Колеги имам проблем със предната спирачка на доминатора,проблема е че задържа разбвижил съм целия спирачен апарат няма въздох във системата сменил съм всички гумички на казанчето,спира отлично и не мога да разбера къде е проблема.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПРОБЛЕМ С ПРЕДНАТА СПИРАЧКА НА ДОМИНАТОР!!!
Свий
X
-
От: ПРОБЛЕМ С ПРЕДНАТА СПИРАЧКА НА ДОМИНАТОР!!!
И аз съм така отскоро - имам ХЛ, но карах със помпа от Доминатор. Щом си върнах оригиналната помпа и инерцията ми замина - всичко уж е перфектно, но задържането си остава! Един колега тук писа че е от запекла гумичка на помпата, но моята я проверих преди да я монтирам?! Помпата на Доминатора е с по-малък дебит, но поне не задържаше - оригиналната спира по-добре, но не освобождава напълно!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от nane_g Преглед на мнениеАми не за маркуча не съм се сетил,него как да го проверя
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеЯ малко превод - "разжлямбила" на кое агрегатно състояние отговаря?
Като отвори ще се види. Може и после да сподели.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nane_g Преглед на мнениеКолеги имам проблем със предната спирачка на доминатора,проблема е че задържа разбвижил съм целия спирачен апарат няма въздох във системата сменил съм всички гумички на казанчето,спира отлично и не мога да разбера къде е проблема.
Коментар
-
Колеги не можах да отстраня проблема.Свалих цялата система маркучи,спирачен апарат и казанче маркучите не са затиснати разглобих и казанчето там сичко си е ОК. но поне установих че проблема не е във казанчето защото като напомпам на спирачката да задаржи и махна казанчето направо го отвияот маркуча и пак не освобождава,задъжа си буталцата ги раздвижвам цял ден движат се добре
Коментар
-
В такъв случай разглобяваш целия спирачен апарат . Измиваш и продухваш всичко от - до . Разгледай внимателно буталцата и леглата им . Ако има някакви ръждички или наслагвания ползвай водна шкурка . Всичко трябва да блесне от чистота . Продухваш , смазваш и сглобяваш внимателно - да не скъсаш някое уплътнение . Буталцата трябва да се движат много лесно - на ръка . НИКАКВИ чукове !
Коментар
-
Преди да продължаваш да продухваш, жулиш...... ще трябва да установиш проблема от къде идва. Натискай спирачката и прави каквото искаш за да започне да задържа. Като почне да задържа развий щуцера за обезвъздушаването. Идеята е ако има задържане от страна на налягане то да се освободи принудително.
Ако след развиването на щуцера отново си задържа..... проблема е в апарата.
Ако накладките се върнат отиваш нагоре да търсиш проблем. Развиваш маркуча от апарата, след това от помпата......... докато установиш от къде не се освобождава налягането.
Без точна диагноза може само да си навредиш, затова не жули....EXC TPI 2019
Коментар
-
Мойто искърско коте - ти направи ли си труда да прочетеш до къде е стигнал човекът или просто ей така си драскаш ?!? За да не се чудиш и жулиш мислите в главата прочети последният му пост - номер 11 от темата . Там си е написал ясно и точно : ОТВИВАМ казанчето направо от маркуча , но НЕ освобождава . Да продължавам ли да превеждам ???
Коментар
-
Съвсем случайно съм си направил труда. А това, че колегата отвива "казанчето" не доказва, че проблема е в спирачният апарат. Защото маркуча си остава.
А "твоето искърско коте" си е направило труда да го напише така за да е ясно и на други които четат тази тема. Защото ако пост номер 13 беше номер 2 колегата нямаше да разглобява помпи, маркучи.......
МяуууууууууEXC TPI 2019
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар