Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с кормилото на Yamaha TT 600 E

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с кормилото на Yamaha TT 600 E

Привет,от скоро имам Yamaha TT 600.
    E, днеска за малко да скоча в едно деренце заради кормилото.
    Проблемът е следния - както си карам и кормилото затяга и става много трудно за мърдане, особено на дясно.
    Поомокрих го малко с вода и се поразмърда, но след малко пак същия проблем - става много трудно за мърдане. Има ли някакъв начин, по който да сме смаже или трябва да се отваря.
    Трудно ли е? Или трябва да се ходи на майстор, но тука в нашия край не знам да има някой добър.
    Предварително благодаря много.
    Последно редактирано от viki terzieva; 02-06-11, 14:43. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише отделно от глагола - например "не знам"

От: Проблем с кормилото на Yamaha TT 600 E

Едва ли е само до смазване - най-вероятно лагерите ще трябва да се сменят.
    Също огледай да не ти затяга някое от жилата.
    Последно редактирано от viki terzieva; 02-06-11, 14:44.

Коментар

Ами не, няма жило, което да затяга, но не го прави всеки път. А като го полея с вода и се раздвижва, ако е лагер би трябвало водата да не стигне до него.
      Последно редактирано от viki terzieva; 02-06-11, 14:44.

Коментар

Каквото и да поливаш с вода е по-добре да го поливаш с нещо, дето не предизвиква ръждясване. Иска си разглобяване. След това поне почистване и пресмазване, а вероятно и подмяна на лагери. Най-добре намери човек, дето поне е гледал как се прави, да не се претрепеш после заради глупости. Или поне внимавай и снимай при разглобяването, та да можеш да върнеш всичко обратно както трябва.
        Последно редактирано от viki terzieva; 02-06-11, 14:45.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Така както го описваш прилича на скъсан сепаратор на някой от лагерите на челото(лагерите на които се държи цялата предница-тия под кормилото).Един съвет-преди да отваряш лагерите , откачи всички възможни жила и жици които минават от там (или поне ги отдалечи на голямо разстояние) и си поиграй да повъртиш кормилото.Често лошо прекарани жила или снопове жици пречат на въртенето.
          Успех!

ПП.Голямата втулка/гайка под горната цанга е с лепена резба(ще видиш втулката като свалиш цангата).Намери си (или си направи) инструмент защото иначе докато я отвиеш ще ти се доще да подпалиш мотора.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X