Колеги кажете ми каква е разликата между хонда цр 125 1996 със старата рамка и хонда цр 125 1998 с новата рамка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Здравейте колеги имам въпрос.
Свий
X
-
От: Здравейте колеги имам въпрос.
само рамкта,може би и калницитеПървоначално публикуван от vvlasov Преглед на мнениеКолеги кажете ми каква е разликата между хонда цр 125 1996 със старата рамка и хонда цр 125 1998 с новата рамка.
-
да колега ама заслужава ли си да се вземе мотора с новата рамка или по добре да се взема мотора със старата и да се тунингова.Сега колко по тежък е мотора с металната рамка от този с аломиниевата ако е 5-10 кила голяма работа ако някой знае да пише.
Коментар
-
С алуминиевата рамка, би трябвало управлението и ергономията да са по-добри, най-малкото. Имах такъв, но '96 не съм карал. Порови из нета , да видиш за килата , но 5-10 кила разлика са много. '98 е много удобен и като двигател е малко изродче, особено ако му добавиш глава, клапи, тулумба, жигльори, но пак на ниски няма никой. Аз бих предпочел по-нова година при всички случаи, освен ако не говорим за кой е запазен повече като екземпляр.
Коментар
-
Колега прав си но двигателите са напълно еднакви за килата добре ама за 5-10 кила да даваш с 1000 лв повече по-добре да си направя един тунинг и да ми стъпи на същите пари самоче вече ще старяи ще е звяр ,а на новия те първа почват ремонтите
Коментар
-
Колега,прав си за двигателите но самото поведение на двата мотора е различно може би от разликата в килограмите,окачването .... не знам откъде идва разликата но съм карал и двата модела,определено с алуминиевата рамка е за предпочитане да не говорим че и фейса на 98/99г. е по-готин според мен.
Другото е че един цр98/99г върви м/у 2000 и 2500 лв - не вярвам да си намериш 96г за 1000/1500,по добре си вземи по-новия пък тунингите може и без тях ако мотора си е наред.
Коментар
-
Дали е по здрав,зависи от каква точно сплав е направен,но и в двата случея,всичко е пресметнато много добре,така че да издържи ! трябва много мерак или идиотизъм,че да скъсаш рамка на такъв мотор ..
А за ускорението,немисля че има значение толкова рамката,друг е въпроса в управлението,усещането и т.н
Коментар
-
Колега,щом като вече си си взел мотора какъв е смисъла да се чудиш?
А на въпроса ти дали метала е по-здрав от алуминия,незнам дали е по-здрав но ако си обръщал внимание алуминиевата рамка е в пъти по-масивна от металната приблизително 4 пръста е широка и 2 дебела.
И честито за новата ти придобивка,безаварийно и с здраве да си я яздиш
Коментар
-
На какво точно състезание?Такива модели по състезанията не съм виждал отдавна.А рамката няма никакво значение.Много по важно е всичко да му е наред.При тези мотоциклети всичко е консуматив,така че най-важна е поддръжката,особенно когато става въпрос за такива години.А мотора изглажда читав,научи се да го караш така че на тебе да ти е кеф,а да го сравняваш с други модели няма смисъл.Честито и успех!
Коментар
-
Прав си исках да го чуя от някой който наистина разбира.
Мотора много се пази вингаи проверявам масла на двигателя спирачките.Редовно сипвам вода и така.
Карам го само с МОТУЛ.Мисля ,че е най-хубавото.Вече може темата да бъде заключена.
Коментар
-
Колега недей му сипвай редовно вода, ами си го напални с антифриз.Първоначално публикуван от vvlasov Преглед на мнениеПрав си исках да го чуя от някой който наистина разбира.
Мотора много се пази вингаи проверявам масла на двигателя спирачките.Редовно сипвам вода и така.
Карам го само с МОТУЛ.Мисля ,че е най-хубавото.Вече може темата да бъде заключена.0888 074 049
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар