Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходящо масло Aprilia Pegaso 650

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подходящо масло Aprilia Pegaso 650

Извинявам се предварително, ако темата вече е изчерпана, но аз не можах да намеря отговор на въпроса си.

Карам Pegaso 650. Стана време за смяна на маслото, но се чудя какво точно да сложа. Според документацията трябва да е с вискозитет 15W-40 и да покрива спецификации API:SF/SG. Открих няколко марки, които отговарят на описанието.

Какво бихте препоръчали? Благодаря предварително!

До: Подходящо масло Aprilia Pegaso 650

Аз лично пробвах 3 вида, Ликуид Моли, Моторекс и Кастрол.
    Познай от кое съм най-доволен.

Не прави компромиси като мен разликата в парите не е голяма, но Кастрола е супер за разлика от другите.
    Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Първоначално публикуван от vladaeca Преглед на мнение
      Аз лично пробвах 3 вида, Ликуид Моли, Моторекс и Кастрол.
      Познай от кое съм най-доволен.

Не прави компромиси като мен разликата в парите не е голяма, но Кастрола е супер за разлика от другите.
      А с какъв вискозитет е кастрола който си ползвал?
      Питам защото ДВГ са подобни. Сега налях оригинално масло. Но до колкото разбрах по същност е Кастрол брандиран за БМВ.
      още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Как така с какъв с 15W-40 е !
        Компромиси с мачинката не правя.
        Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Благодаря за съветите!!!

В крайна сметка налях Motul 15W40 7100 и съм доволен.

Но от известно време насам чувам странно тракане като загрее от към капака на клапаните, може би идвато нови проблеми....

Коментар

По предписание на 20х.км. се полага реглаж на клапани.
            още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

От: Подходящо масло Aprilia Pegaso 650

Aз малко късно се включвам, но според книжката, маслото трябва да е 5w40 Agip 4T Formula Racing или IP SUPERBIKE 4 ,SAE 5W-40 Смяна на 6 хил км или годинка. Реглажът е на 2 години или 12хил км, но е малко прекалено според мен. Говорим за инжекцион

Коментар

Привет отново, ще поръчвам масло IP Super Bike 4 5W/40. Ако някой иска да правим партия да се обажда Цеанта е :Пакетаж 1 литър : 16,19 лв/литър без ДДС

Коментар

На мен пък ми казаха 15w50 ще стане ли нещо ако сложа такова ?

Коментар

Първоначално публикуван от s0ll0 Преглед на мнение
                    На мен пък ми казаха 15w50 ще стане ли нещо ако сложа такова ?
                    Всеки път се чудя и мая на подобни въпроси...

Човече, щом конструктурите са написали 5W40, това означава 5W40 !!!
                    Всичко различно от него е експеримент, с неясен резултат, за който отговорността си носиш изцяло ти!!!
                    Не виждам за какъв дявол ще наливаш в двигателя масло различно от предписаното от производителя?! Ти по-образован в тази област ли си от конструктура, ти по-знаеш, можещ и с повече опит ли си от него? Ти искаш да постигнеш някакви екстремни експлоатационни параметри за които той не се е сетил и този двигател не е предназначен ли? Или...?

А че бил двигателя с хидравлични повдигачи и отварянето на клапаните зависело от вискозитета на маслото... кучета го яли... Може би по-важно и вярно е какво някой ще напише тук във форума. Че то ние които пишем тук, или поне 98% от нас, също не сме по-опитни нито знаещи от човека/екипа създал двигателя. Какво очакваш да ти кажем, сипвай смело каквото ти дойде на ума, няма проблеми... сипвай каквото имаш, сипвай ако ще да е гранясало или с неясен приоизход... сложи му ако искаш и грес за лагери, ще работи... Ще ни се довериш ли? Трябва ли да ни се доверяваш? Ха, отговори си сега сам.

P.S. Не съм проверявал дали точно 5W40 пише в книжката, цитирам колегата madeinbg. Преди да налееш, провери изрично!
                    Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X