Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте мнение по проблем с играене на предницата на Трансалп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте мнение по проблем с играене на предницата на Трансалп

Уважаеми колеги наскоро си вэех Хонда Трансалп 600V след обичайната профилактика стигнах и до нова предна гума Метцер,явно каплата е удряна защото имаше една скъсана спица.След подмяната и изправяне на биене от около 1.5 мм на каплата при майстор и последващ баланс на сервиэ при скорост в диапазона 30-80 км като пусна кормилото започва да играе наляво на дясно и ако не се задържи се засилва колебанието му.
    Значи накратко нова гума идеална предна капла със здрави лагери и права ос, както и задна макар че гумата не е чисто нова ,но видимо няма отклонение при въртене,амортисьорите не съм ги свалял но на асвалт и на пресечено изглеждат нормално няма течове на масло и смятам че нивото си е нормално съдеики от твърдоста им.
    Въпрос-възможно ли е причината да е в амортисьорите примерно изкривяване ,но пък оста си влиза и се навива без усилие на ръка.Може ли да има и друга възможна причина за това играене на кормилото която да ми е убягнала?Според мен не говорим за резонанс.
    Чакам мнение и предположения по казуса.
    Благодаря предварително.

До: Дайте мнение по проблем с играене на предницата на Трансалп

1-Провери как се променя това тресена ако в момента когато е силно изразено съвсем леко му натиснеш предната спирачка колкото да зъпочне леко да задържа
    2-криви колове и тройници не са изключени но симптомите не са тези и този проблем не е от тях
    3-почти съм готов да се обзаложа ,че не са ти наред гумите провери след монтажа дали гумите се излчзли навсякаде от джантите и провери като цяло предната и задните капли барабар с гумите какви движения правят свалени от мотора някакво биене има ли аксялно и радиално?
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Във връска с амортисьорите искам да попитам нармално ли е при ускорение в диапазона от 1500-3500 обор.да трептят долната част на коловите по посока на движение.Не съм карал двуцилиндров двигател и не знам как е уравновесен и дали са нормални тези вибрации който се появяват във коловете при ускорение.

Коментар

По-скоро крива гума. Това,че минава на баланс не винаги значи, че е наред.

Коментар

Колега, интересува ме откри ли проблема с предницата, че и моя има подобни симптоми???

Коментар

Шибната джанта!
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Подобен ефект биха имали и скапани лагери при тройника на кормилото. Но все пак най-вероятно е да е от гумата.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не казвам , че е това но .... един приятел се преби с нов на 2000 км. V-strom заради разхлабени болтове на коловете /горе на тройниците/.

Изобщо всяка хлабина в предницата - там където не трябва да я има може да доведе до вибрация при определена скорост /резонанс/ дори гумата и каплата да са близо до идеалните.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

От: Дайте мнение по проблем с играене на предницата на Трансалп

Колаега, дали намери решение от какво бие предницата, при мен е същото.

Коментар

Първоначално публикуван от didionski Преглед на мнение
                    Колаега, дали намери решение от какво бие предницата, при мен е същото.
                    Колега, от скоро имам Трансалп и сега е разглобен - ще му сменям лагера на тройника, защото е разбит и много хлопа. Аз го имам същия проблем с предницата - при определена скорост се получова това трептене наляво - надясно, обаче след като го разглобих за смяната на лагера, свалих гумата и установих, че като я завъртиш просто във въздуха, самата спирачка леко задържа и отпуска (крив спирачен диск) и си мисля, че е само от това, защото като си в движение това задържане води до нагряване на диска, металът се разширява и започва да задържа още повече и от там се получава биенето. Дано съм ти помотвал, аз също ще се помъча да отстраня проблема и ако разбера нещо повече, ще пиша.

Коментар

Диска винаги има леко биене. Премери с индикатор колко точно бие и тогава го набеждавай. Като цяло когато е повдигнат мотора ако завъртиш предната гума с ръка трудно може да направи повече от два оборота след като я пуснеш. Предницата може да бие от кофти гума/джанта или лагер на тройника.
                      Yamaha XT​M600E '98
                      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Баси африката, с лагери от скрапа ли си я обул
                        Ела да ти покажа на балкана предната капла с оригиналните лагери от 63-а - като завъртя, чак следобед спира...евентуално
                        Багерчо, ако диска няма поне минимално биене, кой ще раздалечи накладките?

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          ... ако диска няма поне минимално биене, кой ще раздалечи накладките?
                          Е това вече е погрешно разбиране.
                          Накладките се "връщат" поради това, че самите буталца се връщат от гумения пръстен между тях и цилиндърчето.

Коментар

Аз пък мислех, че буталце и цилиндърче е едно и също В интерес на истината и аз се бях панирал, че са ми криви дисковете, понеже докосват накладките само в определено място от оборота на колелото. След консултация с няколко човека, професионалисти ми беше даден същия отговор.
                            Иване, като махна спирачните апарати каплата се върти мнооооогооо дълго време
                            Yamaha XT​M600E '98
                            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Абе като ти разправям да си купиш Балкан и да не се занимаваш с тая дефектна Хонда... Ама като искаш да ти е гадно, аз не мога да те спра
                              Па вземи ги махни тея апарати, само вдигат разхода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X