Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на мотор

Здравейте, предстои ми закупуване на мотор за сина ми. Тъй като е на 14 години тази година му престои завършване на основно образование и решихме да му направим подарък. Моторът ще се купува към края на февруари. Ще се кара предимно любителски и малко вероятно е, че ще се включва в състезание. Та така.. Значи въпросът ми е какъв ще е най-подходящия мотор за него. Висок е 1.86м и тежи 77кг. Искам да му купя мотор, с който може да се задоволи поне докато стане на 16 години. Та затова съм се насочил към 250куб.см 4-тактов вариянт. Възможно е и 125 2т, но зависи от това каква насока ще ми дадете вие.
    Няма марка, която е за предпочитане. Може кавазаки,ямаха,хонда,ктм и други.
    Бюджетът не е от значение толкова, но все пак да е в рамките на разумното. Не искаме нов мотор, защото все пак ще му е първи. Минимум 2000-2001година все пак. Нека да кажем, че бюджетът е 4000лв.

Благодаря ви предварително, очаквам отвизи.
    Сузуки Витара 1.6 8V
    Nissan X-trail 2.2DI 2003 Michelin 4x4 215/80/16

Живеем не както искаме, а както можем !

От: Избор на мотор

Колега,добре си се насочил към 250 4Т,за неговите размери 125 бързо ще му умале.Големият мотор може да се кара и бавно и бързо.По-добре се насочи към ендуро мотор,ниско оборотен.Има добри мотори тук в форума поразгледай въпреки,че от известно време пазара на мотори е в застой.Щом разполагаш с бюджет до 4000лв. можеш и да потърсиш нещо от сорта на 400-450 кубика,щом искаш да го кара до 16 години.Поздрави и успех в търсенето!
    Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

250 ще му е напълно достатъчен,друг е въпроса ако не успее да го овладее,и иска да скача на големите кубици за да се гони с батковците ..по света се казва че има няколко човека на земята,които могат да използват силата на 450 крос,ама нали в БГ сме всите карачи,та всеки 2ри се е метнал на 450 ..
      мисълта ми беше че и 250 ще му е напълно достатъчно
      Като гледам раздела,би трябвало да го кара този мотор по трасе,тоест крос,но нещо ме навежда на мисълта че ще се ходи в гората - тоест варианта е хард ендуро според мен а там 90% от карането е БАЛАНС,така че още веднъж - 250 4т ще му е достатъчно

Коментар

Колега Росенq не мисля, че някой баща ще купи мотор 450 кубика, в порядъка на 70-75к.с, като за първи мотор. Мисля, че вече избора ми клони към 250 4т. Мерси на всички, които ми отговориха, очаквам и още мнения.

Така освен това имам един въпрос. Видях една обява в мобилен за ето този мотор http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...347&f1=details Ако можеq някой по-запознат с марката да разкаже нещо за нея. Какво е качеството, какво производство е и така. Марката е Аполо-Орион.

Благодаря ви предварително.

Колегиq разгледах информация за Аполо-орион. Пише, че са мотори с високо качество и имат потенциал, но проблемът е, че са само 13kw. Не съм сигурен колко точно конски сили е и нека някой, който е карал такъв мотор, има или знае за марката да даде компететно мнение. Благодаря
        Последно редактирано от viki terzieva; 12-12-10, 09:28.
        Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Абе, "Made in PRC"! Вероятността да е читав клони към минус 1.

Коментар

Първоначално публикуван от karagiozov
            Колеги разгледах информация за аполо-орион пише, че са мотори с високо качество и имат потенциял но проблема е, че са само 13kw. Не съм сигурен колко точно конски сили е и нека някой, който е карал такъв мотор, има или знае за марката да даде компететно мнение. Благодаря
            Не ти трябва такава бангия.Насочи се към истинските марки, макар и на старо.
            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
            Суперскан България www.decbg.com
            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
              Абе, "Made in PRC"! Вероятността да е читав клони към минус 1.
              Не е сигурно. Има качествени китайски стоки. Карал ли сте такъв, не ? Виждал ли сте го, не ? Тогава ?
              Уважавам мнението Ви, но все пак нека да даде информация някой, който е по-компетентен за тази марка, Мерси..

