Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso650 генератор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Aprilia Pegaso650 генератор

Здравейте,имам въпрос относно генератора на Pegaso 650 "92г.Моят е 190W и освен намотките на трите фази има още две.Интересува ме тези двете за какво служат и става ли CDI от Pegaso650 "97 с 280W генератор на на моето Pegaso650 '92.Благодаря!

До: Aprilia Pegaso650 генератор

Колега не се сещам къде но четох някъде че не ставало.
    Мисля, че е свързано с релето. най добре се посъветвай с двата ремонтни менюала. там най добре ще видиш разликите.
    Аз имам за Rotax 655.
    Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Колега,релетата може би са еднакви,но CDI-тата не са.Интересувах се,защото има разлики в двигателите произвеждани от 92-97г.В тези години са монтирани май и двата вида двигатели.Разликите са коляновите валове и в разпределителните валове на смукателните клапани.На коляновия вал на моя двигател има вътрешна резба за монтиране на магнитната"чаша" на генератора и се монтира с болт,я на другия модел е с гайка.На разпределителния вал на смук.клапани има зъбчатка за жилото на оборотомера.Миналата година писахме с приятели до австрийците от "ROTAX" и им пратихме номера на двигателя ми и те ми пратиха каталог на резервните части на три езика с каталожните номера на всяка част.После от тук http://www.apriliaforum.com/forums/f...splay.php?f=18 си свалих същия каталог и за рамата.Хубаво е да се знае за тези разлики при търсене на части втора употреба.
      Поздрави!

Коментар

До 1995 е произвеждан стария двигател Rotax 650, а след 95 е произвеждан новия Rotax 655, който е слаган на мотори до 2002.
        655 е поставян и на BMW F650.
        Аз си мислех че разликите не са големи, но от това което си писал излиза, че не съм бил прав.

Прав си важно е да се знае разликата.
        Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X