Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не може да запали Пегасото ми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не може да запали Пегасото ми.

Здравейте колеги,

След като събрах всички части за Пегасото се опитах да запаля, но не и не.
    Искра дава, бензин има, масло, двигателя върти е верно стартера малко преплъзва, но и на бутане не припуква. Гледах в ръководството пише как да се зацепи магнитната чаша, пише че на 0,7мм трябва да е растоянието м/у издатината на чашата от датчика на хол и пак не и не.

Моля дайте съвет какво да пробвам и от каво може да става така.

Предварително благодаря
    Aprilia Pegaso 650 - 1997.

До: Не може да запали Пегасото ми.

Зареди си акумулатора,демонтирай седалката и запуши с ръка отвора за поемане на въздух,затвори смукача и върти.КОгато запали много леко откривай отвора за поемане на въздух.
    КТМ 400 EXC

Коментар

Вчерра си карах мотора сичко ОК днес отивам да го запаля неще, бензин да те удави ток да те обие обаче непали, Мисля че съм я удавил щот мирише доста на бензин как да я спася
      [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=433"]Денем почивай, за да може нощем да се наспиш.[SIGPIC][/SIGPIC][/URL]

Коментар

Значи колега при мойта априлия имах доста проблеми с паленето докато свикна всичко е въпрос на тренинг ето аз как процедирам пускам кранчето на бензина връткам леко газта 1 или 2 пъти после смукача на макс и задължително палене без никаква газ и винаги първото палене сутрин го правя с манивелата защото бендиксите им са слабо място провери си и свеща тя е от огромно значение да знаеш .Успех с паленето.

Коментар

Едва я развих тая свещ, и се оказа, че е заминала трябва да я сменя.

обаче па ся друго като го запалих и зех да го форсирам пт ауспосите почка да излиза черен дим но само при по високите обороти, после димът намаля. Това дали говори нещо лошо
          [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=433"]Денем почивай, за да може нощем да се наспиш.[SIGPIC][/SIGPIC][/URL]

Коментар

Проблема го решихме.
            При прочистрването на карборатора сме забравили да закачим маншоните към цилиндъра.
            : ))

Коментар

Щом вече всичко е наред безаварийно каране ти желая

А аз искам да попитам при смяната на маслото имали някаква особенност ИЛИ просто източвам и после наливам на ново?

благодаря предварително

Коментар

Мерси за пойеланиетои дано да е безажарийно.

Относно маслото всичко е като при колите.
                Източваш старото след това наливаш новото, палиш да поработи 2-3 минути за да напълни картер, филтри, помпи и др. след това гасиш и доливаш колкото е необходимо.

По книжка за моята машина дават 2.2, но при мен побра 2литра и е малко под максимума.

Няма трудно поне аз така мисля!

Коментар

аз маслото го смених вече но ся друго се появи мноо често ми Горят бушоните това нормално ли е или има проблем някъде в инсталацията

НЯКОЙ МОЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ

Коментар

Да не ти по висок ампераж килиматора???
                    Неможе така да горят бушоните.
                    Кабелите да не са рязани наставяни и да окъсяват някъде провери?
                    Също да не слагаш по слаби бушони и затова да горят?
                    Не разбирам от електроника, но по пътя на логиката мисля, че може и да е някоя от горните причини.

Хайде провери и ще го измислим.

Коментар

Благодаряти за предложенията, аз се разбрах с едно момче, дет разбира от ел. да погледне, да чукна на дърво спряха да горят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X