Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: AMA SUPERCROSS 2011 - коментари на състезанията

Страхотно шоу. Просто нямам думи за състезанието. Вече знам защо е второто най-гледано и посещавано моторно шоу в САЩ (след Наскар). Преди това гледах суперкроса в Дортмунд, Германия. Пълна трагедия. Не, че се мъча да ги сравнявам, но просто липсват класните състезатели за жалост
    Вилапото, Стюарт и Дънджи очаквано на върха и Канард след това. Иван Тедеско им грабна старта и едвам го минаха. От сега виждам тримата състезатели за купата на нацията, жалко че един от тримата няма да може да кара защото няма да има кой да кара в МХ2. Иначе горко ни на нас европейците. Кен Роксен също направи добро състезание според мен. И се надявам, че в следващите състезания ще подобри карането си. Да наблегнем и на лошото представяне на КТМ. 10-то място за Шорт не говори хич добре. Но така е в САЩ ако искаш да си на първите места вадиш мангизи и плащаш, като на Кайроли. Друг вариант няма

Коментар

Вилопото отново на върха,шампионският дух и страхотното каране отново го върнаха на 1 място и според мен само там му е мястото.Наистина се надявам тои да е следващият шампион по Супер и Мотокрос защото го заслужава!!А нещо представянето на 350 КТМ в Сащ на Суперкроса не потече така както си мислеха от КТМ Шорт 10 аа Алеси някаде 14 място,явно Ктм трябва да вземат някои по класен състезател от Шорт някои тип Вилопото или Стюърт с Шорт и Алеси няма да стигнат кои знае колко в популяризирането на 350 в Сащ,трябва им някои доста по сериозен карач!
      Последно редактирано от Sa6oko; 09-01-11, 17:21.
      [I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]

Коментар

Рийд така и така остана без отбор тази година, та бе принуден да си направи собствен, чудя им се на КТМ защо не се възползваха... Определено щеше да е по-дора алтернатива от Шорт...
        Алези е млад, има бъдеще, за сега не може да се каже нищо за него... Особено в мотокроса се представя много добре.
        Обаче като се има предвид, че КТМ до сега въобще и не влизаха и на main-на... 10-14 пак е добре като за първи кръг.
        То за тях ще е успех, ако и двамата им райдъри завършат сезона в 10-ката.

Аз лично чакам Рокцен да настрои струните и да избухне в следващите кръгове... Много се надявам на това.

Коментар

За да вземенш Стюарт или Вилапото и т.н. се иска милиони ама много милиони долари, които КТМ няма да извадят защото ги нямат за даване. Едно е да дадеш 1 милион Евро на Кайроли, друго е да дадеш 3-5 милиона долара за Вилапото, да не говорим, че цялата ти стратегия, щаб и прочие трябва да се завърти и да се промени заради него. КТМ пробват вземат Роджер Де Костер, после взеха Шорт и до там. 10 място, да не говорим, че и 5-ти да са пак не ги устройва, защото да са в първите 3 се иска много мангиз. Пробват и нещо друго да наложат европейски карачи в супекроса. Роксен, Маскуин и по късно Кайроли. Стратегията е добра и наистина и тримата са супер карачи, само че когато Вилапото е правил ролетки насред пустинята Кайроли е гледал супекроса на видео касети. Много състезатели казват, че супекроса е съвсем друга дисциплина. Неможе всеки да го кара иска си голям чалъм. Стефан Евертс така и не се помъчи, защото знаеше че няма смисъл. Та казано направо КТМ според мен са с грешна стратегия. Единствено Роксен може да се научи, но ако се премести да живее и кара там в САЩ, което рано или късно ще стане. Да не забравяме, че неговият клас се дели на изток и запад, тоест все едно е 12-14 което е далеч далеч от представянето, което КТМ искат. Аз съм сигурен, че рано или късно европеец ще ги дъни там и дано да е скоро. Дали ще е Роксен или някой друг важното е да не изоставаме. Мисля си, че Роксен ако един ден подкара в САЩ за постоянно и е наистина добър няма да е с КТМ, японците рано ще го прилапат. Просто за момента той е на 16 години и не ги решава лично нещата!

Да се надяваме, че другата седмица ще е още по интересно...

Коментар

В тази тема ще качваме линковете от състезанията Supercross 2011 - Линкове от състезанията
            В нея няма да се коментира и да се съобщава класиране, за да може който иска да изгледа записа с истинска тръпка, до последно.

Коментар

Прави ми впечатление доминацията и тази година на Kawasaki в лайтс класа. Цели 8 мотора.
              Хонда са със 6 , а останалите мотори са 2 от всяка марка, КТМ Ямаха и Сузуки.
              Така че ако се прави някаква статистика КТМ не са чак така зле, на фона на тия цифри

В 450 нещата са далеч по омесени откъм марки, ако изобщо значи нещо тази статистика
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Абе Стефко умно момче си,дане би някой да е карал в Севлиево КТМ на пълна газ и да те е блъснал.Ами то голяма омраза .Добре всеки си избира една марка и си я харесва.Мисля че тук е място да коментираме самото каране не състезателите,а не че Шорт(понеже е с КТМ)бил чак десети.Тук карат 20-те най-добри в света всеки метър,всеки завой,старта и позициата на него е от значение. Много ще се надявам на компетенти мнения ако някой може да даде.

пп.обещавам да попитам Стефан Евертс за неговото мнение за SX-сериите, от 24 януари съм в Испания на лагер при него.

Коментар

http://www.motocrossplanet.nl/nieuws...n_Anaheim.html

Коментар

Аз карам Ктм,харесвам Ктм но в момента честно ако имах пари много да си взема чисто нов мотор няма да е Ктм предполагам(освен 350),може и да карам ендуро почти само но искам да си взема чист крос защото повече ми харесва,по лек е и тн и тн.Защото харесвам старите Ктм с едно нещо наречено манивела,не ми харесва че мотрът които ми го предлагат 2010 година няма такова нещо,не ми харесва в момента това което правят,все едно се опитват да ми наложат че аз ако искам тоя мотор ще си го взема само с ел,стартер и ако е 350 (които е моторът които наи-много ми харесва от вс други) трябва да им дам допълнително още пари за тази Манивела!Иначе за специално темата SX сериите са много по различно от Мотокроса,ако си наи-добрият на Мотокрос може и да си последен на Суперкроса,Ктм са заложили на много посредствени карачи да популяризират марката в Сащ.Имаме Шорт (които аз харесвам защото е готин човек) но е много посредствен карач( говоря за сериите в Сащ, тук сигорно ако доиде ще сцепи всички)и Алеси които е много добър на мотокроса и и ми е любимец след Вилопото но се вижда че просто ктм не му пасва,явно че нещо му липсва на мотора пък може и на карача върху мотора! Според мен Ктм ако искат да са много напред и хората в Сащ да го харесат като марка трябва да вземат някои обичан много карач и в същото време да е сред първите 5 човека винаги,хора като Вилопото,Стюърт,Канард,Риид!Аз не работя в Ктм и несъм специалист но си изказвам мнението от това което наи-вече виждам да се пише по американските саитове като излезе нов клип на КТМ.Пак казвам нямам нищо против Ктм даже аз карам такъв мотор и харесвам оранжевите моторчета но просто не харесвам някои неща по тях и това което се опитват да ми налагат като копувач,че да си вземеш моторът тои не е напълно готов,ами трябва да си поръчаш и едно-две много важни неща като например нещо с което се пали моторът!Те след някоя и друга година ще ми го продават Ктм нов само с ел.стартер пак ама няма акумулатор в комплекта аа отделно се поръчва за 100 лв още,или без волан,тои се поръчва отделно!
                    [I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от ЖОРО ПАШОВ Преглед на мнение
                      Абе Стефко умно момче си,дане би някой да е карал в Севлиево КТМ на пълна газ и да те е блъснал.Ами то голяма омраза .Добре всеки си избира една марка и си я харесва.Мисля че тук е място да коментираме самото каране не състезателите,а не че Шорт(понеже е с КТМ)бил чак десети.Тук карат 20-те най-добри в света всеки метър,всеки завой,старта и позициата на него е от значение. Много ще се надявам на компетенти мнения ако някой може да даде.

пп.обещавам да попитам Стефан Евертс за неговото мнение за SX-сериите, от 24 януари съм в Испания на лагер при него.
                      Да ви кажа(напиша) откъде идва тази неконтролируема омраза към "бедната Австрийска фабрика". Този колега е търговец на екипировка, аксесоари ,моточасти , предимно на японски марки мотори, от години ! Оранжевото прекалено много нагази в България , и е възможно оборота да е поспаднал малко... та като пооплюе малко марката , се надява да въздейства на избора я на бъдещи мотористчета които четат тук , я на някой който е решил да сменя марката...и в друга тема ако сте забелязали колко яростно защитава наш не толкова талантлив състезател...то не бяха хвалби ,суперлативи...защото му прави хубав оборот ...аз отдавна съм спрял да му обръщам внимание , но непросветени хора четат и взимат всичко за "чиста монета" ... сами виждате как във тема за суперкроса той продължава да прави антиреклама на карка мотоциклети !!! Това е ... лошото е че дори не се усеща как става за смях ... ако продължава така ,ще си съсипе авторитета граден с години ! Надявам се да не ме е разбрал погрешно .
                      "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Точно гледах състезанието... Лудницата е пълна. Джеймс Стюарт пак е най-бързият човек на земята Каква газ наби още в хийта, Вилопото направо се дръпна , за да мине. Старта си е старт, ама тръгна от 11-та позиция и какви неща показа до 3-то място. Какви скръбове и задминавия по всички линии възможни... Малко още и щеше да захапе Дънджи. Много е бърз и като че ли по-хладнокръвен ми се стори, дано и по-разумен да е станал, иначе пак кара като феномен, борбите с Тадеско... Много се изкефих. Не очаквах чак такова представяне от Стюарт, бая по-бърз беше от всички, поне на тази писта.

В малките ми харесаха двете кавазакита- много красиво каране и битките бяха интересни.

Ще е страшен сезон, но за мен, за сега шансовете за титлата са: Стюарт, Вилопото, Дънджи и Канард
                        Ясно кой до къде е с материала, сега да видим на кой му се работи.

...и наистина това не е много темата за междумарк(етинг)ови войни. Роджер ще ги вдигне КТМ-те след някоя друга година, само пара да дадат, но засега изглежда, че имат много работа и по мотора и по отбора...
                        Последно редактирано от iassen; 11-01-11, 02:20.

Коментар

Не е тук мястото за тези спорове на тема КТМ.
                          Ясно е че няма как да са първи в щатите при положение че японците са там от десетилетия, какво толкова го дъвчете.
                          Ама я кажете коя друга европейска фирма е на тяхното ниво. На суперкроса Бета ли има, или ТМ или Априлия, а кросови модели имат дори и Шерко, Гас Гас. Единствено Хускварна може да се види що годе на мотокрос.
                          Може и да имат все още технически проблеми 4Т моделите на КТМ но доста хора сменяйки си мотора пак купуват такъв, явно освен недостатъци има и доста предимства. А по отношение на 2Т моделите мисля че никой не може да каже лоша дума.
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                            А по отношение на 2Т моделите мисля че никой не може да каже лоша дума.
                            Ще видим в двутактовия клас на Севлиево!

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                              Да ви кажа(напиша) откъде идва тази неконтролируема омраза към "бедната Австрийска фабрика". Този колега е търговец на екипировка, аксесоари ,моточасти , предимно на японски марки мотори, от години ! Оранжевото прекалено много нагази в България , и е възможно оборота да е поспаднал малко... та като пооплюе малко марката , се надява да въздейства на избора я на бъдещи мотористчета които четат тук , я на някой който е решил да сменя марката...и в друга тема ако сте забелязали колко яростно защитава наш не толкова талантлив състезател...то не бяха хвалби ,суперлативи...защото му прави хубав оборот ...аз отдавна съм спрял да му обръщам внимание , но непросветени хора четат и взимат всичко за "чиста монета" ... сами виждате как във тема за суперкроса той продължава да прави антиреклама на карка мотоциклети !!! Това е ... лошото е че дори не се усеща как става за смях ... ако продължава така ,ще си съсипе авторитета граден с години ! Надявам се да не ме е разбрал погрешно .
                              Колега ако говориш за мен не си много прав Ако говориш за Жоро там не мога да коментирам Така, че се уточни.

Жоро мисля, че всеки има право да харесва и да ненавижда дадена марка или там каквото и да било. Не ме е блъскал никой с КТМ и дано да не стане Просто не харесвам начина на работа на КТМ и фирмената им политика, затова ги коментирам много. Ще се радвам да чуем мнението на Евертс за суперкоса Като се върнеш се обади.

А сега по темата. Роджер де Костер е голямо име, но единственото нещо за което отиде в КТМ Америка са парите. Защото от Сузуки му даваха договор за още една година, заради напредналата му възраст, а той отказа и предпочете 3 години за повече пари в КТМ. Според мен с нищо не вярвам да помогне на КТМ да се наложат в САЩ, защото няма необходимият ресурс пари и няма как да има добър състезател. Да ще пробва догодина с Маскуин в САЩ, но едвали ще има някакви успехи. Освен това снощи четох, че КТМ са забранили на Кайроли да кара двата кръга от суперкроса в САЩ. Причината, която те споменават е контузията на Маскуин на Берси и те се опасявали да не би Кайроли да направи някоя беля и да си изтърват титлата в Световното. Има логика, все пак всички видяхме, че супекроса не е за всеки! Но според мен истината е на съвсем друга страна. Статията е публикувана на 10 понеделник. Тоест след финалните резултати от Анахайм. Не искам да ме обвинявате пак, че злоратствам срещу КТМ, но според мен цялата работа е, че ако Кайроли се появи в класа на Стюарт, Дънджи и Вилапото, може даже да не стигне и до финала. И така по този начин СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН с 350 сс КТМ ще се изложи много. Според мен това е поредната глупост на КТМ. Все пак Кайроли е голямо име и голям талант и дорида не се представи добре е длъжен да опита. Стефан Евертс никога не е карал суперкрос, но това не му е попречило много в кариерата му. От друга страна КТМ с Кен Роксен се представиха повече от добре 7-мо място. И се радвам, че опитаха. Вярно, че Кен не стоеше много добре, като например ролетката не я правеше доста бързо и не беше така разчупен както се очакваше, но ЕВАЛА му правя, че опитва и не се притеснява. Тила Ратрай, когато отиде в САЩ беше много по-зле от Роксен и Кайроли, но годините опит и тренировки му позволяват да кара супер на мотокрос и доста добре на суперкрос. Така, че пак да кажа положението с Кайроли и треньорската забрана за мен е пълен смях, но все пак това е бизнес за милиони

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                                Ще видим в двутактовия клас на Севлиево!
                                Джарта при двутактовите 90 са КТМ, защото само те в момента развиват 125 сс мотоциклет Недея чака да видиш друг цвят освен бял и оранжев КТМ

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X