Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CZ 250 cross

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CZ 250 cross

Относно този мотор намерих много снимки ,обаче написаното за него не беше много.
    Интересува ме от къде мога да намеря части за него и какви са цените (предполагам че няма да са много евтини -все пак е състезателен ).
    Интересува ме още сравнен със съответните модели на конкурентните фирми как се справя.

пп. Не бях много сигурен в кой раздел да пусна темата ,защото все пак вече съм избрал мотора ,но се надявам да стане интересна дискусия с мнения и препоръки ,които да бъдат от полза не само за мен.

моля ,не пишете мнения от вида на "зами си японска машина - тази е боклук" ,защото за мен 1-во не е боклук и
    2-ро парите не позволяват да взема друга машина

Предварително благодаря
    много преди старта...

До: CZ 250 cross

..не знам какво да ти кажа
    ..сега гледам в мотокрос екшън списанието че етакива запазени оригинални екземпляри се купуват там за ретро мотори от разни музеи..ако можеш да го пратиш някак там..ще му вземеш достатъчно пари като за един по модерен да купиш

..иначе буталата специално..мисля че с лек тунинг ставаха от мз 250

-други части..освен бат ники от кърджали да питаш..той има такива железарии..една камара у тях..а и сега ще стане и без тва известен..нали дъщерите му са били на съвайвъра ..че май и той е ходил...

Коментар

Още мотор не съм си купил ,но тази машина ми е влезнала под кожата-искам да я имам !

Относно музеят-смятам че за да взема цена от подобна машина ,моторът трябва да бъде в перфектно състояние ,а за да превърна една амортизирана и изнемощяла машина в експонат заслужаващ вниманието на хората ,ще трябва да дам много пари ,които обаче едвали ще избия.
      много преди старта...

Коментар

Много труден път си решил да хванеш
        CZ250 е бил хубав мотор за времето си. Сега не виждам къде ще намериш достатъчно запазен екземпляр. Поизчезнаха тези мотори и части за тях май не се намират
        А буталата май наистина ставаха от МЗ 250 , но от кой модел точно - не помня. Помня, че за CZ125 ставаха бутала от МЗ150ЕS с малко доработка и малко по-дебела гарнитура на цилиндъра.
        2010 CRF 250 R

Коментар

Аз пролетта си купих МЗ ЕТЗ 251. Преди да го купя, доста се интересувах от ЧЗ 250 Крос. Доста изчетах по мотофорумите за модела. Впечатленията с които останах за модела са:

1) Много върви - ама наистина много
          2) Още повече троши бутало, биела, цилиндър.

Просто мотора е доста стар като техология, предразполага към яко каране, но буталото не издържа дълго. До някъде проблема е от неправилното каране - кара се на много високи обороти и после изведнъж се пуска газта. Това води до спиране притока на гориво и МАСЛО, а от там буталото задира. За това 90% от тия мотори които се продават са с "Ново бутало".

Наскоро един приятел си направи картинг. Първо направи рамката и тръгна да търси двигател. Намери от ЧЗ 125 крос (не го купи, само го разглеждаше като вариянт), със спукан цилиндър. Е, никъде в Пловдив не можа да намери нито цилиндър, нито бутало

Добър вариянт бил да се сложи Двигател от МЗ 250 - не върви толкова много, но е много по-издръжлив, а и мотора заприличва малко на ендуро.

Другото което ме отказа е че Кросов мотор не може да се регистрира
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
            Сега не виждам къде ще намериш достатъчно запазен екземпляр.
            Мани бе Митак, на Севлиево две години поред ни надува главите едно такаво, ама от седем сутринта, но мотора беше като от магазина опс като от ОСО-то
            Иво Георгиев
            Gworkshop

Коментар

знам че немога да регистрирам подобен мотор ,знам че немога да карам кросова машина по обществените пътища ,обаче мене ме влече гората и нивите.

Относно двигателя от МЗ-знам че тези двигатели са здрави и издръжливи (притежавам РТ 125 от 56 и бих казал че германците правят наистина хубави машини) ,но искам този кросов мотор да върви като такъв.

