Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мазане на верига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мазане на верига

Снегът се стопи и подкарах и двата коня (когато не вали) .Започнах отново с подготовката на Варадерото.Стигнах до...мазането на веригата.Дали да приема варианта -спрей или да мина на варианта -автоматично мазане ? Единствения резултат след търсенето ми е -

Някой намерил лие друго решение?
    Последно редактирано от Тануцо; 04-03-10, 19:56. Причина: снимка
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

До: Мазане на верига

Да - самоделен ойлер. Казанче за спирачна течност от жигула, тръбичка за въздух от зоомагазин, електрически клапан и абокат от аптеката. Връзваш клапана към контактния ключ, за да не се налага да спираш маслото на ръка. Правиш някакво регулиране на дебита - аз съм го направил с една щипка с винтчета, която притиска тръбичката и така съм го регулирам. Някъде около капка на минута и половина.
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Змея имаше алтернативни варианти.

Иначе и много от моите познати карат и са доволни със самоделното устройство.
      Само, че за дълги пътувания малкото казанче не е опция - трябва си поне 400-500мл. И за да е надеждно - истински маркучи и дозатори...

Ако ти се занимава с hand-made-oiler, насреща съм да помагам...

Коментар

Ами да почакаме и Змея да се включи.За домашно изпълнение ще те потърся ,но съм капризен и ще подбера поне материалите.Дозатори и ,,дюзи'' се продават отделно на цена от 6,50 до 59 лв...
        0899187766

Коментар

Браво колега, ето тази тема чахах! А някой може ли да ми препоръча хубав спрей или масло или.. кавото решите че е добре за веригата!?
          OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Ползвал съм спрей на няколко марки.Спрях се на MOTOREX и съм доволен.
            333 Just Half Evil

Коментар

Аз ползвам тези на MOTOREX -и за Варадерото и за Кавазакито на малкия.Има няколко вида .Избираш и караш.Просто ми предстои пътуване в жеги и не ми се иска да мъкна спреьове в багажа
              0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                Аз ползвам тези на MOTOREX -и за Варадерото и за Кавазакито на малкия.Има няколко вида .Избираш и караш.Просто ми предстои пътуване в жеги и не ми се иска да мъкна спреьове в багажа
                Нещо такова ли?
                OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Да, точно това.Има и с тефлон , за малкия е вариант offroad...
                  0899187766

Коментар

Да, точно това.Има и с тефлон , за малкия е вариант offroad...
                    Точно за офроуд ми трябва, бях гледал и една смазка на Castrol но.. един приятел ми каза че не била хубава!??

Коментар

Ойлера си е голяма благина.

Скотойлера си е най - марковото устройство, точно туристическия комплект е нужния за Варадерото.

Ако не ви се дават пари - правите си го сами. За консултации - Шидера е вашия човек

Няма значение каква марка е спрея за вериги - важно е да се използва правилния ВИД през нужните интервали. Всичко друго е маркетинг

Колкото често и обилно да ползвате спрейове, не може да заместите пълноценното и ефикасно мазане на ойлерите.

Коментар

Ойлера наистина си е голяма благина, пък и не е кой знае какви велики пари. Аз си взех туристическия комплект, но така и не монтирах голямото казанче, а го оставих с малкото. Изкарва ме с едно зареждане около 5000 км! Повече от достатъчно за такъв късобоен моторист като мен Това със спрейовете нещо не ме грабва... Спестяваш 200 лв от ойлер и после се почва къде ми е спрея, пък дали точно този, ама не е ли много лепкав, пък о, Боже, пак изгърмял в багажа, кога последно пръсках веригата... Пък ако и нямате централна стойка, кефа е още по-голям
                        Alvanovo motors - Сам съм си клуб, сам съм си президент!
                        Yamaha XJ 900 F, Yamaha FJ 1200, Suzuki GSX 1100 F
                        Fiat Grande Punto 1.4, Volvo 460 1.7 T, BMW 523i

Коментар

Гласувам с две ръце за ойлера, аз съм с най-малкия комплект, който дефакто е показаният най-горе, само че без големия контейнер, и изкарвам доста с едно зареждане. Освен това, почти 10 000 км. след монтирането на ойлера, веригата и пиньоните са като нови, а самата верига не е натягана или отпускана нито веднъж, провисването си е колкото съм го направил в началото.

Всъщност, "доста" е малко неточно, но в главата ми се върти нещо от сорта на около половин спринцовка(основният контейнер) за едно каране София-Варна-София, което е грубо около 900км.

Обикновено го настройвам на една капка на минута, но понякога ми идва малко много, особено в по-големите жеги.

Едно уточнение, при ниски температури маслото се сгъстява, а при много високи - обратното, следователно една и съща настройка на спринцовката не върши работа. Аз съм я настроил на степен около '3.5 - 4' за нормално време(степените мисля, че бяха 0 - 9), тогава ми пуска около една капка на минута.
                          Но се случва примерно след края на пролетта, когато дойдат големите жеги през лятото и да забележа, че вече ми пуска повече.
                          Тогава коригирам.

Освен това се предлагат и два типа масла - за нормално и горещо време, аз карам само с нормалното засега.

Препоръчително е дебита да бъде увеличен в дъждовно време.

Един съвет за монтажа, първо добре помисли къде да го монтираш.
                          Аз моя го сложих под седалката, уж за да ми е на сигурно, а и защото се подведох от снимките в PDF-те на сайта им.
                          Сега вече съжалявам, че не го сложих на гърба на предния спойлер(маска), за да ми е под ръка, но пусти страх, че някой ще ми го разбъзика, като си зарежа мотора някъде на открито, в БГ сме все пак
                          Последно редактирано от Тануцо; 07-03-10, 18:24.
                          Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Първоначално публикуван от balkanski
                            Всъщност, "доста" е малко неточно, но в главата ми се върти нещо от сорта на около половин спринцовка(основният контейнер) за едно каране София-Варна-София, което е грубо около 900км.

Обикновено го настройвам на една капка на минута, но понякога ми идва малко много, особено в по-големите жеги.

Едно уточнение, при ниски температури маслото се сгъстява, а при много високи - обратното, следователно една и съща настройка на спринцовката не върши работа. Аз съм я настроил на степен около '3.5 - 4' за нормално време(степените мисля, че бяха 0 - 9), тогава ми пуска около една капка на минута.
                            Но се случва примерно след края на пролетта, когато дойдат големите жеги през лятото и да забележа, че вече ми пуска повече.
                            Тогава коригирам.

Освен това се предлагат и два типа масла - за нормално и горещо време, аз карам само с нормалното засега.

Препоръчително е дебита да бъде увеличен в дъждовно време.

Един съвет за монтажа, първо добре помисли къде да го монтираш.
                            Аз моя го сложих под седалката, уж за да ми е на сигурно, а и защото се подведох от снимките в PDF-те на сайта им.
                            Сега вече съжалявам, че не го сложих на гърба на предния спойлер(маска), за да ми е под ръка, но пусти страх, че някой ще ми го разбъзика, като си зарежа мотора някъде на открито, в БГ сме все пак
                            Може ли да ми дадеш линк към сайта им. Мерси.

Коментар

........Някой намерил лие друго решение?
                              Бях дал на Джорджо едно мазило. Питай го за резултата.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X