Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гумата-каква да бъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гумата-каква да бъде?

Момчета коя гума е по-добра за горските пътеки меката или твърдата ?
    И коя марка гума е най- добра за 600куб. мотор -имам предвид кросожа гума??

От: Гумата-каква да бъде?

Ако горските пътеки са меки - твърда, ако са скалисти - мека.
    Най добра е новата, или поне тази със запазен граифер. Марката - според джоба

Коментар

Не съм от сериозните карачи, които сменят по 5-10 гуми на сезон, но от моя скромен опит за сега съм най-доволен от Dunlop. Визирайки предимно задната. Поздрави!
      09 YZ290F Athena BB

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mitas.jpg
Прегледи:1
Размер:138.8 КБ
ID:5363634 Ето този Митас е от "желязо" ама и на пътя се държи като такъв,но е на народни цени .
        "Целувам я. По фара, разбира се - никой не почва да си целува мотора директно от резервоара - това е признак за ниска култура!

Коментар

Аз също карам с Митас С-02 , добра е гумата , особено като беше новичка излизаше навсякъде, не че сега не излиза , но вече е доста изхабена. Недостатъка и е, че асфалта много бързо я изяжда и ако живееш на n-на брой километри от гората и се придвиждаш по асфалт на ход с мотора - бързо ще я лапне. Това си е лично мое мнение разбира се не ангажирам никой Като цяло аз съм доволен, но цената е малко соленичка 130/80/17 - 125 кинта
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Аз карах с такава Митас и не беше много устойчива по-добре си вземи един Dunlop а аз Митаса го взех преди 2 години за 90 лв.
            [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от endur0 Преглед на мнение
              Аз карах с такава Митас и не беше много устойчива по-добре си вземи един Dunlop а аз Митаса го взех преди 2 години за 90 лв.
              Dunlop e повече от трагедия,за мотокрос става но за Ендуро не,особено ако е мокро и кално,Митас е на светлинни години напред.

Коментар

А бре, колеги! Какво сте се впуснали да обеснявате на човека. Той, просто, се шегува с нас . Кросожа гума за 600 кб.см. моторетка нема , или аз съм пропуснал да науча за такъв бициклет. Живота хубаво е пояснил за разликите между Ендуро и Мотокрос при гумите, но колегата си държи на кросожа гума, така че да взима Дънлоп .
                П.П. Шегувам се, нали съм от Габрово.
                Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Въобще не се бъзикам колега за гумата-мотора ми е ендуро ,но просто го карам с таралежка,а разпитвам за най-подходящата гума за мотора защото не ми се пръскат пари на вятъра .Това сте ми е първа смяна на гума като цяло от както карам мотор-карам от миналия сезон и сега ми се иска да уцеля на добра гума до 150 кинта !!!

Коментар

Благоаря ти колега - и друг път си ми давал добри съвети!!!

Коментар

Първоначално публикуван от offar Преглед на мнение
                      ....Кросожа гума за 600 кб.см. моторетка нема , или аз съм пропуснал да науча за такъв бициклет......
                      Има колега. Хусаберги има кросови по 600сс и ендура по 650сс (говоря за леки ендура от типа на WR, EXC, CRF-X).
                      А иначе за гумите: за предна Пирели Скорпион. За отзад не знам ! Карал съм с доста марки и модели, но не мога да намеря някакъв среден вариант на цена, издръжливост и поведение на терена. Май истината е в муса.
                      Но все пак момента с гумите си е доста субективен и при всеки е различно. Успех в опитите.
                      Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                        Има колега. Хусаберги има кросови по 600сс и ендура по 650сс (говоря за леки ендура от типа на WR, EXC, CRF-X).
                        А иначе за гумите: за предна Пирели Скорпион. За отзад не знам ! Карал съм с доста марки и модели, но не мога да намеря някакъв среден вариант на цена, издръжливост и поведение на терена. Май истината е в муса.
                        Но все пак момента с гумите си е доста субективен и при всеки е различно. Успех в опитите.

А какво се случва с предната пирели скорпион със страничните бутони,ако се кара в гориста местност добре,иначе става пълен с...,аз досега не съм видял някоя със здрави странични бутони.

Коментар

Моята e на 10-тина карания , доста смесен терен. Кал , каменисти местности ,1-2 писти, тук там и някоя асфалтова отсечка. За момента не е мръднала. Пак казвам всичко е въпрос на усещане (демек супер субективно)
                          Последно редактирано от 4ef4o; 15-04-12, 22:05.
                          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

И да направя уточнение, говоря за Пирели Скорпион XC Heavy Duty (предна).

Коментар

Благодаря колега ,за предната гума ще те послушам като доиде времето!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X