалите им сродно мотоциклети от другите марки Ямаха и Кавазаки няма как да не са добри, просто не мога да кажа нищо за тях от личен опит.
                  -Сузуки ДР-400 (но няма да е много подходящ за абсолютно начинаещ, ще ти трябва поне 2-3 седмици стаж на по-малък)
                  Та това е моето мнение, надявам се да съм бил изчерпателен.
                  П.П. А и още един съвет! Не се хвърляй веднага и не си поставяй за цел примерно до 1 месец да имаш мотор. Моят докато го намеря минаха 7-8 месеца!
                  Кольо Динев

Коментар

Аз искам да попитам за разхода.Колко горе долу ще ми харчи крос 125цц(honda cr 125) при леко каране и при яко натоварване и ендуро 125цц (yamaha dt 125r) ?

Коментар

Ти ако ще караш Хонда ЦР 125 разходът ти е последния проблем.

Коментар

Кажи си бюджет и какви са ти плановете само да караш ли, малко ли да гори, честа смяна на бутало. На кросовите мотори двигателите не са здрави и искат честа смяна на бутало и сегменти на тези 2т. Горе долу 1 път в годината, то зависи от карането де. Виж 4т ендура, ако ти е първи виж 125 4т

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X