Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смъкване на мотор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смъкване на мотор.

Здравейте,колеги. Моторчето е Априля рх 50.2007г. От земята до седалката са 83 см. По какъв начин мога да го сниша.Моториста който ще го кара е висок 146см. Ако някой е правил това упражнение нека сподели. Благодаря на отзовалите се.

От: Смъкване на мотор.

Ще е добре ако можеш да дадеш някоя снимка на моторчето , по-точно предницата и задното окачване. Коловете на предницата може да се вкарат повече в тройниците и да се сниши с 20-30мм. , за повече е по-сложно трябва разглобяване. Задното окачване мисля , че е без линкове , и е най-лесно да се разхлаби пружината , но без луфт. Може да се изреже част от дунапрена на седалката. Според мен моториста не е толко нисък , един от най-великите състезатели на рали "Дакар" беше висок 156 , а караше BMW-боксер.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Моята дъщеря е 14 годишна и кара 50 кубика ендуро Малагути, и аз съм се сблъсквал с твоя проблем с височината на мотора.Решението е както казва колегата Мотор Мен, разхлабваш болтовете на тройниците и издърпваш телескопите нагоре с 5см, на задния амортисьор развиваш една голяма гайка и омекотяваш пружината, става няма проблем.......
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Коловете почти опират в кормилото.Задния го охлабвам но ефекта е малък.Моторджията е 9 годишен..Имате ли снимка на Малагутито,да добия някаква представа.Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от lalev Преглед на мнение
          Коловете почти опират в кормилото.Задния го охлабвам но ефекта е малък.Моторджията е 9 годишен..Имате ли снимка на Малагутито,да добия някаква
          представа.Благодаря.
          За тази цел се монтират повдигачи на кормилото,и така коловете може да се изместят нагоре.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:328146_430170787024145_541578901_o.jpg
Прегледи:1
Размер:149.8 КБ
ID:5445141Натиснете снимката за да я уголемите

Име:339648_429826107058613_1087951694_o.jpg
Прегледи:2
Размер:128.0 КБ
ID:5445142Натиснете снимката за да я уголемите

Име:558287_436870773020813_1518208018_n.jpg
Прегледи:2
Размер:52.9 КБ
ID:5445143 Това са снимки на Малагутито, да ако коловете опират в кормилото монтирай повдигачи и готово...

Коментар

Благодаря за съдействието.Всичко ми е ясно,само двигателя не ми харесва че се доближава до каменяците.

Коментар

Радвам се ако съм ти бил полезен. Неминуемо като сваляш височината на мотора доближаваш двигателя до земята, сложи отдолу някаква защита..... Няма как да стане " И х..я в халката и петте лева в ръката" Успех на теб и на бъдещия моторист..Хубаво е младите да имат хоби, което да им харесва..иначе нали знаеш трева..мара и т.н глупости.

Коментар

Можеш да смениш каплите с по малки ако искаш

Коментар

Първоначално публикуван от lalev Преглед на мнение
                    Благодаря за съдействието.Всичко ми е ясно,само двигателя не ми харесва че се доближава до каменяците.
                    Ако те притеснява, че двигателя е много ниско, "зделай" (ако не можеш да намериш оригинално изработена) една предпазна "тава" за да го предпазиш от къмъни и корени.
                    Лошото е че при завой след това смъкване може да удари степенката или детето да си навреди глезена.

Коментар

Какво става, Колега , смъкна ли мотора ? Мойта щерка ми рева, рева за пистов и сега и взех едно Дерби GPR 125 racing двутактово. Там краката и стъпват уверено на земята, но не ми дава да и продавам и ендурото......Абе и наща не е лесна, ама ко да ги прайш, деца.....

Коментар

Да,успях да го сниша около 4 см.Това му е достатъчно и вече не пада.Иначе като спре и падаше на страни.Сега остава проблема с транспортирането на мотора извън града.Нямам ремарке и се замислям как мога да го закача на колата и той да се търкаля от зад.Ако имате идеи казвайте.Поздрави на всички татковци.

Коментар

Напиши в ютуб стойка за мотор и гледай идеи. успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X