След като ми направиха реглаж на клапаните, прибирайки мотора към вкъщи не можах да го позная - в приятния смисъл на думата. Много повече мощ, максималната скорост се вдигна с 20-25 километра, което за 125 кубиков 4-тактов мотор е доста осезаемо. До тук добре, покарах го, порадвах му се и го прибрах в гаража. Днес излизайки на разходка не можах да го позная отново. Трудно запали и след това при неподаване на газ - гаснеше. На първа скорост без газ върви много трудно, на втора още по-зле , усеща се придърпване при каране и с висока скорост. 25-те километра бонус от предното каране отидоха на почивка с още дестина-петнайсет другарчета та по магистралата щяха да ме отнесат тировете. По-зле е от преди ремонта.
И двата клапана трябва да се регулират според мануала и всички други източници, на 0.08мм, майстора ми каза че е регулирал единя на 0.075, а другия на 0.065...защото така било правилно.
Какво се е случило според вас? Защо непосредствено след ремонта мотора вървеше толкова добре, а няколко дни по-късно(не е каран междувременно) няма мощност и придърпва. Възможно ли е да са ми сипали някакъв подобрител или е чисто механичен проблемът?
И двата клапана трябва да се регулират според мануала и всички други източници, на 0.08мм, майстора ми каза че е регулирал единя на 0.075, а другия на 0.065...защото така било правилно.
Какво се е случило според вас? Защо непосредствено след ремонта мотора вървеше толкова добре, а няколко дни по-късно(не е каран междувременно) няма мощност и придърпва. Възможно ли е да са ми сипали някакъв подобрител или е чисто механичен проблемът?
Коментар