Извинявай, но нещо не вниквам в "PRC" - Китай ли ?

kiki.t И аз мисля, че най-добре ще е някаква изпитана марка. Все пак ако е с добро качество, препочитам да е фабрично ново и мисля, че не само аз. Подчертавам, "Ако е с хубаво качество".
              Последно редактирано от viki terzieva; 12-12-10, 09:30.
              Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Колега,уважавам избора ти за 250 4Т и аз съм на същото мнение,но точно тази марка Аполо Орион изобщо не си заслужава парите,а пък и е 17,5 коня! Как това ще задоволи сина ти за 2 години,а пък колко мъки ще има с този мотор,тези китайски кошниши им се огъва или по-лошо се къса рамката, окачването е като на колело и като говоря, говоря от опит. Карал съм китайски мотори и атв-та. За тези пари, които ще дадеш за нов китайски мотор, ще намериш малко по-старо японско ендуро.
                А относно това за 450cc на мой приятел му купиха 600 кубикова Хонда за първи мотор и с 2-3 падания се научи да кара. Но 250 4Т си остава най-добрия вариант.Успех!
                Последно редактирано от viki terzieva; 12-12-10, 09:31.

Коментар

Абе вече сложих край на размислите за тези китайчета явно, че японското взема думата. Благодаря на всички за мненията, но все пак то японско, ама какво. Нека да направим и един сравнителен тест между 250-тките.

Благодаря предварително.
                  Сузуки Витара 1.6 8V

Коментар

Добре,аз лично можа да искажа мнение за Хонда Хр 250,модел 2000г. 38 коня мисля,че е добро Окачване,здрава рама нисък разход на гориво около 4-4,5 . Има много добри ниски обороти,въздушно охлаждане, лесно се кара, мой приятел на 15 години го кара в момента.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24042010030.jpg
Прегледи:1
Размер:254.9 КБ
ID:5233916
                    Последно редактирано от viki terzieva; 12-12-10, 09:31. Причина: Окачване

Коментар

Тук вече трябва много проучване,първо се насочи към година която търсш,от 2002-2004,2005-2007-8 и от там търси марките и сравнявай,защото Кавазаки например от 2004-2005 имат голям проблем с клапаните - дъвчат ги като вафли за отрицателно време,но при 2006 този проблем е полу-изчистен,и нагоре вече го няма,изобщо ..цялата работа става с много четене и сравняване,другия вариант е да си избираш мотора като блондинките,на цвят и на мирис - ако си късметлия - не е лош вариант,моя мотор го избирах с месеци,а комшията си взе мотора на сляпо преди 3 години и още го кара "само на прекъсвач" както се казва,а е 450 крос ..
                      ЧЕТЕНЕ му е майката,няма кой да ти каже този мотор е най-добрия,или поне мнението му няма да е компетентно,щом смее да твърди такива работи

Коментар

Първоначално публикуван от Росен Колев Преглед на мнение
                        Хонда Хр 250,модел 2000г. 38 коня
                        [ATTACH=CONFIG]278291[/ATTACH]
                        Колега от къде ги искара толкова много коне. Ето малко за ХР-ката

Модель XR250 XR BAJA
                        Снаряжённая масса (кг) 133 137
                        Сухая масса (кг) 115 119
                        Пробег на одном литре топлива (км) 40.0(при 60km/h)
                        Двигатель MD17E четырёхтактный, одноцилиндровый
                        Рабочий объём (см3) 249
                        Степень сжатия 9,3
                        Диаметр цилиндра x Ход поршня (мм) 73.0x59.5
                        Газораспредилительный механизм OHC4 радиальное расположение клапанов (RFVC)
                        Мощность в ( Л.С. при /об.мин) 28 при /8,000
                        Крутящий момент в (кг/м при /об.мин) 2.6 при /7,000
                        Система зажигания электронная CDI
                        Объём бензобака (л) 9,7 14
                        Число передач 6
                        1-я 2,769
                        2-я 1,882
                        3-я 1,38
                        4-я 1,083
                        5-я 0,923
                        6-я 0,814
                        Угол наклона рулевой колонки 26°25` 26°30`
                        Вылет (мм) 99 105
                        Переднее колесо 3.00-21 51P
                        Заднее колесо 4.60-18 63P
                        0888 074 049

Коментар

Извинявам се объркал съм 38 вместо 28,още съм сънен

Коментар

Независимо от конете, за първи мотор е перфектен,но и доста зависи къде ще го кара.

Коментар

Важното е момчето да има желание, независимо какъв е мотора!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X