Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на мотор

Aбе аз още се двоумя, но какво мислите за 250 2т ? Мощността му я дават около 55 к.с. Има изгодни оферти в мобилен пък и от форума доста хора продават такъв клас мотори. На добра цена са, доста по-ниска от 250 4т, но струва ли си ? Четох във форума, че мощността му е колкото 450 4т и е доста мощен, но все пак нека дадем мнение и за този клас. Все пак искам да закупя най-доброто, не бързам, имам време до пролетта. Моля всеки, който го влече този спорт да отдели малко време и да пусне едно мнение. Има доста теми с анкети, ако някой може да каже как се прави такава анкета или може някой модератор да пусне една тема с анкета " Най-подходящ клас за първи мотор " и всички класове, сложени като секции на анкетата. Ако прецените, че не е необходимо, пишете тук. Благодаря.
    Сузуки Витара 1.6 8V
    Nissan X-trail 2.2DI 2003 Michelin 4x4 215/80/16

Живеем не както искаме, а както можем !

Коментар

Първоначално публикуван от karagiozov Преглед на мнение
      Aбе аз още се двоумя, но какво мислите за 250 2т ? Мощността му я дават около 55 к.с. Има изгодни оферти в мобилен пък и от форума доста хора продават такъв клас мотори. На добра цена са, доста по-ниска от 250 4т, но струва ли си ? Четох във форума, че мощността му е колкото 450 4т и е доста мощен, но все пак нека дадем мнение и за този клас. Все пак искам да закупя най-доброто, не бързам, имам време до пролетта. Моля всеки, който го влече този спорт да отдели малко време и да пусне едно мнение. Има доста теми с анкети, ако някой може да каже как се прави такава анкета или може някой модератор да пусне една тема с анкета " Най-подходящ клас за първи мотор " и всички класове, сложени като секции на анкетата. Ако прецените, че не е необходимо, пишете тук. Благодаря.
      Колега , според мен това 250 2Т ще му дойде доста мощно! По-добре да започне с нещо по-слабо и след време да го смени. Вярно ,че искаш 2 години да искара , ама по тая логика секи да почни с 500 2Т и да кара цял живот
      Дано да съм помогнал.
      Пп Не приемай мнението ми като заяждане

Коментар

Говори със сина си къде ще го кара.На писта/крос трасе/ или разходка в гората.Но както каза колегата по горе трябва много да се чете.Всеки модел е по предназначение.Не е лесно да откриеш подходящия модел.За крос лек и силен мотор.За лек офроуд тип разходка ендуро моделите.Но във този форум има много информация от хора с много опит.Търсенето му е майката.Иначе бюджета който си подготвил не е лош,можеш да намериш добра машина.Успех.

Коментар

Първо искам да зопочна с един въпрос към колегата Карагьозов - Преди да пуснеш тази тема, колега, колко теми прочете по въпроса? Защото тук и в ендуро раздела, те са десетки, а някои от тях са изключително изчерпателни и полезни.
          Говорили сме страшно много по въпроса и няма как да се повтаряме десетки пъти с едни и същи постове, просто е досадно, на човек му идва в повече. Нищо лично...

Но като начало решете със сина ти какво точно ще кара - мотокрос(само на трасе) или ендуро, или и двете, или и вие не знаете, а просто искате мотор пък с времето той ще се ориентира сам... Според мен нещата клонят към последното...?

П.П. това за 450 и 250 2т въобще не го коментирайте. Адски несериозно е!!!
          Казвам ти го първо като моторист и второ като родител.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
            Първо искам да зопочна с един въпрос към колегата Карагьозов - Преди да пуснеш тази тема, колега, колко теми прочете по въпроса? Защото тук и в ендуро раздела, те са десетки, а някои от тях са изключително изчерпателни и полезни.
            Говорили сме страшно много по въпроса и няма как да се повтаряме десетки пъти с едни и същи постове, просто е досадно, на човек му идва в повече. Нищо лично...

Но като начало решете със сина ти какво точно ще кара - мотокрос(само на трасе) или ендуро, или и двете, или и вие не знаете, а просто искате мотор пък с времето той ще се ориентира сам... Според мен нещата клонят към последното...?

П.П. това за 450 и 250 2т въобще не го коментирайте. Адски несериозно е!!!
            Казвам ти го първо като моторист и второ като родител.
            Здравейте, мотора, който искаме ще се кара много рядко на писта, но все пак ще се кара, затова искам нещо като второто. А по въпроса за 450 4т и 250 2т и аз мисля, че няма да му позволя да кара, но все пак искам да избера най-доброто. 450 4т е прекалено силен мотор, който и доста "опитни български ендуристи" не могат да увладеят. Благодаря
            Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Значи вариантите са 125 2т или 250 4т. Кросовите машини и 2т и 4т са сравнително по-мощни от ендуро машините, особено от по-старата генерация ендураци.

