Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЧЗ 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЧЗ 250

от Белослав съм това е един град до варна за тези които не знаят

мотора не е повдигнато а си е крос, но със съединителя стана много трудно дисковете, които трябва да имат корк по тях нямат абсолютно нищо.Немога да намеря засега нишо се едни малки ми вадят и с по 8 зъба (вътрешни), а моите са 10 и са външни.Размерите на дисковете са вътрешен 100 външен 128.5 ширината на зъба е 10.

другия проблем е че измерих компресията на мотора и беше 4, казаха ми че трябва да е към 10.Свалих целия двигател и го разглобих, беше абсолютно перфектен обаче някои си е направил гавра с машината и вместо гарнитура е изрязал няква от картон а горната която е като голяма шаиба ваобще я няма а си мисля че трябва да има, защото не мисля че е желязо в желязо.

Модела на мотора мисля че е 997 ако не се лъжа. Благодаря на всички за отзивчивоста и които с каквото може да помогне ще му бъда мн мерси, искам да реставрирам мотора изцяло да стане уникален за сега ми трябва съединител и комплект гарнитури. И незнам как се качват снимки ако някои ми обесни ще кача снимки на мотора и вапросния проект

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/albu...hmentid=747119 ето снимка на франкенщаин

Коментар

така значи днес намерих съединител за мотора и се оказа че не е с корк а е керамика ама ми искат 15лв на броика.Ако някои има нещо за продан, между другото търся и амортисиори комбинирани

Коментар

Привет,дисковете са без феродо-заводски.Съединителя е сух.Последно съм виждал нови дискове при Николай от Варна. Тел. 0888983001- успех.

Коментар

Ботушите на предницата са монтирани обратно , оста трябва да е отпред. Малко е останало от ЧЗ250 , някой се е правил на конструктор. Имаше и един модел на ЧЗ125 , който беше със същия съединител.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

дааа сега забелязах и аз утре ще се преправи както трябва да си е.След обстоен оглед на двигателя (цилиндър бутало и тн.) се видя че всичко е наред, но след измерване на компресията манометъра показа 4, а трябва да е към 8 9. ще сменя всички гарнитури и ще стегна всичко хубаво защото всичко беше развит и си мисля, че може и това да е причината мотора да не пали на манивела, след като всичко е ок от към токове двигател

Коментар

след размисли и помощ от приятел се оказа че сегментите не са както трябва ако някои има такива два за 250ка. може да сподели

Коментар

Първоначално публикуван от seikooo Преглед на мнение
                  след размисли и помощ от приятел се оказа че сегментите не са както трябва ако някои има такива два за 250ка. може да сподели
                  Колега, гледам мненията Ви и никак няма да е лошо, да слагате по някоя главна буква, запетая и точка в изреченията Да това не е час по БЕЛ, но говори за Вас самия пред другите колеги и по-лесно се осмислят мненията...
                  SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                    Ботушите на предницата са монтирани обратно , оста трябва да е отпред. Малко е останало от ЧЗ250 , някой се е правил на конструктор. Имаше и един модел на ЧЗ125 , който беше със същия съединител.
                    Сега го видях,обърнати са,но знаеш ли каква е идеята,понеже задната капла не е от чз 250,в случая барабана на тази е от ляво,а оригиналната барабана е вграден във венеца от дясно,ако обърне коловете ще има много падане,предната спирачка трябва да е от едната страна задната от другата страна.

Коментар

Първоначално публикуван от seikooo Преглед на мнение

И буталото няма да е оригинално,моето чз беше с един сигмент,нека се изкажат по запознати дали има с два,аз не зная.

Коментар

ами това бутало е 70мм, мисля че е след 1ви ремонт.А пък коловете викаш да не ги обръщам така ли ?

Коментар

За бутало нямам никаква информация,не зная с един или с два сегмента е,а може и да има от двата вида,както има двигател с 4 и с 5 скорости,казвали са ми че като заместител с малко доработки става бутало от мз 250.Относно коловете не трябва да ги обръщаш.

Коментар

При коловете може да има проблем с така наречената стъпка /trail/ , тя трябва да е в определени граници , иначе ще има проблем при управлението. При 21" оста е отпред , при 19,18,17 е от долу , освен при повечето модели супермото.

Не е добре спирачната система на предната капла да е от дясно , задната капла не е оригинална от 250 , при оригиналната пиньона и спирачката са от дясно , като при старите КТМ. Буталата се сменяха с MAHLE още преди да се пали мотора , до колкото си спомням бяха с един сегмент. Но оригиналното бутало с което идваха беше с два сегмента , по спомени , че беше преди повече от 30г.
                            Последно редактирано от motor_men; 21-10-14, 17:02. Причина: допълнение

Коментар

Този мотор на снимката отпред не е ли с два диска,чувал съм от приятели с пластмасови мотори че имат ли два диска отпред спирали само с предната спирачка даже било по добре така.

Коментар

Този е с два , аз задна почти не ползвам по асфалта , на черно само за завиване и дозавиване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X