Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с XL1000V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с XL1000V

Имам проблем който не можах да реша и ще сьм благодарен ако може някой да помогне ,,при ниска скорост 40 -60 км, и пусна кормилото предницата ми играе,смених лагерите ,,предна гума ,проверка на джантата ,,баланс ,лагери на тройника и пак си бие,,,,

До: Проблем с XL1000V

С каква гума си? Ако караш с така наречените 50/50 гуми ще играе.....
    И аз като пусна кормилото при такава скорост трепери наляво надясно.
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Крива капла най-вероятно, поне при мен беше така.

Коментар

Провери си и лагерите на тройника към рамата за хлабини , но най-вече дали са затегнати болтовете които стягат коловете. Явлението е много опасно , особено при по висока скорост. Миналата година един приятел се натроши от такова изпадане в резонанс. Бяха му се поразхлабили коловете на чисто ново Сузуки В-стром /не прочел в мануала , че трябва да се допритегнат след 1000-2000 км./. Може да е и луфт в самите колове ...... както и липса на съосие между предна и задна гума.....

Абе не давай много газ докато не го отстраниш.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Коя година е Варадерото колега ,по принцип след голям пробег започват да му омекват коловете,както казва колегата погледни си предницата .Според мен лично е проблем в джантата,колкото и да я балансираш файда няма .Трансалпа новия има подобен проблем,иначе удрян ли е отпред мотоциклета,пробвай да слойиш отстрани на кормилото по тежки тапи за баланс нещо от сорта на афтърмаркет,има ефект.ПоздравиКакво се сетих още ,ако е бил изтърван,може да се получи несъосие между коловете и трипътника от там също идва това вибриране.Дай малко повече инфо.

Коментар

Мотора е 2002г,не е удрян днес ще разглобя всичко на ново и пок ще провеля джантата,,лагери ,ще сменя маслото и пружините на предницата с прогресивни ,,даже се замислям за денфер

Коментар

Демпфера ще реши /замаскира/ проблема. Въпреки това е добре да се отстрани причината за лашкането , защото то ще си остане скрито и ще води до излишни вътрешни натоварвания в предницата.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И аз го имам тоя проблем, да му се невиди. Лошото е че понякога се появява понякога изчезва (тъкмо като се ядосам и реша да го оправям). Понякога тресе толкова силно че едва го удържам, а понякога не се усеща. Не че всичко друго ми е наред, ама ми се струва че и налягането в гумата има значение, защото май само то е променлива величина при мене - по-твърда гума повече тресе. Пък може и да се заблуждавам.
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Заглави предното колело в нещо и понапъни кормилото насам-натам.
                  НЕ ТРЯБВА да се движи. Ако се движи лесно ще разбереш откъде. (най-вероятно) разхлабени тройници към коловете. Огледай за хлабини на лагери, спирачен апарат, ос, крива джанта или гума.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Проблем с XL1000V

Колеги, някои реши ли проблема с тресенето, че при мен е абсолютно същото. Джанта идеална, гума /на предишния мотор спеше/, баланса е перфектен, а сега като го пусна на 60-70км и ако не хванеш кормилото - падаш.
                    Хонда Трансалп е 2000г.

Коментар

При мене се реши със смяна на лагерите на оста.
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

и при мен се реши с нови лагери на кормилото ,,,а старите бяха на 3 месеца

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X