Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крос или Ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Крос или Ендуро

Здравейте,искам първо да кажа,че съм начинаещ и до сега нямам голям стаж с по-големи кубатури мотори освен 50 и малко от 125.Моля да ме посъветвате какво е вашето мнение.Чудя се как да постъпя искам да си взема някакъв мотор ендуро или крос.Не разполагам с кой знае колко голяма сума пари и финансите ми стигат за мотор около 1999-2000 година.Ако ще ми препоръчате ендуро да не е повече от 250 кубика и ако може да ми кажете и марките който според вас са добри (японски) и/или за кроса който не искам да е повече от 125 (ориентирал съм се към Хонда цр 125).Ще съм благодарен ако ми кажете кой мотор как се поддържа и кой повече изисква от към поддръжка.Мотора ще се кара предимно по равното и ще се използва за разходки.Благодаря предварително

От: Крос или Ендуро

Ще се радвам ако ме посъветвате нещо ...

Коментар

Здравей, колега.
      Аз имам едно Suzuki DR 250 SHC с ел. стартер, регулиране твърдостта, височината на задния амортисьор от кормилото, регистрация и други.
      Ако се интересуваш ми пиши на скайп - chaveto3466 или се обади на 0883/ 46 36 54 - Георги
      Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Аз мога да ти предложа това: http://www.offroad-bulgaria.com/show...81#post2429581

С няколко думи: икономичен, надежден и евтина поддръжка.

Коментар

Щом задаваш този въпрос, значи крос не ти трябва.
          Много хора не правят разлика между двата класа и си мислят че са едно и също.
          Кросовече са спортни мотори, предимно за затворени трасета. Много изцедени от към мощност но за сметка на това, при тях рядко се мисли за икономия от към гориво и поддръжка. На пример един кросак съвсем лесно може да ти "издуха" 8 - 10 литра за час каране, а маслото се сменя през няколко моточаса.
          Ендурото от друга страна е по орязано от към мощност, но за сметка на това с по опростена поддръжка. Разхода на гориво е осезаемо по малък, особено при 4Т. Освен това не са толкова рязки като кросовете. Може да се предвижваш и на по дълги разстояния, примерно ако между гража и гората има дваисетина километра асфалт в едната посока...

Коментар

Правя разлика,но все пак реших да ми дадете по едно мнение Мерси за отговора.Може ли да ме насочите към някой ендуро:Искам да е 2т до 250цц и задължително да е Японец,и все пак да може да върви прилично.Аз съм се насочил към няколко марки ако може да ме посъветвате дали са добри: Хонда црм 125 или 250 Ямаха ДТ125 Кавазаки РМХ

Коментар

Препоръчвам ти и Кавазаки КДХ 200/220/250 СР/Р -каквото и да е все е хубаво,надеждно и си върви !

Коментар

за Хонда ЦРМ,ЦРЕ или Ямаха ДТ какво мислите?

Коментар

250 двутактов не е за новобранец.

Коментар

а относно моторите мнение?

Коментар

Карам ЦРМ 125 мога да го препоръчам като държа да отбележа,че друг не съм карал.Имат си един кусур само,че греят малко в повече.Но при мен се оказа,че пиньоните са ми били не за гората а за асвалт.Голяма предна зъбчатка и малка от зад.Смених ги и нещата си дойдоха на място.

Коментар

а относно това колко конски сили са?Някъде ги пишат,че са по 15 другаде по 28,30?Може ли да ми кажете с точност колко е?Мотора като цяло върви ли или е слабичък

Коментар

Една 125-ца с правилните пиньони ще те закара навсякъде където може да се мине с мотор.Аз съм 90 кг. и не помня до сега да съм завил на някъде и мотора да е казал:НЕЩА!Като за пръв мотор е екстра,ако в последствие решиш да преминаваш на горе винаги има мегдан.Аз ще си карам 125 стига ми.

Коментар

a DT колко коня се води,някъде го пишат 15 другаде 28? Никъде няма инфо колко точно е..

Коментар

26-27 коня е ДТ-то
                              Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X