С 2т момчето ще се научи да работи върху мотора, а с 4т ще наблегне на мързела. Просто двата типа двигатели се контролират по коренно различен начин.
              Ако има хъс, ако виждаш до някаква степен спортна злоба в него, ако обича агресивното каране, определено ще се изкефи на 2т мотоциклета и ще е важно поне първият му мотор да е такъв.
              Ако просто иска е така да се вози и не изгаря от желание да "мачка" мотора, по-добре му вземи 4т, защото е по-лесен и лежерен за каране.

С две думи е това.

Но ако имате наблизо мотористи, кросаджии или опитни ендуристи, се посъветвайте с тях на място, нека поговорят с момчето да видят как мисли, как вижда нещата занапред и евентуално да направи няколко тренировки пред очите на специалист преди да закупите първия му мотор. Определено това нещо ще ви спести много главоблъсканици и евентуално грешка при закупуване на първата машина.

През компа, само с приказки, толкова мога да съм ви полезен.

Успех!
              Поздрави,

Коментар

При мотокроса , първо се купува екип , след което може да пробва двата мотора , 2т и 4т. Един 2т мотор 125 ако не е добре подготвен , ще му се стори като Симсон , и обратно , ако е перфектен може да падне по гръб. Както ти казва Жоро , 2т 125 е много труден за каране /за возене няма проблем/ , трябва много работа с газта , съединителя и скоростите. Добър вариант е КДХ 200 , 220 , лесно се кара и става за всичко. За 250 2т. , забрави , там миг невнимание и последствията може да са фатални.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

В него има много хъс, за мотор слушам от 4 клас, но имаше една "хонда" 125 4т. Много вървеше, дори с мен, 110 кг. Свикнал е със скоростите. Мисля, че и 125 2т ще му хареса много, лично аз искам да вземем такъв, защото цените са по-тънки и евентуално от бюджета 4 бона ще останат около 1000 лв след като закупим екипировка. Тези 1000 лева могат да останат, а и аз мога да ги осигуря винаги. Та ако вземем 125 2т може да го блъска 1-2 сезона и после да купим 250 4т или 450 4т живот и здраве, а може и да иска да се качи и на ендуро. Така че нека да се стопи снегът, да стане време за мотор и ще го заведа да покара, както каза Жоро. Пък и той сам ще реши какъв мотор ще иска. Имам и един друг въпрос, някой купувал ли е мотор от ебай, защото има доста изгодни обяви. Доколко са коректни и има ли начин да си купя оттам чрез карго или нещо такова. Ето примерно една доста апетитна обява: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda...item2eb1fcf435

Благодаря ви.
                  Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Те обявите от Ибеи са си апетитни, ама за някой машини е по-добре да си купиш от тук и АКО се счупи да го оправиш, отколкото да дадеш два пъти повече пари за да го вземеш от САЩ примерно.От Англия е по-изгодно, но и от там не се намира толкова лесно обява която да е толкова добра, че да си струва чакането и занимавката да си я домъкнеш от там.За бюджета който си отделил мисля, че и тук ще намерите прекрасно моторче, че и даже и пари ще останат за поддръжка и евентуални ремонти.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Бюджета ми е добър наистина, но всеки би искал да вземе нещо изгодно за по-малко пари, ако някой може да каже колко горе-долу струва едно докарване на мотор от САЩ, с какво мога да докарам мотор - някоя фирма или нещо. Може би има човек, който също иска да си купи мотор можем да си поръчаме заедно и така. Благодаря ви.
                      Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Колега,относно 125 2Т мога да ти изразя лично мнение относно Yamaha DT 125.Когато и аз събирах мнения относно какъв мотор да ми вземат много търсихме и накрая взехме един моторист кара си мотори от малак и просто човека ги усеща работите за това най-добре вземи някой човек,който разбира.А отсно ДТ-то.Модела е 2006 незнам конете колко са точно около 28, 5-6 разход на гориво при ендуро каране в гората с екстриими и бързи участаци.Мога да ти кажа,че истинската тръпка е при 2Т и това всеки ще ти го каже.По-трудно се карат,но си заслужава.Недостатаците на ДТ-то са ,че не е с обратна предница и е малко тежко иначе поне аз го усещам като агресивен мотор.Всеки от тези,които се правят,че разбират ми казва "вече ти умаля сменяй го" и такива подобни глупости.Но ти сам ще разбереш кога си се научил да КАРАШ и кога ти е умалял.Ето и едно клипче да видиш моето ДТ на пистата как скача(аз съм 3-тия мотор) Поздрави и дано да съм ти бил полезен

и ето тук отначало малко се излагам,но така се учи..
                        Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Колега,двутактово ЕХС търсиш,от сега ти казвам

Коментар

Мда... даже стои и чака - Продавам 1998 KTM 125 EXC
                            Хем ти е близо, хем с гарантиран произход и състояние...

Коментар

Този е добър и през почивните дни може да попитам митко за оглед, а между другото съм харесал един 200 ехц на drink2much мотора.
                              Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Добре казвате ми за добри обяви, ама никой не споменава за е-бей. Нека някой каже ориентировъчно колко ще излезе доставката на един мотор. Благодаря.
                                Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X