Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Травми и наранявания при мотокроса и възстановяване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Травми и наранявания при мотокроса и възстановяване.

Колеги реших да пусна темата за да разгледаме тъмната страна на мотокроса там зад шарените дрехи под протекторите зад кулисите и у дома.
    Няма някои да е карал мотор и да не е Усетил вкуса на допира със земята от падане на скорост или от високо резултатът в най добрия случаЙ
    колкото и добре да си екипиран най-малко натъртено.
    Та мисълта ми е да не обсъждаме коЙ как се е изльопкал, защото вероятно ще задръстим темата, а нека споделим коЙ какво е направил с травмите си за да се качи максимално за най-кратко време на мотора отново. Обикновено не мислим за това докато то не се случи а това става често в този спорт и коства загуба на тренировки тактически, физически и съответно губене на форма и ценно време от лятото.
    Натъртено, охлузено, навехнато, изкълчено, разтегнати сухожилия и подобни кой какво е използвал и как му е подействало нека споделяме неща от личен опит които сме ги изпитали на гърба си а не чули от някоЙ или никоЙ и видели в някоя реклама, защото митове и легенди много, от които няма да имаме никаква полза а по-скоро загуба
    лекарства мазила обезболяващи средства билки ако щете и народни лекове само да сте го пробвали всичко което ви е помогнало или навредило го споделете.
    Друго мисля много важно нещо е физическото възстановяване и издръжливост ако започнем яки тренировки от четвъртък за състезание то до неделя съвсем се скапваш и на самото състезание се оказва че караш по слабо от самите тренировки я от физическа умора мускулни трески или ако щете мазоли на ръцете за мазолите някои беше писал много полезна информация.

споделете какво ви помага от кафе,тонизиращи и енергийни напитки,въглехидратни храни чак до стимуланти
    не спорете в темата защото всеки човек има различен метаболизъм и не е задължително на един ако действа даден продукт на други може да действа по слабо или изобщо да не действа

Модератор: Колега, разбирам че мисълта Ви тече като планински поток, но за в бъдеще използвайте препинателни знаци за край на изречението и за обособяване на части от изречението, защото така нищо не се разбира. Във форума се пише на български!!
    Последно редактирано от Тануцо; 13-04-09, 19:56.
    [URL="http://www.youtube.com/watch?v=9HxSw-FCv8U&feature=related"]
    [/URL]

До: Травми и наранявания при мотокроса и възстановяване.

Напитки и такива глупусти никога не съм взимал,и едва ли и ще ми помогне,трябва ти пълна концентрация,хъс,желание и да има нещо в теб все пак,да си го можеш до някъде ! Най често съм получавал аз лично натъртвания яко,за да ми мине мажа един крем - NEoX - 8 лв. струва и ми помага,чупил съм ръка,и съм имал комоциум.Мазолите си ги имам от както се качих за първи път на мотор и на картинг,от тогава не ми се махат (а и немогат от всеки ден каране) . Мускулната треска се определя от твойто лично постоянство,не ти трябва някаква здрава физика,а да си издръжлив,при мотокроса функционират всички мускули,развива се много гърбът,бедрата и ръцете ...

Коментар

Тъмната страна е доста дълбока. Аз от скоро карам по трасета, ама като гледам какво става... май на всички е ясно , че си е травматичен спорт. Общо взето всички, които познавам имат някакви травми.

Като цяло грешките не се наказват тежко, в сравнение с пистарките примерно. Екипа поема доста голяма част от щетите, особено като говорим за изпускане , подхлъзване на завои и подобни. Според моите наблюдения най-опасни са грешките по скоците - неточност с газта те приземява в насрещен наклон или килва мотора и се стоварваш от някакви метри полет, също и сблъсъците с други кросисти на трасето могат да са много лоши, но лично мен най-много ме е страх от забиване на предницата и обръщане напред , за да не се стовари мотора върху мен. Трябва и много да се винамава как се кара един зад друг, защото има много случаи на прегазени след падане.

Постарах се да си събера добър екип - с нагръдник, шини за колената, за врат и т.н. Най-много разчитам, че елементите в които не съм сигурен минавам с бавна скорост, така че и да се получи грешка, да не се стига до падане.

Методичното трупане на опит и съответно увереност -от бавно, но сигурно темпо към по-бързо, но винаги сигурно е според мен е най-добрият начин за предпазване. Друг е въпроса, че е много изкушаващо да набиеш газта и без да си уверен... : )

Аз от разходките имам травма на рамото и няма оправия, мина към година и все си ме боли при напрежение, но не ми пречи на карането, а по-скоро като спя ме боли. Мазолите ми изчезват зимата, но сега в началото на сезона, се късат, отлепят и т.н. както пише в темата за техники на Тануцо с лепенки се позакрепва положението, а и това че повечето хора карат по 1-2 пъти седмично помага в това отношение.

За след травма, е ясно, че освен лечение и т.н. най-важното е да се почива до пълно възстановяване иначе ако избърза човек се проточват с години нешщата.
      Последно редактирано от iassen; 14-04-09, 15:06.

Коментар

Ако някой се страхува от травми да спортува "Шах-мат"!
        Но и там си е страшно,може да си изкълчи някой пръст при местене на фигурите.
        Според мен темата е неуместна,и Кайроли беше с счупен череп,и Пастрана беше в инвалидна количка,но всеки си тегли теглото и толкова.
        На мен лично, не ми е приятно да ми се напомня постоянно, колко е опасно да се кара мотор.

Коментар

Все пак всички знаем, че при мотоцроса винаги си с единия крак в "гроба". Се пак всяка професия си има риск. За счупвания са необходими около месец месец и половина напълно възстановяване, но все пак зависи до каква степен сме с епретрепали. Аз скоро паднах супер смешно но последиците бяха счупена ключица. Много добра тема, незнам четох наскоро някой беше писал за паданията около месец март/април да се заколи курбан и да се прекратят всякакви "некадърни" счупвания удряния и такива повреди по телата ни. За по успешно заздравяване на костите ви препоръчвам мляко, яйца и много калции на хапчета. Калция помага много на мен много ми помогна препоръчвам ви го за по леки счупвания

Колегата p.djartov каза че при шах мата няма много падания и поражения, но скоро бях чел даже го даваха и по господари на ефира как Веселин топалов си счупил китката по време на тренирофка много смях много
          Sorry for offtopika ама просто не се сдържах
          Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
          [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

На скоро и аз здраво се изплющях,при което крака ми пое целият удар. (Туи го правя с цел да не си чупя моторя ) Резултата-накъсани ставни връзски в глезена. За отока и синините(беше с цвят на Израелски патладжан) много ми помогна някакво Украинско чудо -крем ;Бодяга;.Горещо ви го препоръчвам. Пожелавам на всички безавариино каране!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
              Ако някой се страхува от травми да спортува "Шах-мат"!
              Но и там си е страшно,може да си изкълчи някой пръст при местене на фигурите.
              Според мен темата е неуместна,и Кайроли беше с счупен череп,и Пастрана беше в инвалидна количка,но всеки си тегли теглото и толкова.
              На мен лично, не ми е приятно да ми се напомня постоянно, колко е опасно да се кара мотор.
              Колега май не си си направил труда да прочетеш какво имам предвид.Не помня някъде да съм споменал колко е опасно карането на мотор,или че някои се страхува от травми и наранявания.Или модераторът е прав че нищо не се разбира и не съм го написал на български което малко ме подразни.А ако си от хората които си мислят"на мен това неможе да се случи"направо се захващай с шаха.
              [URL="http://www.youtube.com/watch?v=9HxSw-FCv8U&feature=related"]
              [/URL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X