Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA Arenacross

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• AMA Arenacross

Малко да се запонаем с АМА Arenacross

АМА Arenacross е вид състезание което се провежда на малки писти построени на малки стадиони. За разлика от АМА Supercross, елементите в АМА Arenacross са по малко и по леки за изпълнение.

Пистата включва и права отсечка, което например е рядко срещано в АМА Supercross, останалите елементи са подобни на тези в Supercross, като Ритъм скциите (не повече от 1-2) са доста по кратки и леки за изпълнение.

В АМА Arenacross, Стартовата бариера и стартовата права са част от състезателната дистанция, като състезателите минават през тях на всяка обиколка. Това се налага поради малката площ на която трябва да се разположи трасето. Поради тесния старт, състезателите стартират от 2 редици.

Малките размери на трасетата обаче позволяват построяването им да става на по-малки стадиони, като например такива за Хокей, Баскетбол и тнт. Това дава възможност състезанията да се провеждат в малки градове, които нямат големи футболни или бейзболни стадиони.

АМА Arenacross се провежда за първи път през 2006г. , като набира голяма популярност сред зрителите.

АМА използва Arenacross като трамплин за състезателите от аматьорские състезания към Supercross.

Някои по известни състезатели в АМА Arenacross са:

Darcy Lange(Kaw)
    Tyler Bowers(Hon)
    Brock Sellards(Hon)
    John Dowd (Suz)
    Kevin Johnson (Yam)

Така изглежда едно AMA Arenacross трасе:

Така изглежда стартовата решетка:

Първи завой:

Това е видео на което може да видите какво представлява едно AMA Arenacross състезание

А това е Miss Arenacross - Lindsay Scheltema

Надявам се да ви е било интересно
    Последно редактирано от Jister; 16-02-10, 23:18.

До: AMA Arenacross

Браво, чудесно представяне.

Аренакрос гледах за първи път преди няколко месеца и набързо изтеглих няколко състезания, но не ме грабна толкова силно както суперкроса.Може би заради доста по-малките мащаби.Би било интересно да се организира такова състезание и в България и да се покани Българският мотокрос елит, така да се каже, да участва в него.Терени за такова мероприятие поне по-лесно биха се намерили.

А на тази Мис Аренакрос да вземе някой да й каже да си пази кръстчето.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

В сравнение със суперкроса бледнее. В същност веригата е създадена за да запълни нишата за по-малките градове с по-малки стадиони и за по-недоказани състезатели. Въобще с по-малко средства правят нещо подобно на суперкрос. Интересно, че не съм виждал празни места по стадионите за суперкрос, а на снимката горе има доста.

Все пак има състезатели изплували от този формат в суперкорса, доколкото знам, а и най-важното е, че добро състезание може да се получи на всяко трасе и между всякакави състезатели.

Да вярно, за България е по-реалистичен формат. Суперкрос не можем да организираме, а да не говорим, че няма и кой да кара там

Иначе миската скръбва здраво. Вероятно че ще ни затвори всичките, тука

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
        Интересно, че не съм виждал празни места по стадионите за суперкрос, а на снимката горе има доста.
        Абе по време на състезанието стадиона си е пълен

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
        А и най-важното е, че добро състезание може да се получи на всяко трасе и между всякакави състезатели.
        Да, и за мен това е най-важното Якото е че когато състезателите са с помалко опит и правят повече грешки, става по интересно състезание, и реално докрая не е ясно какво ще се случи
        Иначе се получава малко като във формула 1, както си стартират така си завършват, и гледаме безгрешни състезания без никаква пряка борба в първата десятка примерно, дори съм заспивал на такива състезния
        Иначе Аренакроса ми допада повече, защото няма префърцунени рекламни кампании, а си гледаме изчистено състезание между млади нахъсани карачи

А миската е уцелила марката и кубатурата на мотора

Коментар

Мис Арена май кара от 6 годишна като я гледам ..много ми допада много хубав материал
          [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
            А на тази Мис Аренакрос да вземе някой да й каже да си пази кръстчето.
            Няма смисъл, нещата отдавна сме ги изтървали, ц ц ц ц ц

Колега Джистър, много добро представяне, благодаря и аз
            Да си призная и на мене малко по-ми е интересен суперкроса (и то щото е по-динамично там), но и аренакроса си има своя чар, даже наистина тук интригата е по-голяма
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

"ArenaCross" за първи път го чувам, но като влязох да прегледам темата повече ме заинтригуваха мацките
              Доста готини момичета карат, като ги гледам са правени за модели, а откъде се захванаха с този спорт направо им се чудя...
              Kawasaki KX250 2006 - TwoStroke ;]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X