Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за продажба на мотор без минат преглед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за продажба на мотор без минат преглед

Наскоро ми предстои закупуване на мотор но момчето каза че нищо не му е плащано и каза че ще оправи всичко с изкл. на техническия преглед. Въпроса ми е може ли да продаде мотора без минат преглед ?

От: Въпрос за продажба на мотор без минат преглед

Без преглед може.Без платен данък при нотариус не може!
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

А,после като ходи баща ми да минава прегледа ще плаща ли някакви глоби ?? зареди предишния собственик ?

Коментар

Не, освен ако не го спрат по пътя КАТ.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Колега,не се занимавай с нотариус,ако не се лъжа договора за покупко-продажбата е около 40-70лв. Препоръчвам ти да направиш по евтиния вариант а той е,намираш в google договор за покупко-продажба и го изкарваш на принтер няколко копия,след което попълвате с продавача данните си подписвате се и всъщност правите копие на договора и оригинала остава при теб а при него е копието.След това представяш договора в КАТ и те го приемат и ти прехвърлят мотора без никакъв проблем.Така закупих моя и ми излезе с стотина лева по-евтино Ти си знаеш най-добре как да постъпиш.

Коментар

Първоначално публикуван от jamaikann Преглед на мнение
            Колега,не се занимавай с нотариус,ако не се лъжа договора за покупко-продажбата е около 40-70лв. Препоръчвам ти да направиш по евтиния вариант а той е,намираш в google договор за покупко-продажба и го изкарваш на принтер няколко копия,след което попълвате с продавача данните си подписвате се и всъщност правите копие на договора и оригинала остава при теб а при него е копието.След това представяш договора в КАТ и те го приемат и ти прехвърлят мотора без никакъв проблем.Така закупих моя и ми излезе с стотина лева по-евтино Ти си знаеш най-добре как да постъпиш.
            Да, ама ако мотора/мотоциклета е до 350 куб.см. !
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Абсолютно точно! В ЗДвП е регламентирано, че мотоциклет до 350 куб.см може да се прехвърля на друг собственик и без нотариална заверка на договора за покупко-продажба! Аз лично съм продавал така мотори и не съм имал никакви проблеми!

Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
              (2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
              Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
              (2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
              (3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X