Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем след реглаж на клапани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем след реглаж на клапани

След като ми направиха реглаж на клапаните, прибирайки мотора към вкъщи не можах да го позная - в приятния смисъл на думата. Много повече мощ, максималната скорост се вдигна с 20-25 километра, което за 125 кубиков 4-тактов мотор е доста осезаемо. До тук добре, покарах го, порадвах му се и го прибрах в гаража. Днес излизайки на разходка не можах да го позная отново. Трудно запали и след това при неподаване на газ - гаснеше. На първа скорост без газ върви много трудно, на втора още по-зле , усеща се придърпване при каране и с висока скорост. 25-те километра бонус от предното каране отидоха на почивка с още дестина-петнайсет другарчета та по магистралата щяха да ме отнесат тировете. По-зле е от преди ремонта.
    И двата клапана трябва да се регулират според мануала и всички други източници, на 0.08мм, майстора ми каза че е регулирал единя на 0.075, а другия на 0.065...защото така било правилно.
    Какво се е случило според вас? Защо непосредствено след ремонта мотора вървеше толкова добре, а няколко дни по-късно(не е каран междувременно) няма мощност и придърпва. Възможно ли е да са ми сипали някакъв подобрител или е чисто механичен проблемът?

От: Проблем след реглаж на клапани

Ако майстора е забравил за позатегне нещо възможно е....
    А такива неща като единия на 0.075 а другия на 0.065 не ги разбирам, как така е правилно? Правилния начин е указан от завода-производител
    Скоро някъде някой имаше подобен проблем и се оказа, че е регулирал клапаните в ГМТ на изпускателния такт.....ама щом при тебе мотора е вървял значи едва ли е объркана генерално центровката
    Виж дали нямаш нещо проблем със свещта (свещите) или с горивото.....
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

От: Проблем след реглаж на клапани

Първоначално публикуван от milentv Преглед на мнение
      ..... според мануала и всички други източници, на 0.08мм, майстора ми каза че е регулирал единя на 0.075, а другия на 0.065...защото така било правилно........
      Ееее... Искам да се запозная с тоя майстор дето регулира клапани 0.075 и 0.065мм.
      Аз имам луфтомери 2,3,5 стотни ама вие избихте рибата и отидохте на компаратори. Баси.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X