Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знаете ли ,че ...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Знаете ли ,че ...?

Моля ,модератора ако прецени,да премести темата ,да смени заглавието, но мисля, че трябва възможно повече собственици на МПС и предимно на мотоциклети и мотопеди ,които управляват предимно летните месеци да са информирани .
    Днес ,прибирайки се от работа ,получих следното абсурдно и заплашително за мен писмо което няма нито входящо,изходящо клеймо от което да са му видни сроковете ,с което съм уведомен ,че ако не сключа в рамките на 14 дневен период задължителна застраховка "Гражданска отговорност " ще бъда санкциониран по Кодекса за застраховането .
    Може и да не съм прав, но повечето от притежателите на мотопеди и мотоциклети си сключват застраховка преди започване на летния сезон . Е,на мен ми е студено за мотор и не си сключих все още застраховка / а като повечето я сключвам за 6 месеца / и затова ето какво получих
    Прикачени файлове

От: Знаете ли ,че ...?

Първоначално публикуван от wert0 Преглед на мнение
    ...
    Потърси си правата в комисия за защита на потребителите и не бери грижа... Тия има кой да ги одръгне - от теб и мен няма да видят пари.

Коментар

Това го нареждам до новия данък (или идеята за такъв) за +300лв/год. за женско куче, с идеята, че може да роди и
      да продадеш малките...
      пп: Големи шегаджии са тези от г.фонд, ако разбира се не е нещо ново, свързано с националния геноцид на България.

Коментар

Пише: задължителна гражданска отговорност за автомобилистите , и цитират глобата която налага КАТ , ако караш МПС без застраховка. А защо не казват , че застраховките трябва да станат пойменни , за да се направи регистър , и пияни и другирани мутри да плащат застраховка поне 2000лв.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Интересно, сайта който е написан в писмото ... показва , че и 3те ми МПС-та не са регистрирани (обявени, застраховани или каквото и да е) ... пък си имат нормални застраховки ...
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Като знам кои са застрахователите в нашата държава , съм сигурен , че изобщо не подават данни към този фонд , с цел повече приходи.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Какъв тънък момент в нашите закони...
              И какво, ако имаш кемпер, който ползваш само 1 месец, първо трябва да платиш застраховка за 1 месец, после да го пуснеш в движение и накрая на месеца по обратния ред ?

Коментар

Бахти... само такива ги измислят!

Коментар

Интересно и аз днес получих такова писмо, но засега несмятам да го взимам насириозно.

Коментар

Въпреки ,че нямах намерение все още да карам ,принуден бях и си направих застраховка .Смятам че не е справедливо в зимните месеци или в период от време когато не управляваш МПС да му сключваш гражданска отговорност.Но в България справедливост има ли ?

Коментар

Голяма част от подобни организации си търсят "правата" по този начин. Globul, M-tel, Vivacom, банки, "застрахователи" и пр. измет не се колебаят да ожънат бързи пари по този начин... Не оставай пасивен, но не плащай докато не се уреди съответният казус. Първо се отива при КЗС (Комисия за защита на потребителите) и се пуска жалба по съответният ред (за подобни своеволия от енергоразпределителните дружества се ходи в Комисия за регулация на цените на тока и парното - ако не бъркам името - вече ми е мъгла) и се чака решение (писмено) от съответната комисия. Обикновено има кратка съдебна процедура - бързо производство при което до колкото знам те плащат разходите.

Коментар

И на мен също ми пратиха такова интересно писмо за камиона но не мисля да плащам......А и за какво да платя след като от 6м не съм го палил камоли да го карам не че не искам а просто няма работа!??...
                        И аз искам пари ама нямаааааа!
                        Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Имаше писано по тоя въпрос в няколко теми и май модератор ги сля в една http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=117119&page=1

За мен това е "плашене на гаргите" , да глобяват който кара без ГО- добре, ама и на който колата,мотора и т.н. седи в гаража са глупости.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X