Мислех и за ЧЗ 125 ,обаче ми се струва че двигателя ще се износва доста по-бързо поради изключително високите му обороти ,иначе предполагам че и тази чешка машина върви много здраво.

Интересно ми е какво ще кажете за рамата и окачването ,понеже не съм чел за тях нищо-достатъчно здрави ли са?
              много преди старта...

Коментар

Първоначално публикуван от RW* Преглед на мнение
                ...Мислех и за ЧЗ 125 ,обаче ми се струва че двигателя ще се износва доста по-бързо поради изключително високите му обороти ,иначе предполагам че и тази чешка машина върви много здраво.

Интересно ми е какво ще кажете за рамата и окачването ,понеже не съм чел за тях нищо-достатъчно здрави ли са?
                ЧЗ125 май е по-успешен модел от 250-то. Доколкото знам са били №1 за времето си.

Окачването и рамата са хубави ... като за 80-те години на 20-ти век
                2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Husaberg Преглед на мнение
                  Мани бе Митак, на Севлиево две години поред ни надува главите едно такаво, ама от седем сутринта, но мотора беше като от магазина опс като от ОСО-то

Хе Хе знам го този екземпляр

наистина е супер запазен и навсичко отгоре върви добре
                  само да не си на трасето с него, трошач на кокали

Собственика му е много печено момче
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                    ..не знам какво да ти кажа
                    ..сега гледам в мотокрос екшън списанието че етакива запазени оригинални екземпляри се купуват там за ретро мотори от разни музеи..ако можеш да го пратиш някак там..ще му вземеш достатъчно пари като за един по модерен да купиш

..иначе буталата специално..мисля че с лек тунинг ставаха от мз 250

-други части..освен бат ники от кърджали да питаш..той има такива железарии..една камара у тях..а и сега ще стане и без тва известен..нали дъщерите му са били на съвайвъра ..че май и той е ходил...
                    Смалко преработка става бутало и цилиндьр/комплект с главата от ЕТЗ 250/51,на времето един приятел беше направил неговото така,и забрави за бутала.Успех

Коментар

[QUOTE][Окачването и рамата са хубави ... като за 80-те години на 20-ти век /QUOTE]

-поправка-хубаво е като за 70 те години на миналия век
                      -всъщтност-вози доста комфортно
                      -дори може би доста по комфортно от някой съвременни крос мотори -мекичко е като за ендуро ..ако е наред де

Коментар

Каквото и да решиш преди да си купиш такъв мотор имаи в предвид че наистина много често ще се налага да го ремонтираш . Аз имах такъв мотор преди две години и не успях да го покарам из гората както ми се искаше понеже все се разваляше наи различни неща иначе вървеше много наистина много за шума които създава маи няма смисъл да коментирам ,само ще ти кажа че за два дни проби околу блока кварталния ми направи две забележки заради оплаквания от комшиите . Разхода на бензин е чудорищно висок 5 литра за 40 мин. каране вярно само на ръчка до краи но моя само така така вървеше . Според мен това ще ти върши работа ако живееш до някои полигон за мото крос и хобито ти е да си ремонтираш мотора на кратко моито мнение за този мотор е много ама много мощна машина но за съжаление без апсолютно никва надеждност за това и цените им са такива

Коментар

А откъм окачване как са тези машини?

Въртят ми се едни еретични мисли ... Дали мога да сложа предни и задни амортисьори от ЧЗ Крос на моето ЕТЗ 251 ..?

Ще се получи ли нещо?
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

за да раздвижа малко темата ,пък и за да науча нещо повече ,пишете и относно ЧЗ 125 крос (защото има възможност и на него да се спра).
                            много преди старта...

Коментар

аз,все оште имам едно чз-125-516модел.като го купих беше хвърлил коляновиа вал. зор беше докато намеря нов.като го направих направо ме искефи.крах го 5-6пъти във гората и мо избега компресията,пак го направих и това лято тръгнахме едха група да караме и строши скоростите.хвърлих го във двора и повече несе занимавам със ЧЗ.някои ако иска рамката е хубава 92-ра год.
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X