Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Настройка на карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Настройка на карбуратор

Здравейте, колеги. Първо да попитам, нормално ли е на ендуро мотор 50сс да вдига високи обороти, след като е запален без смукач, започва да вдига сериозно високи обороти, но след като загрее мисля, че оборотите спадат до нормалното. Та въпросът ми е по-подробно да ми обясните как се настройва от карбуратора 2 болчета за облагородяване на сместа, а другото е за въздуха. Ако може да ми обясните по-подробно,да ги проверя нормално ли са настроени и как трябва нормално да са настроени, ще ми бъде от полза Поздрави
    Последно редактирано от viki terzieva; 07-02-13, 17:06.

От: Настройка на карбуратор

Абе за настройката на карба , не мога да ти дам конкретно компетентно мнение, но общо взето е следното:

Малкия винт ти е за гориво-въздушната смес, а другия за оборотите на празен ход..
    Аз лично моя карб си го регулирах така:
    Малкия винт за гориво-въздушната смес го завиваш напълно / без да го напъваш/. След това развиваш до 2 , 2.5 оборота. А от винта за празния ход си настройваш какви обороти да ти държи мотора / на ухо докато ти хареса или ако имаш табло - по него /.

До колкото ми е известно , НЕ трябва да вдига оборотите сам , ако не е на смукач. Огледай добре гумата от карбуратора към двигателя. Може да е нацепена /напукана/ и от там да смуче въздух, от което ще последва описания от теб проблем....

Все пак нека и другите колеги си изкажат мнението
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X