Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Черен път

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Черен път

Здравейте колеги. Извинявам се, ако темата не е в правилният раздел, но мисля, че е.
    Искам да попитам някой да знае черен път между Колена-Люляк–Шаново (Старозагорска област). Търсих теми и в google търсих и карта да си сваля, но няма. Ако може някаква карта или с нещо да помогнете.

п.п. Предполагам някой от района ще каже.
    -- Yamaha Yz 125 --

От: Черен път

Има колега и то много пътища и просеки,на трак няма кой да ти ги даде,просто тръгваш,насочваш се към правилната посока която си избрал.Средна гора е малка и ниска планина като я прехвърлиш излизаш в Ягода ,Шаново,Зимница или Едрево,няма значение дали от Люлюк или Колена ще тръгнеш.Давай смело и успех.....!

Коментар

Ето ти карти, Руски, но има доста пътища, май има черен път, но не съм сигурен:
      Това е Стара Загора:
      http://web.uni-plovdiv.bg/vedrin/det...-35-052-3.html
      А това е на Мъглиж: Където е Шаново и Люляк..
      http://web.uni-plovdiv.bg/vedrin/det...-35-052-1.html

Дано да ти свършат работа
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Благодаря колеги.
        -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Мене пък ме подведе обобщаващото заглавие и се зачетох ама не открих отговор на един мой отколешен въпрос. Кое аджеба е черен път и кое републиканска пътна мрежа и по какво да ги различавам? Важно ми е. Заради глобите.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Мене пък ме подведе обобщаващото заглавие и се зачетох ама не открих отговор на един мой отколешен въпрос. Кое аджеба е черен път и кое републиканска пътна мрежа и по какво да ги различавам? Важно ми е. Заради глобите.
            Всичко което няма настилка би трябвало да е черен път....
            Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от Enduro world Преглед на мнение
              Здравейте колеги. Извинявам се, ако темата не е в правилният раздел, но мисля, че е.
              Искам да попитам някой да знае черен път между Колена-Люляк–Шаново (Старозагорска област). Търсих теми и в google търсих и карта да си сваля, но няма. Ако може някаква карта или с нещо да помогнете.

п.п. Предполагам някой от района ще каже.
              Пробва ли с програмата google earth, с нея горе-долу се намират пътища, ако резолюцията над областта която търсиш е добра и не е дърво до дърво....
              Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Пробвал съм, но много не се вижда
                -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
                  Всичко което няма настилка би трябвало да е черен път....
                  Абе горе долу е така. Ама не е съвсем така. Каква настилка? Щото и макадама е настилка. Евентуален ориентир според мен е наличието на указателни знаци ..... ама не съм го намирал регламентирано в закон. Едно примерче от живия живот. Уличката на която живея съм я настлал лично с бетонови панели. Един ден преди години жената излиза от нея и се нацелва в друг джигит. Тя е дясностояща. Обаче акта посочва нея за виновна , щото излизала от път, който не е РПМ - тоест не е кръстовище а нещо друго. Та въпроса не е чисто теоретичен. Как аджеба разбраха , че не пътна мрежа мойта улица?
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Републикански са тия дето не са общински
                    http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=6&...&a3=902&a4=903

"Черните" са си част от пътната мрежа и здвп си важи, стига да има желаещ да те контролира.

§ 6. По смисъла на този закон: (ЗДвП)

1. "Път" е всяка земна площ или съоръжение, предназначени или обикновено използвани за движение на пътни превозни средства или на пешеходци. Към пътищата се приравняват и улиците.
                    Последно редактирано от turtey; 20-06-12, 09:40.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Републикански са тия дето не са общински
                      http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=6&...&a3=902&a4=903

"Черните" са си част от пътната мрежа и здвп си важи, стига да има желаещ да те контролира.

§ 6. По смисъла на този закон: (ЗДвП)

1. "Път" е всяка земна площ или съоръжение, предназначени или обикновено използвани за движение на пътни превозни средства или на пешеходци. Към пътищата се приравняват и улиците.

Пооспамихме темата на колегата, но пък ми се струва важно. А и заглавието е подходящо....

До тук добре. Ясно е що е то път. Твърдението , че общинските не се включват в РПМ не ми се вижда много състоятелно, но може и да си прав. За мен обаче е важно без да знам всяка педя земя наизуст чия е, да мога да се ориентирам що е то. За сега не успявам. Има едни категории ППС /трактори, комбайни .../, които могат да се движат по "път" без да имат право да се движат по РПМ. Та как водача им разбира къде е в правото си и къде е в нарушение? Това ми убягва някъде в дебрите от закони и правилници.
                      0888932647

Коментар

Твърдението не е мое бе
                        Виж линка до край:
                        ЗАБЕЛЕЖКА: В републиканската пътна мрежа за 2002 година не са включени четвъртокласните пътища.
                        Те преминават към общинските пътища и ИА "Пътища" не предоставя данни за тях.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Твърдението не е мое бе
                          Виж линка до край:
                          Ама това е отчет на НСИ. Не е законова разпоредба. Аз търся регламентиращият документ който указва кой път какъв е. Той би имал тежест в съда в случай като гореописания от мен. И по-важното - как разбираш на непознато място на какъв път се намираш. За магистралите си знам - по цвета на табелите.
                          0888932647

Коментар

Приятно четене
                            http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134914560

Коментар

Приятно четене
                              http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134914560

Хахаха. Не ме лъзгай по допирателната ти мене. Това съм го чел вече поне веднъж. И в правилника няма нищо смислено по темата. Поне доколкото съм чел и разбрал. Не отричам че за някои текстове в някои закони и на мен ми трябва преводач, нищо че с такива неща работя. За това питам тук. Дали пък някой не е разбрал нещо, което аз не съм в тъпотата си.

Така като гледам за пореден път закона - май табелките "Винетка" могат да допринесат малко , за ориентацията на място.
                              Последно редактирано от Жоро Нешев; 20-06-12, 10:19.
                              0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X