Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КТМ-500 2Т-що за мотор е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КТМ-500 2Т-що за мотор е?

Здравейте колеги,едно момченце в нашия град е решило да си взема ето този екземрляр?Какво е мнението ви за тази стара и силна машина.Да спомена също че момчето което точи зъби кара скутерче 50куб.и няма стаж на ендуро още по малко на крос.
    КТМ 500 2-тактов 93год.

Ето и снимките на въпросния мотор.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от cveti; 07-05-09, 15:27.
    [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
    ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

До: КТМ-500 2Т-що за мотор е?

Според мен , тези 500сс 2т са напълно неоправдана сила и няма смисъл да си вземе такъв мотор ,след като неможе да развие пълния му капацитет . Друго на ръка е , че дори и да него кара оффроад, а само да си прави разходики с него от високооборотният двигател и силната вибрация от голямата кубатура няма да може да държи и химикал поне 1 месец докато му свикне Всички по стари кросови мотори имат срахтни вибрации, че то даже и 125сс . Друг фактор е,че този мотор е с толкова дефицитни части , че счупили се нещо по двигателя е най-добре да го смени с 250сс или какъвто намери , а със сигурност ще се счупи , защото този мотор иска яко ръчкане, за да смазва добре буталото , на ниски обороти не трябва почти да се кара , защото тогава и смазването е по-слабо , при по старите мотори е така . Да не говорим , че ще се откаже от него , само докато го запали почти 100% съм сигурен че е без никъкъв декомпресор и паленето ствава по-много специфичен начин и само със здрави ботуши от доказани марки

ПП пожелавам успех на твоя приятел в покупката и дано да не видим мотора във форума по-скора в темата Купувам-Продавам ако го вземе
    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Ако манивелата не му счупи крака при първото палене, ако не падне леко та да се стресне и да не го пипне вече, и ако все още не познавате адвокат - от сега търсете адвокат за да сте готови да съдите продавача за непредумишлено убийство в последствие.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Имал съм ср500 крос.Доста приятели изпопадаха с него както и аз.голям майсторлък трябва да се кара такова животно.ритането е основен проблем при по леките ездачи.няма ритане .

Коментар

Забравихте и нещо доста важно ще трябва да си носи раница пълна с бензин ако се кара по горите
          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Това ми звучи като майтап
            Ако все пак няма никой в каската и реши да го вземе, моля те снимай как се опитва да го подкара да отвориме тема "деца, не правете така"

Коментар

Всички тези неща му ги казах и сега ще му покажа какво сте написали и пак да си помисли,човека си мисли че като си го купи за 1200лв.е на далавера и ще идва навсиакъде с нас.Да ама Не.Благодаря ви за мненията.

Коментар

Един приятел си взе такъв КТМ въпреки че го обърна още на теста в Дупница после го хвърли още няколко пъти и накрая го продаде. Аз лично не съм карал такова животно ама и ЦР не бях карал пък свикнах...

Ама на дете да продадеш такъв мотор ми се струва безотговорно!
                [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Да не би да му дава "късо" между слушалките на този твой приятел??
                  http://forum-lines.ru/rez/ab75176.gif

Коментар

Ха - ха! Какво наказание! Първо му кажи да го пали само с ботуши, защото иначе може да му направи костите на крака на парчета... Самото палене не е шега работа и си трябва навици и чалъми. Второ - този мотор е страхотна сила и дори опиен мотоциклетист ще види зор, иначе като тръгне е приятно... може със 100 км/ч на 4-та да те обърне. Разхода не го коментирам ... Уф- не е за малчугани. Трябва да си як като бик за да го караш
                    Живей за всеки дъх!

Коментар

Колеги,разходаз не мисля,че е по голям от на 250,защототой не вдига толкова мн. обороти,а и от там не е голям.

Коментар

То стана ясно вече че няма да си го купи,ами добре де кой тогава се кефи на такива мотори и кой може да ги кара както трябва щом и за професионалисти са трудни.

Коментар

Карат ги по младите момчета,защото не му мислят мн.А,като поостареят малко и почват да се замислят,ама вече е късно,защото всичко ги боли.Написаното го знам от опит.

Коментар

Ами тогава какво ще ми препоръчате? аз съм въпросното момче 16г 175 см 55кг пак около този бюджет около 1000-1200лв нещо 125,200 или 250 4т по-дърто харесах си една Cagiva Elefant 125 2T 35коня но се чудя за части дали ще има.. Отначало идеята ми беше Мз 125 или 150 отзаде с по-голям пиньон и вдигнати калници ама няма да мога да карам със Jori много ще изоставам сигурно
                            Последно редактирано от Klapan4o; 07-05-09, 20:54.
                            Истинския кантар е на границата преди да паднеш.. Който некара - НЕ ПАДА

Коментар

Чувал съм , че някои съзтезатели са тренирали с 500, за да им е лесно после на съзтезанията с 250 : ))
                              иначе незнам защо въобще се правят такива... струва ми се като някаква от американските мегаломанщини : ) , ама за всеки влак си има пътници. Някой може да обича да се нааква като си отвори гаража и мотора му да го подтиска може пък да има хора, на които 250 2т и 450 4т да са им слабички вече...

малко са парите за по-нормален мотор..иначе 125 чист крос ти е екстра...ще си го караш на ниски , постепенно ще минеш на високи , а от там има още много за изследване...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X