Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Състезанието на годината в България!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Състезанието на годината в България!!!

Здравейте,

Искам да пусна една тема, за да ви насоча вниманието към едно определено състезание.

На 11 и 12 Август тази година на Мотополигон "Горна Росица" край Севлиево ще се проведе Световен шампионат по мотокрос 85/125сс. Състезанието е едно по рода си и е от сорта на Световната Купа на Нациите, само че тука става на въпрос за подрастващите в горе посочените класове.

Лично според мен ще стане невероятно състезание. До момента има заявени 70 човека в клас 85 сс и 85 състезатели в клас 125 сс.

Искам да кажа няколко думи за 85 сс, където се надявам да има стабилно българско участие. В Самоков Петър Петров и Ангел Караньотов показаха страхотна форма и се надявам в Севлиево да ни зарадват с доста добри представения и дай Боже стълбичка, което ще е ама много трудно. Защото миналогодишният Вице Европейски Шампион в клас 85 сс германеца Кен Роксен (94 номер) "прави компромис" и слиза от RMZ250 на RM85 с една единствена цел да стане Световен Шампион. Кен Роксен до момента заема второ място в клас 125 младежи в Германия, което е едно невероятно постижение при положение, че е на 13 година а се състезава с 16+ годишни. Основни конкуренти ще му бъдат:

Макс Анстий (Англия, КХ85) - Временен водач в Европейското първенство в клас 85 сс.
    Александър Тонков (Русия, RM85) - Втори до момента в Европейското първенство в клас 85 сс
    Мисля, че всички които бяха в Самоков видяха вторият манш какво каране направиха всички.
    Разбира се в челната тройка могат и да се намесят холандското чудо Джефри Херлингс (RM85), както и французина Язон Клермонт (CRF150 cc). Освен това на Българска земя се чувства много добре, италианеца Джакмо Редонди (CRF150 cc) и французина Джордан Тиксиер (Keine Tausend Meter 85 cc). Така че нищо не се знае. Всички тези изброени състезатели, както и знайни и незнайни чужденци редом с нашите момчета ще направят невероятно шоу, което според мен ще засенчи по емоции МХ1 и МХ2.

В клас 125 сс конкуренцията ще още по-голяма. САЩ ще бъдат представение само от един участник 16 годинишният Блейк Уартон. Трудно ми дори да предположа група от 10 участника, от която някой ще стане първи, защото наистина става дума за голяма борба от първата свободна тренировка в Събота до финала в Неделя. Но все пак редом с американеца мога да посоча и: PETR SMITKA, YAUHENI TILETSKI, DENNIS BAUDREXELL, LAURI LETHLA, ALESSANDRO LUPINO, CERIEL KLEIN KROMHOF, GLENN GOLDENHOFF, DAVIS LIVS, KARRO MATISS, DAVIS IVANOVS, HARRI KULLAS и др. От нашите момчета залагам за най-добре представяне на Димитър Вергов и на Николай Колев, като се надявам на наистина едно мъжко каране, защото го могат.

Отлагайте всички ангажименти и стягайте багажа за Севлиево, за да не изтървете състезанието. Холандската федерация издраха земята тази година това състезание да се проведе в Холандия, но факта, че бе избрана България за домакин, говори за интереса и важността на това състезание.

Повече информация за участниците и програмата можете да намерите на www.bfm.bg

Ако има нещо друго любопитно ще го пиша тука или някакви новини.

Поздрави,

Стефан

До: Състезанието на годината в България!!!

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
    Всички тези изброени състезатели, както и знайни и незнайни чужденци редом с нашите момчета ще направят невероятно шоу, което според мен ще засенчи по емоции МХ1 и МХ2.
    Европейското на Самоков беше уникално състезание, голям кеф, голямо нещо беше. Макс Анстий и Александър Тонков ме изкараха извън кожата с карането си, даже и с това, че порязаха "тракторите"-CRF 150 . Децата още там надминаха по емоции МХ1, представям си на световната купа какво ще стане, побиват ме тръпки направо.
    Страхотно е, че такова състезание ще има в България. Не е за изпускане!

Коментар

..сигурен съм че това състезание ще е много по интересно от тези при "големите"
      ще ми се и аз да го гледам..въпреки че на предишните не ходих ...ама май няма да мога да дойда щото съвпада с 4 дневното състезание в Стара Загора ...тва е братче-не може да се свари навсякъде...

Коментар

За жалост наистина емоцията в МХ1 нещо изчезна

дребосъците правят уникално шоу , определено не е за изпускане !!!
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Наистина МХ1 стана доста безинтересно. Според мен проблема се състои в малкото заплащане на състезателите и по точно на тези, които вземат точки. Не може в САЩ първият да прибира 30000$+ а тука едвам до 3-4000 Евро. Да не говорим 10-ят колко ще вземе. Така ще е докато италианска фирма е промотър на шампионата...

Коментар

Здравейте,

Ако искате да усетите тръпката на състезанието още в четвъртък можете да го направите в на пистата в Троян. В сряда в хотел "Троян Плаза" ще пристигне едниственият американец, който ще участва в състезанието. Това е 16 годинишният Блейк Уартон. По потвърдена ифнормация в Четвъртък на пистата в гр. Троян, той ще тренира заедно с много други състезатели от България и чужбина.

Мисля, че по-голямо подгряване от това не може да има

Така, че всички да поемат на там. Ще има бира и кебабчета

Поздрави,

Стефан

Коментар

Невероятно състезание. Невярвам някой, който го е гледал, да е останал с друго впечатление. И 85 сс и 125 сс бяха повече от интересни. Неверояна езда на американеца в 125 сс, както и на Лупино и на Стефан Кларк в този клас. А в 85 сс на извънземните Кен Роксен и Макс Анстии. Просто скриха ни топката...

Браво и на мъжкото каране на Петър Петров, както и на Димитър Вергов в Събота.

Жалко, че догодина това състезание ще се проведе в Холандият...

Поздрави,

Стефан

Коментар

А защо не те видяхме там да продаваш?
                Единствено Two Wheels Biker Shop беше там. А на такива състезания би трябвало да има оборот.
                Второ - състезанието беше интересно, но имаше малко публика - точно като за махленски крос.

Коментар

Далечко ми идва Севлиево, пък и бях на работа събота и неделя та не можах да ида да гледам състезанието. Обаче пък снощи доста от екипите изпратих през границата ,до към 4:00 сутринта минаваха.
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ivan J и двата дена бях на състезанието и продавах. Само че помещението се намира вътре в падока, точно до кутиите с резултатите

Поздрави,

Стефан

Коментар

Еее, там не е ли за ВИП?
                      Ние бяхме за малко там, нямаше време за много оглеждане.
                      Но щях да си напазарувам едни ръкавички, ако те бях видял.

Коментар

Няма ВИП, просто има ограничение с пропуски, което не е кой знае какво.

Аз по принцип на всяко състезание съм там освен на MX1/MX2. Тогава съм на шатра

Поздрави,

Стефан

P.S. Ако все още искаш ръкавици звънкай и ще оправим нещата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X