Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ролбари за Suzuki XF 650 Freewind

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ролбари за Suzuki XF 650 Freewind

Здравейте колеги,
    след два-три нелепи инцидента -падане от място или търкаляне в коловоз/от тях вярно повече те е срам отколкото боли ,но винаги има неочаквано сериозни щети/се убедих ,че трябва да монтирам предпазни ролбари на мотоциклета си. Веднага почнах да търся по магазините , но се оказа , че за точно този модел на Сузуки нямат и ако се намерят пък са твърде скъпи ,а от чуждестранните сайтове излизат над 240 лв. без транспорта.
    Реших да си направя сам и тъй като съм лекар по професия, това значи минимум да намеря майстор , да му кажа какво искам,/от какъв материал ,форма и размер да е изделието / а това също не са лесни за мене неща.За цвета се справих ,но размерите и материала -твърдо "Нье".
    Тука вече разчитам на любимият си сайт и изявяващите се в него мотористи/ако някой е лекар да не се обажда,защото мнението му не ме интересува /.
    Та въпросите са ми следните:
    1.За мотор с тежест 185 кг., колкото е моето Сузуки Фрийуинд 650 ,с каква дебелина на тръбата трябва да е ролбара за двигателя и от какъв материал.
    2.Колко извън мотора трябва да стърчат отстрани въпросните тръби.
    3.И няма ли някой оригиналните размери на модела на Хепко и Бекер ил СВ -Мотех, та да спра да се изявявам като инженер и ръководител на малко бизнес начинание и да си вляза в ролята на начинаеш моторист, ендурист!?

До: Ролбари за Suzuki XF 650 Freewind

Абе аз няма да ти свърша много работа, но да си кажа какво мисля:

Най-добре е да имитираш това, което вече работи. Размерите на частта, която се хваща към рамата ти трябва до милиметър, но ти рамата я имаш. Другите размери не са толкова критични и дори снимки биха ти свършили работа да се ориентираш.

А за материал, аз бих избрал нещо което не е пластично, но е еластично. В противен случай стреса при удар се пренася на рамата (ако не е еластичен материала) или на частите които пазиш (ако е пластичен)
    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Колега привет. Ето снимка на моя freewind. Ролбаирте които съм направил пазят много добре , както и краката при падане. Материала трябва да е черна(стоманена) тръба ~Ф25мм, а на рамата си има фабрично места за закрепването му. Ако сметнеш ,че мога да съм ти полезен, ще се видим да погледнеш на място
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от mastora; 13-04-10, 23:56.

Коментар

Много добре изглеждат!Правил ли си допълнителни места за захващане по рамата или където и да е, или просто си използвал фабрично пригодените такива?Би ли ме информирал колко време ти отне и колко струват?Приемаш ли поръчки за подобно'Бижу"?Благодаря.

Коментар

Привет
          Не съм преправял нищо по рамата. Единствено промених размера на отворите, където се закрепва горната част на ролбара от Ф6 на Ф8. Долу се захваща на планките на двигателя. На мен ми отне един месец тъй като си го правех за мен. Много е трудоемко да направя подобно нещо и за това към момента не бих се захванал. Според мен такъв ролбар с качествено прахово боядисване, няма как да ти излезе под 150 лв. Особено ако е направен от качествени материали(не от водопроводни тръби). Иначе съм разглеждал копешки разни, но стоят като придатък

Коментар

Майсторе, човек като ти погледне сузукито се комплексира,то туристическа слюда ли не щеш , то супер ролбари ли , то багажници/от къде ги намери,душманино/.Браво!Но чак пък прахово боядисване , не е ли прекалено!?Благодаря за информацията за тръбата-беше много важна, а формата може да е и по-проста,може би , за да може да се справи дядката съсед който ще ги прави!И аз ще ги правя сигурно месец и резултатът сигурно ще е жалък ,но ще повторим ако не ни хареса!!!

Коментар

Внимавайте така да го направите,че при падане или полягване да не се деформира ролбара или носача му и да повреди радиатора. При мен се получи такъв момент и за малко да иде кулера

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X