Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Позволени ли са тези рампи за превоз на мотоциклет в България
Свий
X
-
От: Позволени ли са тези рампи за превоз на мотоциклет в България
Не ми е известно да са забранени, продават се и в България. Светлините и рамката за номера са дублирани на самия багажник. NB: карането с копие на регистрационната табела на багажника е строго забранено, квалифицира се като фалшификация. Вариантите са: или всеки път ходиш в КАТ да ти преместят номера от колата на багажника и обратно, или си занитваш пломбата за самия номер и си го сменяш сам. Изборът е строго индивидуален
Тези купешките не ми харесаха и като закрепване, и като цена. Братя Флекс произведоха един доста добър вариант, и миналата година навъртях около 15 дена с мотора отзад на джипката - вкл. едно ходене до Турция. Не се е заяждал никой. Ако решиш да си поръчваш или правиш, свирни - има една-две дреболии, които е хубаво да се имат предвид.Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...
TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99
-
Имам навъртени над 5000км с такава стойка, дублирал съм си светлините а и номера се вижда между колелата на мотора. Возя както КТМ-а от снимката така и Априлия Пегасо 650(около 200кг.) качвал съм и Сузуки 750 (многото букви) пистов, но на другата ми стойка.
Между другото стойката от снимката ми е за продан, защото си направих друга(смених основата на теглича), но имам едни идеи и май и втората ще сменям...
Ето и как изглежда като габарити
Коментар
-
Как става захващането на тази стойка към ябълката на теглича или се преправя нещо?
Става ли и за кола комби?
Колко пари искаш за нея?
Коментар
-
Не се слага на ябълката, а на мястото на основата на ябълката. Теглича, за който е правен е от Рено Меган, така че не би трябвало да не може да стане, въпроса е доколко е здраво едно комби в сравнение с рамата на един джип.
На тази снимка се виждат двете дупки, през които минават болтовете, основата е 50/50мм.
Последно редактирано от viki terzieva; 20-07-12, 14:43.
Коментар
-
Е то и на моят теглич пише до 75кг че носи, пък аз вече два пъти си возя Пегасото(към200кг.) до Ямбол и обратно (4х350км...), и все пак на някой оригинални хаулери изрично пише, че не са подходящи за монтиране на коли без рама.
Макар че щом на Хондата става:
Пък и Х5-цата също си е голямо комби:
А иначе в Америката всичко е възможно:
Единичните ги дават до мотори 180кг. двойните и за АТВ-та до 270кг., като самите рампи са до 50кг. Интересното е че нямат допълнителни светлини, или някой редлагат като опция.
Баща ми преди години имаше стойка за мотор при която предната гума беше качена на теглича, а задната е на земята:
Това е доста лесно за изпълнение, а и реално върху теглича почти няма тежест, но пък задната гума на мотора се търкаля по асфалта(макар че ненатоварен и без да му се дава газ не е чак такъв проблем...)
Варианти много, въпрос на избор...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар