Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче за 2Т 125цц.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпросче за 2Т 125цц.

    От къде мога да си намеря някакви тунинг части за 125цц ? 144цц big bore и др подобни неща (за България) ?
    Може ли да дадете някой техники за каране в права линия или за в града ? Принципно на 2 пъти буталото се скапва ... Може би ,защото се държи в постоянни високи обороти на 5та ? 2рия случай мисля че беше при поддържане на константна скорост примерно около 50 60 км/ч на 4та да речем или е защото не съм сменял от 4та известно време ?
    Като цяло искам някакви идеи как да карам из града и в права линия без да скапвам буталото ... Дали трябва да се сменят повече скоростите ли ддз ...

    П.С : Това не е моя ФБ профил ,просто съм на друг компютър ,а не в нас.

  • #2
    От: Въпросче за 2Т 125цц.

    За какъв моторцикъл става въпрос, ако не е тайна? Има big bore kits за различни моторетки 125 2Т.
    Техниката е следната: отсипваш 1 л. бензин в шише или малка тубичка, прибавяш масло в нужното съотношение, разбиваш хубаво за да се разтвори маслото и наливаш; хубава настройка на карбурацията ("керемидена свещ") и избягваш звука ТА-ТА-ТА... от ауспуха ... по възможност. Отхлабвай за момент газта на последната предавка за да не "изсъхне" цилиндъра. Например поддържаш 70, подаваш газ до 73-75 км/ч и отпускаш до 65-66 км/ч. След това наваксваш. Това по 3-4 пъти в минута и би трябвало да няма проблем. Ако счупи бутало, то значи има някакъв проблем различен от начина на експлоатация. Ако моторът ти е чист крос значи "не обича" фиксираната газ. Работят с много гориво и въздух и се получава т. нар. "забакване" ако не се дава много газ, или пък, другата крайност, да му "изпиеш соса" от високи константни обороти. От време на време връщай газта и ускорявай, сменявай някоя предавка и ... те така.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X