Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висока слюда за Honda Dominator

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Висока слюда за Honda Dominator

Ами и аз да кажа. Оригиналната слюда дето и аз имам такава е перфекта. Доминатора не го карам с повече от 110 (пържа и до 140 ко трябва но за кратко). Слюдата си върши работа. Имам и решетка за фара също е май оригинална. Изглежда страхотно. Търсете си оригинални части бе хора, японците смятат не си играят. Аде кат имам време ще кача и снимка.
    "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Да изровя темата за слюдата на Доминатора. Май тенденцията за мойта моторетка е все по малко по кал и повече към шосе. Ама не ми се сменя моторетката, та ако се намери удачна слюда, ще е добре, че иначе то и с 80-90 си е мъчение.

Та някой намери ли подходяща? А някъде да се намира оригинална? Машината е 95г.

Коментар

Купуваш си ендуро каска и забравяш за слюда въобще.
        Моята се справя чудесно с ниски слюди и е отвратителна на мотори с високи слюди.

Коментар

Че аз си имам ендуро каска. Имам и шлем. И с двете след 90км/ч на мотора не се седи. Даже определено с ендуро каска е по зле.

Коментар

Нали не бъркаш ендуро каска с кросова каска?

Коментар

Първоначално публикуван от mudrovc Преглед на мнение
              Да изровя темата за слюдата на Доминатора. Май тенденцията за мойта моторетка е все по малко по кал и повече към шосе. Ама не ми се сменя моторетката, та ако се намери удачна слюда, ще е добре, че иначе то и с 80-90 си е мъчение.

Та някой намери ли подходяща? А някъде да се намира оригинална? Машината е 95г.

Ами колега , аз тази слюда , която съм показал по-горе на снимките си я запазих, когото продадах Доминатора и ако проявядаш интерес пиши на лични. Цената е символична.

Коментар

Съжалявам, тия дни ме нямаше....

Та мен цената не ме притеснява. По скоро ми трябва нещо дето наистина да върши работа. А от хронологията на темата установих, че твойто решение май не е било много успешно. Но бих я взел да пробвам. Може пък аз да имам по друга стойка на мотора и вятъра да минава над главата, знам ли

Та кажи как да я взема.... Всъщност твойта машина с коя муцуна беше, че то май има разлика... Мойта е 95.

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                Нали не бъркаш ендуро каска с кросова каска?
                Правилно си усетил, бъркам! Нямам ендуро каска, имам кросова и шлем. Но предвид това, че шлема ми е поне среден клас, аеродинамиката му би следвало да е поне толкова добра както на ендуро каска. А и с него положението над 90 км/ч си е ..... лошо. Всъщност то проблема не е само в главата. Така ме удря вятъра в гърдите, че ще ме свали от мотора. То като няма никаква слюда, Доминатора с ездача отгоре има аеродинамика на кашон. Знам, че някой ще каже - ми той Доминатора си е за полето. Ама не е баш така, карал съм и други машини в тоя клас с поне малки слюди - напр. DR-ка, ами човек на 100-120 бива, поне откъм вятър. Докато на Доминатора..... А и гледам италианците масово им слагат слюди, лошото е, че май е на техния си фейслифт и няма да пасне на мойта джапанка.
                Последно редактирано от mudrovc; 02-05-10, 11:16.

Коментар

Колега ,,mudrovc,, имаш ЛС.

Коментар

От: До: Висока слюда за Honda Dominator

И тук да си задам въпроси... търся слюда за Трансалп... явно съм свикнала с нея и сега ми е едно кривоооо. В града се ядва някак си ма събота ще видим навън как ще издържа. Та освен Яхиново като вариант, дали някъде не огъват слюда? Моята беше и по-височка...и ми се ще пак да е такава...

Коментар

От: Висока слюда за Honda Dominator

И аз търся такъв майстор в София да ми огъне по размера на мотора по голяма слюда, ама за сега не съм намерил..... четох из мото форумите никой не се е обозначил като такъв спец!

Коментар

Едно време си ги правехме сами, но не знам сега дали си струва разправията. Правиш си шаблон от ламарина с точните размери после слагаш върху него стъклото, което ще огъваш. Нагряваш във фурната цялото това нещо (шаблона и стъклото върху него) на около 80-90 градуса, и когато стъклото омекне и обвие шаблона вадиш и охлаждаш. То ще запази формата си. После изрязваш по формата, която ти трябва, дупчиш на определените места и монтираш. Може и да не стане от първият път и май се слагаше вестник, залепен с грес между ламарината и стъклото, за да не се залепи самото стъкло за ламарината. Общо взето си е бая разправия за 150 лева, горе долу, колкото струва едно стандартно стъкло, но едно време просто нямаше от къде да си купиш.
                        Един път си направих обтекател от пластмасата на по-голяма кръгла улична лампа, а един път свалих и използвах прозрачното полукръгло стъкло на уличен телефонен автомат.
                        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Ето едно решение което не изисква по висока слюда стига да се спази ъгила от 23 градуса. Тествал съм го на трансалпа и работи... само остава да го направя за постоянно.

http://faq.f650.com/FAQs/Turbulence.htm
                          Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                          Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Боли ме сърцето, като гледам разпробитите спойлери за да се монтира слюдата... Какви са другите работящи варианти?
                            Публикувайте отговор

Коментар

Това, например ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6320w-1.jpg
Прегледи:1
Размер:23.2 КБ
ID:5542886

Clip-on (без дупчене)

http://www.bs-motoparts.com/en/wind-...674-6601-0.htm

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X